Resekort

Hur mycket vill du låna?

Resekort blir allt vanligare i våra plånböcker. Sverigekredit har därför samlat Sveriges bästa kreditkort med bonus som flygpoäng, fria uttag och försäkringar vid resa. Vill du ha det bästa resekortet har du därför kommit rätt. Vi hjälper dig med information om fördelarna med resekort.

Jämför kreditkort för resan nedan.

Jämför alla kreditkort!

Vilket resekort är bäst?

När du ska välja ett kreditkort finns det flera saker du behöver tänka på. Många tänker enbart på kostnaden om du använder krediten men det finns andra sätt att använda ett kreditkort på. Vilket som är det bästa kreditkortet för dig påverkas därför av dina mål och förutsättningar. Det finns resekort från flera företag som exempelvis SAS, Norwegian och SJ.

Resekort kan skilja sig åt genom vilka fördelar man kan få. Andra saker som skiljer sig är hur stor bonus man kan få när man använder kortet och såklart till vilken ränta man får betala tillbaka om man använder krediten.

En annan sak som skiljer alla resekort åt är vilket företag de gäller. Precis som med många andra kreditkort kan du ofta endast använda bonusen hos det resebolag som utfärdat kortet.

Samla bonus med resekort

Fördelar med ett resekort

Att ha ett resekort ger många fördelar, både i Sverige och när du reser utomlands. Om du bokar en hyrbil med hjälp av ditt resekort kan du i många fall får både fördelaktiga erbjudanden och en bra säkerhet genom att använda ditt resekort med kredit.

Andra fördelar du kan få under resan är tillgång till en lounge på flygplatsen medan du väntar och hjälp om ditt bagage blev försenat under resan.

Den stora fördelen och anledningen till att många väljer resekort som kreditkort är på grund av deras bonusprogram som ger rabatt på resor.

Årsavgift

När det gäller årsavgiften för resekort så varierar de väldigt mycket. Det finns resekort helt fri från årsavgift och det finns kort som har en ganska hög avgift. Ofta brukar dessa avgifter spegla sig i fördelarna. Om man väljer ett dyrare kort får man ofta bättre eller fler fördelar. Men det stämmer inte alltid.

Det går att hitta resekort utan årsavgift med bra bonussystem som passar dina ändamål. Du behöver först bestämma dig för vad som är viktigt när du väljer kort.

Bonusprogram

För de flesta resekort gäller upp till 1% på köp i butiker för att samla olika poäng. Dessa poäng kan senare användas för att köpa resor hos det aktuella företaget. Du kan ofta få extra poäng om du dessutom betalar dina resor med resekortet.

Det är därför viktigt att du tänker igenom om du kommer att resa med företaget innan du väljer ett kort. Det är exempelvis inte ett bra val att välja ett resekort med flyg om du aldrig flyger även om du samlar bra med poäng på kreditkortet.

Reseförsäkring

Att ha en bra försäkring när man reser är mycket viktigt. Det gäller oavsett om du reser inom Sverige, Europa eller i resten av världen. Reseförsäkringen bör täcka både tiden innan under och efter resan. En bra reseförsäkring kan hjälpa dig om någon blir sjuk så du behöver ställa in resan eller om det händer en olycka på resan så ni behöver vård.

Reseförsäkringen hjälpa ofta till om något händer med ert boende eller om väskan blir försenad. Om du hyr en bil kan det vara bra med en reseförsäkring med som hjälper till med kostnader och hjälp om det skulle hända en olycka eller bli en skada på bilen.

För att reseförsäkringen ska gälla behöver du ofta ha betalat majoriteten av kostnaden med kreditkortet. Vi rekommenderar därför att kontrollera villkoren så du inte missar en viktig hjälp om olyckan skulle vara framme.

Jämför kreditkort till resan

Lounge

En av de mer lyxiga fördelarna som resekort kan ha är tillgång till lounge. Många av resekorten erbjuder enbart detta i Sverige men det finns även de kort som erbjuder det världen över. Det går att få kostnadsfritt med vissa resekort och med andra resekort får man betala en mindre kostnad som ändå är betydligt lägre än vad det kostar för resande utan resekortet.

När det gäller extra förmåner som Lounge gäller ofta att desto högre avgifter det finns på kortet desto bättre möjligheter har man när det gäller lounge för resor i olika länder. Detsamma gäller om du har de dyrare korten, även kallade premium kort.

Premiumkort har både högre krav på inkomster och användning än motsvarande kort som är gratis. Men då får man ofta bättre villkor och erbjudanden. Det kan därför vara värt att se över ett premiumkort om man reser mycket och om man handlar för de summorna som krävs i sin befintliga budget.

Vi rekommenderar dock inte att handla mer för att kunna få ett premiumkort. Då är det bättre att välja ett billigare kort som är mer anpassat för din ekonomi.

Valutapåslag

En annan fördel med resekort är att valutapåslagen när du handlar i annan valuta än svensk ofta är väldigt låg. Det är inte ovanligt att påslaget på valutan endast är 1-2%. Det finns även betalkort som nischat sig på att kunna handla utomlands med lågt valutapåslag, exempelvis Revolut. Ett sådant kort kan vara bra om man handlar i många olika länder för att minimera kostnaden.

Avgifter för uttag

Uttagsavgiften är en vanlig avgift på kreditkort. Vanligen innebär det att du endast har ett visst belopp som du kan göra uttag på under månaden, men i vissa fall tillkommer avgiften direkt på första uttaget. Det finns dock undantag. Några kreditkortsutgivare har fria uttag på sina resekort vilket du har nytta av om du använder mycket kontanter.

När man reser utomlands vill man ofta göra många uttag eftersom man inte vill gå omkring med en stor summa kontanter. Då är det mer fördelaktigt att välja ett kort som erbjuder fria uttag.

Concierge service

Något som de flesta inte vet om eller använder sig är kreditkortets concierge service. De flesta kreditkort har denna service och det är allt från små hjälpmedel som att komma med kontanter om du blivit bestulen på plånboken och reservera hotell till stora saker som att ordna hela event som en picknick i solnedgången för din gäst. I några fall kan de även leverera blommor till någon du håller kär.

Vad som ingår i kreditkortets concierge kan variera mellan de olika korten. Överlag kan man säga att premium kort och ännu dyrare kort ofta har bättre service när det gäller Concierge.

Sammanfattning

När du ska välja ett kreditkort med bonus behöver du först besluta dig för vad du har för mål med kortet. Vill du samla poäng på tåg eller flyg, vill du få pengar tillbaka eller få tillgång till lounge vid resa?

Varje resekort har sina egna fördelar. Det kan vara allt från hur mycket poäng du kan samla till vart du kan använda pengarna eller hur mycket du kan använda en concierge service.

Därefter kan du börja jämföra de resekort som har de fördelar du letar efter. Läs noga igenom villkoren så du inte missar några avgifter eller förmåner.

Skaffa ett resekort idag