Låna 15 000 kr

Hur mycket vill du låna?

När en plötslig händelse påverkar din ekonomi kan det kännas hopplöst. Kanske har bilen gått sönder, du behövde ett akut besök hos tandläkaren eller en reparation behövs hemma. För att lösa en hastigt uppkommen situation kan du ansöka om ett lån på 15 000 kr.

Att låna 15 000 kr är inget du ska göra lättvindigt utan enbart om du inte har några andra alternativ. Det finns ett par saker du behöver tänka på innan du ansöker om ett lån.

Låna 15 000 kr direkt

Tänk på det här innan du lånar 15 000 kr:

  • Jämför långivarna innan du beslutar vem du vill låna hos
  • Låna 15 000 kr utan UC om du vill undvika onödiga kreditupplysningar
  • Låna inte mer än du behöver och se till att du har råd med lånet!

Enkla knep för att låna 15 000 kr säkert

När du vill låna pengar så behöver du först besluta dig för vilket belopp du önskar låna. Lånar du för lite riskerar du att inte ha pengar så det täcker utgifterna och lånar du för mycket kan det bli onödigt dyrt då du får betala ränta på hela beloppet.

Det andra valet du behöver göra är att besluta dig för hos vem du önskar ansöka. Det finns flera långivare som erbjuder lån på 15 000 kr men mycket skiljer de åt. Vanliga saker som kan skilja långivarna åt är deras ansökningsvillkor.

Enligt svensk lag måste en person som ansöker om lån vara myndig, det vill säga minst 18 år. Det finns dock långivare som har krav på högre ålder för att kunna bli beviljad ett lån på 15 000 kr. Andra vanliga krav är att du behöver en taxerad inkomst. Hur hög den måste vara varierar men vanliga belopp är 100 000 kr per år eller 10 000 kr per månad.

Om långivarna beviljar lån på 15 000 kr trots betalningsanmärkningar är ytterligare en sak som skiljer de åt. Allt fler långivare erbjuder lån med anmärkning men det är fortfarande standard att betalningsanmärkningen måste vara äldre än 6 månader och helst bör du inte ha flera stycken.

Huruvida långivaren tar ut extra avgifter bör du undersöka innan du godkänner ett låneerbjudande. Många långivare tar ut uppläggningsavgift för lånet samt aviavgifter. Dessa extra avgifter gör att kostnaden för lånet lätt kan bli dyrare än man från början tänkt.

Det sista du behöver jämföra innan du skickar en ansökan om lån är om du vill låna med eller utan UC. Det finns många långivare som erbjuder lån på 15 000 kr utan UC. Att låna utan UC är fördelaktigt om du vill spara på ditt kreditvärde. Det är speciellt viktigt om du vet att du ska söka ett större lån senare som ett bolån.

Varje ansökan hos UC påverkar kreditvärdet negativt så en ansökan utan UC minska påfrestningen på kreditvärdigheten. Att låna 15 000 kr utan UC innebär dock inte att du lånar utan kreditupplysning. Alla långivare måste ta ut en kreditupplysning. Att låna utan UC betyder att långivaren använder ett alternativt bolag än UC för kreditupplysningar. Det gör att din ansökan inte syns hos UC.

Ansök om smslån

Hitta lån på liknande summor: