Smslån med betalningsanmärkning

Hur mycket vill du låna?

För dig som har en betalningsanmärkning när du tar lån är det bäst att satsa på ett smslån med betalningsanmärkning. Genom att satsa på ett sms-lån ger du nämligen dig själv så goda chanser som möjligt att få din låneansökan beviljad. I denna text ska vi därför ta oss en närmare titt på smslån med betalningsanmärkning, eller snabblån med betalningsanmärkning som det också kallas, och se vad du behöver tänka på när du ska ansöka om ett sådant.

Lån anpassade för dig
Lån anpassade för dig

Låna pengar trots betalningsanmärkning

Vill du kunna få ett privatlån med betalningsanmärkning? I så fall gör du bäst i att satsa på ett smslån med betalningsanmärkning. Genom att ansöka om ett SMS-lån ger du nämligen dig själv så stora chanser som möjligt att få din låneansökan beviljad. De flesta lån av denna typ finns nämligen tillgängliga även för dig som har just betalningsanmärkningar. Har du allt för många kan det visserligen bli så att du blir nekad att få ett smslån med betalningsanmärkning, men har du till exempel bara en är chansen stor att du kommer att få din ansökan beviljad.

Sverigekredit - Smslån med betalningsanmärkning - (smslån med betalningsanmärkning)

Fördelar med SMS-lån

Det finns flera fördelar med SMS-lån. En av dessa har vi redan varit inne på, alltså att det går att få smslån med betalningsanmärkning. Detta är dock långt ifrån den enda fördelen med dessa lån. Ytterligare en fördel med de är nämligen den att det går snabbt och enkelt att ansöka om ett sådant. Dessutom går det snabbt att få ett svar på om din ansökan har blivit godkänd eller ej. Är det så att den blir godkänd? Då kan du också räkna med att du kommer att få dina pengar utbetalda på snabbast möjliga sätt.

En annan fördel med SMS-lån är att aktörerna bakom dessa i många fall använder sig av andra kreditupplysningsföretag än UC, eller Upplysningscentralen, när de gör sina kreditupplysningar. Men varför är då detta en fördel? Jo, det är det eftersom varje gång det görs en kreditupplysning på ditt namn med UC försämras din kreditvärdighet. Det behöver visserligen inte innebära någon katastrof om det är så att du gör en låneansökan, men gör du flera hos aktörer som använder sig av UC kan det få allvarligt negativa konsekvenser för dig och din ekonomi.

Nackdelar med SMS-lån

Hur ser det då ut med nackdelar när det kommer till smslån med betalningsanmärkning? Svaret på denna fråga är att det tyvärr finns en mängd olika nackdelar med dessa lån. En av dessa är att denna typ av lån i de flesta fall har en väldigt hög ränta. Det är helt enkelt priset du får betala för det faktum att du kan låna pengar med betalningsanmärkningar samt kan få tillgång till pengarna så snabbt som du kan när det gäller dessa lån.

En annan nackdel med SMS-lån är att du i många fall har en väldigt kort tid på dig att betala tillbaka lånet. Visserligen bör du aldrig låna pengar utan att tänka igenom det hela noggrant först oavsett vilken typ av lån det gäller, men detta är fallet lite extra mycket när det kommer till SMS-lån. Bland annat är det vanligt att unga lockas av att ta SMS-lån, och sedan fastnar i skuldfällor som ett resultat av att de inte klarar av att betala tillbaka sina lån. Se därför till att undvika detta till varje pris genom att bara ansöka om ett SMS-lån då du är helt säker på att du kommer att ha råd med att betala tillbaka ditt lån.

Ytterligare en nackdel med SMS-lån är att det i de flesta fall rör sig om lån på mindre summor pengar. Detta är med andra ord inga lån som du kan ansöka om och använda till att köpa en bostad eller liknande.

Varför heter det SMS-lån?

En fråga många ställer sig är varför det kallas för SMS-lån? Detta är nämligen lån som man ansöker om direkt via hemsidan för den aktör du ska låna pengar av. Eftersom det inte på några sätt eller vis handlar om SMS, varför kallar man det då SMS-lån? Svaret på denna fråga är att det gör man eftersom att när denna låneform först började dyka upp, vilket var runt 2006, utgick det hela från SMS-kommunikation. Dessa lån kom därför tidigt att kallas för SMS-lån, en benämning som har levt kvar till denna dag trots att dessa lån inte längre inkluderar några SMS.

Vad ska man tänka på när man jämför SMS-lån?

När man ska jämföra SMS-lån bör man mer eller mindre tänka på samma saker som man gör när man jämför övriga typer av lån. Detta inkluderar bland annat räntan. Ju lägre ränta desto bättre är det nämligen för dig som låntagare. Det är det eftersom ju lägre räntan är desto billigare blir det för dig att låna pengar.

En annan sak som det är viktigt att tänka på när man jämför SMS-lån är återbetalningstiden. Självklart måste du välja en återbetalningstid som ger dig en månadskostnad som du har råd med. Som tidigare nämnt har SMS-lån i de flesta fall en återbetalningsperiod på endast en månad. Detta kan dock variera något från fall till fall.

Niklas har en gedigen bakgrund inom ekonomi. Tack vare sin erfarenhet inom såväl banksektorn som retailbranschen, startups och väletablerade företag så har han skaffat sig en bred kunskapsbas inom ekonomi och finans. Att ha arbetat med såväl privatpersoner som företag har gjort att han fått ett brett perspektiv på hur behovet av finansiella lösningar ser ut från olika kunders perspektiv. Vidare har Niklas ett gediget intresse för värdepappersmarknaden. Att ständigt hålla sig uppdaterad om de senaste nyheterna är en självklarhet för honom. Denna breda kunskapsbas har sedan legat till grund för det Sverigekredit.se är idag.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden