Resekort

Hur mycket vill du låna?

Resekort blir allt vanligare både i våra plånböcker och mobiltelefoner. Vi har därför samlat Sveriges bästa kreditkort med bonus som flygpoäng, fria uttag och försäkringar vid resa – allt för att du enkelt ska kunna jämföra och hitta bäst kort för dig. Vill du ha ett riktigt bra resekort med kredit har du därför kommit rätt.

Jämför kreditkort för resan nedan.

Hitta ditt perfekta kreditkort

Vilket resekort är bäst?

När du ska välja ett kreditkort finns det flera saker du behöver tänka på. Många tänker enbart på kostnaden om du använder krediten, men det finns andra sätt att använda ett kreditkort på. Vilket som är det bästa kreditkortet för dig påverkas därför av dina mål och förutsättningar. Det finns resekort från flera företag som exempelvis SAS, Norwegian och SJ.

Resekort kan skilja sig åt genom vilka förmåner man kan få. Andra saker som skiljer sig är hur stor bonus man kan få när man använder kortet och såklart till vilken ränta man får betala tillbaka om man använder krediten.

En annan sak som skiljer resekorten åt är hos vilket företag förmånerna gäller. Precis som med många andra kreditkort kan du ofta endast använda bonusen hos det resebolag som utfärdat kortet.

Boka resan med ett resekort

Fördelar med ett resekort

Att ha ett resekort ger många fördelar, både i Sverige och när du reser utomlands. Givetvis är den kredit du fått beviljad en av fördelarna, du kan enkelt betala för det du behöver när du behöver det. Men utöver krediten kan du även få försäkringar, rabatter och olika former av bonusar när du använder ditt kort.

Om du bokar en hyrbil med hjälp av ditt resekort kan du i många fall få både fördelaktiga erbjudanden och en bra säkerhet genom att använda ditt resekort med kredit.

Andra fördelar du kan få under resan är tillgång till en lounge på flygplatsen medan du väntar och hjälp om ditt bagage blir försenat under resan.

Den stora fördelen och anledningen till att många väljer ett resekort som kreditkort är tack vare deras bonusprogram som ger rabatt på resor.

Årsavgift

När det gäller årsavgiften för resekort så varierar den väldigt mycket. Det finns resekort helt fria från årsavgifter och det finns kort som har en ganska hög avgift. Ofta brukar dessa avgifter spegla sig i fördelarna. Om du väljer ett dyrare kort får du ofta bättre eller fler fördelar. Men det stämmer inte alltid.

Det går att hitta resekort utan årsavgift med bra bonussystem som passar dina ändamål. Du behöver först bestämma dig för vad som är viktigt när du väljer kort.

Bonusprogram

Bonusprogrammen för de olika resekorten kan vara det som lockar allra mest. Flyger du ofta så kan flygpoäng vara värt att satsa på, åker du mycket tåg så kan tågpoäng vara ett alternativ.

Det vanliga är att du får bonus för allt du handlar med ditt resekort, vare sig det handlar om resor, mat eller klädinköp. Hur stor bonusen är varierar från kort till kort men kollar vi på Norwegian till exempel så kan du välja mellan att få 0,5 % tillbaka i cashpoints (som du sedan kan använda som avbetalning för flygresor hos samma bolag) eller 0,5 % tillbaka i cashback (pengar som dras från din aktuella kreditskuld).

Då de olika företagen vill att du ska köpa dina resor genom dem kan det hända att bonuspoängen uteblir vid köp av resor hos andra bolag, däremot brukar du få en extra bonus när du köper din resa genom bolaget som utfärdat ditt kreditkort.

Det är viktigt att du tänker igenom om du kommer att resa med företaget innan du väljer ett kort. Det är kanske inte det bästa valet att välja ett resekort med flyg om du aldrig flyger, även om du samlar bra med poäng på kreditkortet.

Reseförsäkring

Att ha en bra försäkring när man reser är viktigt. Det gäller oavsett om du reser inom Sverige, Europa eller i resten av världen. Reseförsäkringen bör täcka både tiden innan, under och efter resan. En bra reseförsäkring kan hjälpa dig om någon blir sjuk så att du tvingas ställa in resan, eller om det händer en olycka under resan så att någon i resesällskapet behöver uppsöka vård.

Reseförsäkringen hjälper ofta om något händer med ert boende eller om er packning tappas bort eller blir försenad. Om du hyr en bil kan det vara bra med en reseförsäkring som hjälper till med kostnader och hjälp om det skulle hända en olycka eller bli en skada på bilen.

För att reseförsäkringen ska gälla behöver du ofta ha betalat åtminstone 50 % av kostnaden med kreditkortet. Vi rekommenderar därför att kontrollera villkoren så du inte missar viktig hjälp om olyckan skulle vara framme.

Jämför kreditkort till resan

Betala semestern med ett kreditkort för resor

Lounge

En av de mer lyxiga fördelarna som ett resekort kan ha är tillgång till en lounge. Många av resekorten erbjuder enbart detta i Sverige men det finns även de kort som erbjuder det världen över. Det går att få kostnadsfritt med vissa resekort, med andra resekort får du betala en mindre kostnad som ändå är betydligt lägre än vad det kostar för resande utan resekortet.

När det gäller extra förmåner som lounge gäller ofta att ju högre avgifter kortet har, desto bättre möjligheter får du när det gäller lounge för resor i olika länder. Detsamma gäller om du har de dyrare kreditkorten, även kallade premiumkort.

Premiumkort har både högre krav på inkomst och användning än motsvarande kort som är kostnadsfria. Men så får du också ofta bättre villkor och erbjudanden. Det kan därför vara värt att se över ett premiumkort om du reser mycket och om du handlar för de summor som krävs i din befintliga budget.

Vi rekommenderar dock inte att handla mer enbart för att kunna få ett premiumkort. Då är det bättre att välja ett billigare kort som är mer anpassat för din ekonomi.

Valutapåslag

En annan fördel med resekort är att valutapåslagen när du handlar i annan valuta än svensk ofta är väldigt låg. Det är inte ovanligt att påslaget på valutan endast är 1-2 %. Det finns även betalkort som nischat sig på att kunna handla utomlands med lågt valutapåslag, exempelvis Revolut. Ett sådant kort kan vara bra för att minimera kostnaden om du handlar i många olika länder.

Avgifter för uttag

Uttagsavgiften är en vanlig avgift för kreditkort. Ibland innebär det att du endast har ett visst belopp som du kan göra uttag på under månaden, men i vissa fall tillkommer avgiften direkt på första uttaget. Det finns dock undantag – några kreditkortsutgivare har fria uttag på sina resekort.

Om du vill undvika att gå omkring med en stor summa kontanter när du är ute och reser så kan det vara fördelaktigt att istället göra många mindre uttag. Då är det bäst att välja ett kort som erbjuder fria uttag.

Concierge service

Något som de flesta inte vet om eller använder sig av är kreditkortets concierge service. Många kreditkort har denna service och den kan innefatta allt ifrån små hjälpmedel som att komma med kontanter om du blivit bestulen på plånboken och reservera hotell till stora saker som att ordna hela event som en picknick i solnedgången för din gäst. I några fall kan de även leverera blommor till någon du håller kär.

Vad som ingår i kreditkortets concierge kan variera mellan de olika korten. Överlag kan man säga att premiumkort och ännu dyrare kort ofta har bättre service när det kommer till concierge.

Sammanfattning

När du ska välja ett kreditkort med bonus behöver du först besluta dig för vad du har för mål med kortet. Vill du samla poäng på tåg eller flyg, vill du få pengar tillbaka eller få tillgång till lounge vid resa?

Varje resekort har sina egna fördelar. Det kan vara allt ifrån hur mycket poäng du kan samla till vart du kan använda pengarna eller hur mycket du kan använda en concierge service.

Därefter kan du börja jämföra de kreditkort för resor som har just de fördelar du letar efter. Läs noga igenom villkoren så att du inte missar några avgifter eller förmåner.

Skaffa ett resekort idag

Utforska Sveriges lånelandskap med oss, din pålitliga jämförelsetjänst. Med 20,000 användare varje månad och över 30 års samlad erfarenhet, hjälper vi dig hitta de bästa lånen och ger insikter om budgetering och investeringar. Starta din väg mot smartare ekonomiska beslut.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden