Låna 5000 kr

Hur mycket vill du låna?

När en oväntad utgift på 5000 kr dyker upp kan ett smslån rädda situationen. Att ansöka om ett smslån ska du enbart göra om du vet med säkerhet att du kan betala tillbaka det inom löptiden.

Ansök om smslån

Att låna 5000 kr med smslån är ett alternativ om du får en oväntad räkning eller bilen går sönder. Det bör alltså vara en oförutsedd ekonomisk situation som du löser med smslån. Att ansöka om ett smslån på 5000 kr för att betala tillbaka ett tidigare lån är en dålig idé. Samma gäller om du vet att du inte kommer kunna betala tillbaka lånet.

När du ansöker om ett lån på 5000 kr behöver du lämna dina uppgifter till långivaren. Du signerar vanligen med BankID. De flesta långivare har liknande grundvillkor. Enligt lagen i Sverige behöver en person som ansöker om lån alltid vara myndig. Det betyder att ingen under 18 år kan ta ett lån. Du kan inte ansöka om lån om du har en aktiv skuld hos Kronofogden och du behöver vara folkbokförd i Sverige.

Tänk på det här innan du lånar 5 000 kr:

  • Bevara din kreditvärdighet genom att välja en långivare som inte använder UC
  • Gör en budget så du vet att du kommer att kunna betala tillbaka beloppet

Låna 5000 kr med betalningsanmärkningar

Andra vanliga villkor är om man kan låna med betalningsanmärkningar. Det skiljer sig mellan de olika långivarna om du kan låna 5000 kr med betalningsanmärkning. I många fall går det bra då de ser till din nuvarande ekonomiska situation. Anmärkningen ska helst vara mer än 6 månader gammal. Vad anmärkningen gällde spelar också in. Det är sämre att ha en anmärkning för ett obetalat lån än en parkeringsbot.

Det finns även en del långivare som erbjuder nya kunder att låna 5000 kr utan ränta när kunden tar sitt första lån. Lånet ska oftast betalas tillbaka i en enda betalning. Om du jämför långivarna mot varandra kan du även få låna 5000 kr gratis. Det beror på att det finns långivare som lånar ut 5000 kr utan uppläggningsavgift och aviavgift.

Om du önskar bevara din kreditvärdighet är det ett lån på 5000 kr utan UC du ska leta efter. Du ansöker om lånet på samma sätt men väljer en långivare som använder sig av ett annat kreditupplysningsbolag än UC. Varje förfrågan hos UC påverkar ditt kreditvärde negativt. Därför kan du undvika det genom att låna 5000 kr utan UC. Vilket kreditupplysningsbolag långivaren använder ser du enkelt på vår sida.

Ansök om smslån

Hitta lån på liknande summor:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av exklusiva låneerbjudanden. Som välkomstgåva får du våra bästa tips för en god kreditvärdighet – direkt till din inkorg!