Jämför och hitta de bästa kreditkorten med bra priser, höga uttagsgränser och flexibla betalningsvillkor

När man ska skaffa sig ett kreditkort vill man förstås kunna skaffa sig ett sådant som har så bra villkor som möjligt. Just detta ska vi ta oss en närmare titt på i denna artikel. Vår förhoppning är att vi på så sätt ska kunna hjälpa dig med att hitta det bästa kreditkortet för just dig!

Resor
Försäkringar
Shopping
Drivmedel
Bonusar
Utan årsavgift

Bästa kreditkortet 2021 – Topp 10

Vilket är då det bästa kreditkortet 2021? Det ska vi nu ta oss en titt på. Enligt oss är ett av de bästa kreditkorten som finns tillgängliga ute på marknaden Re:member Flex. Men vad är det då som gör detta kreditkort till en kandidat för det bästa kreditkortet 2021? Svaret på denna fråga är att det finns en hel del fördelar med detta kreditkort. En av dessa är att du med detta kreditkort får rabatt hos mer än 300 olika webbutiker. Dessa rabatter kan ligga på så mycket som 25%. Det är dessutom ett kreditkort som saknar årsavgift och där det endast tillkommer kostnader då kortet används. De köp du genomför med detta kreditkort har dessutom en räntefri period på 56 dagar. Planerar du på att ge dig ut och resa? Om du då betalar minst halva resans kostnad med ditt Re:member Flex-kreditkort får du även en reseförsäkring på köpet vilket förstås inte skadar.

Andra kreditkort som kommer högt upp på listan när man rankar de bästa kreditkorten 2021 är Supreme Card Gold, Bank Norwegian, Rockerkortet och Ikano Visa.

Jämför kreditkort direkt

Kreditkort med bästa bonus och återbäring

När man talar om det bästa kreditkortet brukar man även tala om hur det ligger till med bonus och återbäring när det gäller kortet i fråga. Så vilket är då det bästa kreditkortet 2021 när det kommer till kreditkort med bonus? Enligt många är Komplett Mastercard det bästa kreditkortet när det kommer till detta. Det ger dig nämligen en stor bonus på varje inköp samtidigt som det saknar fast avgift och har en bra kortförsäkring. När det gäller den bonus du får när du gör inköp med Komplett Mastercard så ligger denna mellan 0,5 – 4%. Du måste vara minst 20 år gammal för att kunna skaffa dig ett Komplett Mastercard samtidigt som det inte finns några krav på inkomst. Du måste dock vara anställd. Aviavgiften för detta kort ligger på 35 kr, dock blir det 0 kr om du använder dig av e-faktura. Kortet har ett valutapåslag som ligger på 1,75% medan uttagsavgiften ligger på 0 kr. Enligt många är Komplett Mastercard därför det bästa kreditkortet 2021 när det kommer till bonus och återbäring. Just dessa två faktorer är viktiga att ha i åtanke när du ska jämföra kreditkort.

Kreditkort med låg ränta

När du ska jämföra kreditkort är det också viktigt att du tar hänsyn till vad räntan ligger på. Ju lägre ränta desto bättre är det för dig som kortinnehavare eftersom det betyder att det kostar dig mindre pengar att handla på kredit. Men vilket är då det bästa kreditkortet när det kommer till ränta? Svaret på denna fråga är att det bästa kreditkortet 2021 när det kommer till låg ränta är Swedbank – Business Card. Detta kort har en kreditränta som ligger på 2%. Det gör det alltså till det bästa kreditkortet 2021 när det kommer till låg ränta. Men hur ser då förutsättningarna ut i övrigt när det kommer till detta kreditkort? Det är ett kreditkort som är räntefritt i 30 dagar med en kreditgräns som ligger på 100 000 kr. Dess årsavgift ligger på 450 kr. Det har en uttagsavgift på 3% och ett valutapåslag på 1,65%. För att kunna använda dig av detta kreditkort måste du vara minst 18 år gammal samt vara svensk medborgare. De kreditupplysningar som kan göras på dig när du använder dig av detta kort görs med UC. Det kräver inte att du har någon inkomst.

