Låna 3000 kr

Hur mycket vill du låna?

När bilen oväntat går sönder eller det behövs ett akut besök hos tandläkaren saknas det plötsligt pengar på banken för att täcka dessa oplanerade utgifter. Då kan ett smslån på 3000 kr vara ett alternativ.

Låna 3000 kr här

Många har inte en budget som klarar plötsliga utgifter. En del skäms för att fråga vänner och familj om lån. Då är ett smslån på 3000 kr ett alternativ för att lösa situationen.

Du ansöker smidigt på långivarens hemsida och får ofta svar samma dag eller dagen efter. Signerar du med BankID får du ofta pengarna inom en bankdag. Men innan du lånar 3000 kr finns det ett par saker du behöver tänka på.

Tänk på det här innan du lånar  3000 kr:

  • Jämför långivare innan du ansöker
  • Säkerställ att du kan betala tillbaka lånet i tid
  • Låna utan UC om du vill behålla din kreditvärdighet

Tre tips innan du ansöker om att låna 3000 kr

Det första du behöver vara säker på innan du ansöker om ett lån på 3000 kr är att du kan betala tillbaka det. Förseningsavgifterna på smslån är ofta höga. Dessutom tickar räntan på ju längre du har lånet vilket gör att kostnaden för det ökar i snabb takt. För summor upp till 3000 kr kan du även hitta långivare som lånar ut om du inte har en inkomst. Men det är viktigt att lånet kan betalas tillbaka i tid. Om du är medveten om att du inte kommer kunna betala tillbaka det inom utsatt tid är det en dålig idé att ta ett lån.

Samma gäller om du vet med dig att du upprepade gånger får låna 3000 kr för att klara dig ekonomi varje månad eller om du behöver låna igen för att lösa tidigare lån. Då är det ett bättre alternativ att kontakta kommunens skuldrådgivare.

Jämför räntan innan du lånar 3000 kr

Det andra du behöver göra är att jämföra vilken ränta du får, samt andra extra kostnader som kan tillkomma. På små lån kan räntan skilja sig mycket och det kan göra stor skillnad på hur mycket du får betala tillbaka.

Även övriga kostnader skiljer sig mellan långivarna. Många tar ut både aviavgifter och uppläggningsavgifter. Men om du väljer en långivare som inte tar ut extra avgifter samt erbjuder räntefria lån till nya kunder så kan du låna 3000 kr gratis.

Låna 3000 kr utan UC

Det tredje och sista du behöver bestämma dig för är om du vill att din ansökan ska synas hos UC. Att låna 3000 kr utan UC går om du använder en långivare som använder ett annat kreditupplysningsbolag. Vanligast är att långivare använder Bisnode eller Creditsafe om de inte använder UC AB.

Om du planerar att ta ett större lån inom snar framtid som ett bolån kan det vara ett alternativ att låna utan UC. Det gör att ditt kreditvärde hos UC inte påverkas i lika stor utsträckning. Varje förfrågan om lån påverkar ditt kreditvärde negativt, men om du lånar 3000 kr utan UC kan du minska skadan.

Ansök om smslån

Hitta lån på liknande summor:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av exklusiva låneerbjudanden. Som välkomstgåva får du våra bästa tips för en god kreditvärdighet – direkt till din inkorg!