Jämför kreditkort

Kreditkort utan årsavgift

Hur ser det då ut när det gäller kreditkort utan årsavgift? Vilket är det bästa kreditkortet när det gäller detta? Det är svårt att svara på eftersom det också beror på vad i övrigt du tar hänsyn till när du ska jämföra kreditkort. Ett exempel på ett kreditkort som saknar årsavgift har vi nämnt redan tidigare i denna text, nämligen Re:member Flex. Detta kreditkort har alltså en årsavgift som ligger på 0 kr. Men vad finns det då mer för kreditkort som saknar årsavgift? Ytterligare ett sådant är Supreme Card Classic. Utöver det faktum att detta kreditkort inte har någon årsavgift kan du med det även göra en räntefri delbetalning i upp till sex månader samtidigt som du kan betala räkningar med kortet. Dess högsta kredit ligger på 30 000 kr med en ränta som sträcker sig mellan 14,36 – 19,32%. Det är dessutom räntefritt i 60 dagar.

Ännu ett exempel på ett kreditkort utan årsavgift är Bank Norwegian. Detsamma gäller Rockerkortet, Komplett Bank Mastercard, Shell Mastercard och Ikano Visa. Men vilka av dessa är då det bästa kreditkortet? Det beror helt enkelt på vad i övrigt som spelar en viktig roll för dig när du ska jämföra kreditkort. Vissa av dessa kort kanske passar bättre för vissa medan andra passar bättre för andra.

Kreditkort utan UC

När man ska jämföra kreditkort kan en annan faktor som det kan vara värt att ta hänsyn till vara ifall det rör sig om ett kreditkort där kreditupplysningarna görs med UC eller inte. Men vad finns det då för kreditkort utan UC? Detta är det inte alla som känner till, men svaret på denna fråga är att det inte finns några kreditkort utan UC i Sverige. Trots att här inte finns några kreditkort utan UC finns det dock sådana där det bara kommer att behöva göras en kreditupplysning med UC en enda gång. Vilket som är det bästa kreditkortet av dessa är det dock upp till dig att avgöra på egen hand. Några exempel på kreditkort där det bara görs en kreditupplysning med UC inkluderar namn som Re:member Flex, Bank Norwegian, Supreme Card Classic, Komplett Bank och Supreme Card Gold. Du får helt enkelt ta dig en titt på hur de övriga villkoren ser ut när det gäller dessa kort och bestämma dig för vilket som passar dig bäst. Däremot går det att få lån utan UC. Detta gäller oavsett om det gäller smslån, bolån eller privatlån. Du har alltså flera olika möjligheter när du ska låna pengar. Följ också länken för att komma till Konsumentverket, Konsumentverket som fått i uppdrag att göra en analys av situationen på marknaden. Du kan också göra en kortreklamation.

Kreditkort

Kreditkort med betalningsanmärkning

Hur ser det då ur när det gäller kreditkort med betalningsanmärkning? Finns det ens någon möjlighet att få ett kreditkort när man har betalningsanmärkningar, och vilket är i så fall det bästa kreditkortet när det gäller detta? Precis som när det gäller övriga typer av kreditkort beror vilket kreditkort med betalningsanmärkning som är det bästa även på en mängd övriga omständigheter. Några exempel på kreditkort med betalningsanmärkning inkluderar dock namn som Lunar Standard, Revolut Premium, och P.F.C-kortet.

Kreditkort utan inkomst

Hur ser det då ut när det gäller kreditkort som även du som saknar inkomst kan ansöka om? Tre exempel på sådana kort är Bank Norwegian Visa, Komplett Mastercard och Supreme Card Classic.

Fördelar och nackdelar med kreditkort

Vad finns det då för fördelar och nackdelar med ett kreditkort? Först och främst är detta något som kan variera stort beroende på vilket kreditkort som det rör sig om. Det finns till exempel kort med räntefri kredit, valfri kredit, rabatter och erbjudanden, samt betalningsfria månader. Oavsett vilket är en av fördelarna med ett kreditkort att du i många fall kan delbetala dina köp. Genom att delbetala dina köp kan du få råd med saker som du annars inte hade haft råd med om det var så att du var tvungen att betala allt i en enda klumpsumma. Det finns också kreditkort där reseförsäkring ingår. Genom att reseförsäkring ingår slipper du därför att behöva oroa dig för att behöva teckna en reseförsäkring när du ska ut och resa. När reseförsäkring ingår behöver du därför inte oroa dig över att något ska gå fel under resan vilket är skälet till att det är en stor fördel med att ha ett kreditkort där reseförsäkring ingår.

När du ska ansöka om kreditkort kan kraven också skilja sig stort från fall till fall när det kommer till vad som behövs för att beviljas sin ansökan. Just därför finns det också kreditkort som du med betalningsanmärkningar kan bli beviljad, något vi varit inne på tidigare. Notera dock att det i vissa fall kan tillkomma en administrativ avgift när du handlar med ditt kort. Ta dig helt enkelt en titt bland de olika kreditkort som finns tillgängliga ute på marknaden för att se vilket som passar dig bäst.

För att återvända till för- och nackdelarna med ett kreditkort ska vi börja med att ta oss en titt på de fördelar som det finns med att ha ett kreditkort. En av dessa är att du genom att ha ett kreditkort alltid har tillgång till pengar. Det kan framför allt vara en stor fördel om du till exempel befinner dig utomlands och det är något som krisar. Med ett kreditkort kan du därför alltid uppfylla de flesta av dina behov, eller i alla fall dina finansiella sådana. Många aktörer verksamma inom kreditkortsbranschen ger dig dessutom återbäring i form av bonus när du bestämmer dig för att använda kortet. Det kan som tidigare nämnt också förekomma räntefri kredit.

För att fortsätta med fördelarna ger dig många affärer och andra aktörer förmånliga rabatter när du handlar med ditt kort. Det dyker också med jämna mellanrum upp nya aktörer på marknaden samtidigt som de redan befintliga ändrar sina erbjudanden, så det kort som var det bästa kreditkortet 2020 behöver inte nödvändigtvis vara det även 2021. Som tidigare nämnt ger många kreditkort dig dessutom tillgång till reseförsäkringar samtidigt som de ger dig möjligheten att delbetala. Undrar du vad som gäller för just mitt kort? Ta då denna fråga med aktören som står bakom det, den kan utan tvekan informera dig om fördelarna med mitt kort. På så sätt kan du försäkra dig om att ditt kreditkort täcker dina behov. Det är också en fördel att det går att använda kortet över hela världen och till flera olika ändamål.

Beroende på vilken bank du skaffar ditt kreditkort från kan du också få en mycket låg ränta, både när det gäller effektiv ränta såväl som nominell ränta. Faktum är att du främst bör fokusera på effektiv ränta när du ska handla på kredit eller låna pengar. Den effektiva räntan talar nämligen om för dig hur mycket det sammanlagt kommer kosta dig att handla på kredit eller låna pengar. Av självklara skäl är en låg ränta alltid att föredra.

Det finns också kreditkort utan valutapåslag. Fördelen med kreditkort utan valutapåslag är att de inte ger dig någon extra kostnad när du är ute och reser och ska betala med ditt kort.

Det finns också ett stort antal olika aktörer som erbjuder kreditkort. Detta kan röra sig om allt från OKQ8 Bank till Ikano Bank och Marginalen Bank.

Men hur ser det då ut när det gäller nackdelar med ett kreditkort? Eftersom det finns olika kreditkort kan detta förstås bero på exakt vilket kreditkort det är du har. I regel kan man dock säga att en av de stora nackdelarna med kreditkort är att många av dem brukar ha årsavgift och uttagsavgift. Den stora nackdelen med kreditkort är dock att de gör det svårare för dig att skapa dig en bra bild över din ekonomi. De är inte heller bra för dig som är dålig när det gäller din förmåga att kontrollera hur mycket pengar du spenderar. Mängden utnyttjad kredit per månad kan därför resultera i att du varje månad måste spendera stora delar av din lön på att betala dina kreditkostnader. Försök därför att hålla nivån på din utnyttjad kredit så låg som möjligt. Detta kan också vara något man kan lära sig med tiden. Första året kanske du har en tendens att spendera för mycket pengar på kredit, men när det första året väl passerat kanske du vänjer dig och lär dig att kontrollera ditt pengaspenderande bättre!

Jämför kreditkort

Bästa kreditkortet.

Med ett bra kreditkort kan du få:

  • Bonuspoäng i butiker och hos resebolag
  • Rabatterade resor och produkter
  • Kompletterande reseförsäkringar
  • Förmånliga sparkonton
  • Betala räkningarna med kortet
  • Extra garantier på elektronik och andra produkter
  • Betalskydd och andra säkerheter
  • Med mera

Alla kreditkort är mer eller mindre unika och just därför är det bäst att du jämför kreditkort på Sverigekredit innan du ansöker. Genom Sverigekredit kan du dessutom snabbt, smidigt och enkelt få se alla olika fördelar med respektive kort. Sverigekredit sammanställer alla bonusprogram, erbjudanden och förmåner med de olika korten. Vi anser att det är minst lika viktiga aspekter som de olika avgifterna, räntorna och kreditgränserna när man vill jämföra kreditkort.

Jag vill jämföra kreditkort!


 


Senaste nytt

Viktigt att tänka på!

Ett kreditkort är som vilket annat lån som helst och du har alltid krav på dig att återbetala skulden inom angiven tid, annars går skulden till inkasso samt Kronofogden om du inte betalar skulden till inkassoföretaget. Om du inte under några omständigheter kan betala din skuld så får du en betalningsanmärkning, som i framtiden försvårar för dig att få nya krediter, avbetalningar, hyres- och abonnemangskontrakt.

Var noga med att säkerställa att du kan återbetala den kredit du utnyttjar, för att inte försätta dig i en ekonomisk knipa. Att ansöka om ett kreditkort för att betala av gamla räkningar, fakturor och skulder kommer endast att försätta dig i ekonomiskt trångmål, vilket kan få allvarliga konsekvenser i framtiden.

Jämför kreditkort

Vad är ett kreditkort?

Kreditkort är en typ av betalkort där du kan handla på kredit. Det innebär att du kan handla för pengar som du lånar av den aktör som står bakom ditt kreditkort.

Vilka fördelar och nackdelar finns med kreditkort?

Fördelarna med ett kreditkort är många. En av dessa är att du alltid har tillgång till pengar med ett kreditkort, även om det inte är dina egna. Många kreditkort ger dig dessutom återbäring i form av bonus, reseförsäkringar, rabatter och möjligheten att delbetala dina köp. Nackdelarna med ett kreditkort är att det i många fall tillkommer ränta och avgifter till de samt att de kan resultera i att du genomför för många impulsköp. Om du är en person som har svårt att kontrollera hur mycket pengar du spenderar kan det därför vara bättre att hålla dig till ett vanligt betalkort.

Hur får jag pengar tillbaka när jag använder ett kreditkort?

Du kan få dina pengar tillbaka när du använder ett kreditkort genom att genomföra en kortreklamation.

Vad är skillnaden mellan kreditkort och betalkort?

Skillnaden mellan kreditkort och betalkort är att du med ett kreditkort kan handla på kredit, alltså med pengar som inte är dina egna utan som du lånar av banken, medan du med ett betalkort handlar med pengar som är dina egna.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av exklusiva låneerbjudanden. Som välkomstgåva får du våra bästa tips för en god kreditvärdighet – direkt till din inkorg!