Brixo

Snabbval:
Läser in...
  Fördelar:
  • Låna 3 000 till 50 000 kr utan UC
  • Utbetalning via banköverföring eller Swish
  • Ingen uppläggningsavgift eller andra dolda avgifter
  Nackdelar:
  • Årsinkomst på minst 150 000 kr

  Om Långivaren

  Hos Brixo AB, ett innovativt svenskt fintechbolag, utmanar de det traditionella sättet att låna pengar. Du som kund får tillgång till digitala kontokrediter som gör det enklare och mer rättvist för alla i Sverige att låna pengar. Tänk dig ett bolag som gör allt för att göra låneprocessen enklare och mer förståelig – det är precis vad Brixo strävar efter. Med deras hjälp kan du låna upp till 50 000 kr snabbt och smidigt.

  Brixo står bakom flera kända varumärken som Flexkontot, Merax och Kontantfinans, vilket ger dig som kund flera alternativ att välja mellan när det gäller att låna pengar. Deras idé är att du ska kunna låna pengar på dina villkor, med tydliga villkor och utan krångel.

  Om du letar efter en lånepartner som bryr sig om att göra finansiella tjänster lättillgängliga och rättvisa, då är Brixo ett utmärkt val. De förstår att finansvärlden kan vara komplicerad och jobbar hårt för att göra den enklare för dig. Med Brixo får du en partner som står på din sida och hjälper dig genom hela låneprocessen.

  Brixo har många års erfarenhet och står under tillsyn av Finansinspektionen.

  Ränta och övriga kostnader hos Brixo

  När du lånar pengar från Brixo, erbjuder de en transparent och enkel kostnadsstruktur. För en kredit hos Brixo tillkommer inga extra avgifter, vilket gör det lättare för dig att förstå den totala kostnaden för ditt lån.

  Den nominella bundna årsräntan hos Brixo är 28,95%, och den effektiva räntan ligger på 33,1%. Det här betyder att räntan du betalar inkluderar alla kostnader associerade med krediten, och du slipper oroa dig för dolda avgifter.

  För att ge dig en bättre bild av vad detta innebär i praktiken, kan vi titta på ett räkneexempel: Om du lånar 10 000 kr och väljer att återbetala detta belopp över 12 månader med en månadskostnad på 970 kr, blir den totala kostnaden för ditt lån 1 640 kr.

  Detta exempel visar på tydligheten och transparensen i Brixos låneprodukter. Som låntagare hos Brixo kan du känna dig trygg i att veta exakt vad ditt lån kommer att kosta, utan att behöva oroa dig för oväntade avgifter eller kostnader.

  Det tillkommer inga extra avgifter när man lånar hos Brixo. Det betyder att ingen uppläggningsavgift eller aviavgift kommer tas ut.

  Webbplats och Ansökan hos Brixo

  På Brixos webbplats hittar du allt du behöver veta, enkelt och tydligt. Sidan är snygg och lätt att använda, så du kan snabbt hitta det du söker. Med en stor FAQ och många informativa sidor, känner du dig säker och väl omhändertagen.

  Steg-för-Steg Process

  1. Ansökan:

  • Välj det belopp du vill låna och hur mycket du vill ha utbetalt direkt.
  • Fyll i ansökningsformuläret online på ett enkelt och smidigt sätt.
  • Signera ansökan med ditt BankID.

  2. Kreditprövning:

  • Brixo inhämtar en kreditupplysning från Bisnode för att säkerställa din kreditvärdighet.
  • Det kontrolleras att du uppfyller Brixos krav för att kunna låna.
  • Alla lån hos Brixo är utan UC, vilket skyddar din kreditpoäng.

  3. Godkännande:

  • När din ansökan har behandlats, får du besked via e-post.
  • Du får ett kreditavtal med fullständiga och detaljerade uppgifter, som skickas ut direkt när krediten beviljats.

  4. Utbetalning och Uttag:

  • Utbetalning sker antingen via Swish eller banköverföring.
  • Banköverföringar genomförs samma dag eller senast nästa bankdag.
  • Framtida uttag kan du enkelt begära via Mina Sidor.

  5. Flexibel Återbetalning:

  • Du bestämmer själv hur mycket du vill återbetala varje månad.
  • Du betalar endast ränta för den del av kreditutrymmet som du faktiskt använder.
  • Minsta betalningsbelopp är 5% av den utestående skulden, men alltid minst 500 kr.
  • Betalning sker den 26:e varje månad och beloppet dras automatiskt via autogiro.

  6. Utökning av Kreditgräns:

  • Efter två månaders användning kan du ansöka om att öka din kreditgräns via Mina Sidor.
  • Ansök om en ny total kreditgräns och begär uttag på mellanskillnaden mellan ditt aktuella skuldsaldo och den nya kreditgränsen.

  Denna steg-för-steg-process på Brixos webbplats är utformad för att göra din låneansökan så smidig och förståelig som möjligt, med tydliga instruktioner och flexibla återbetalningsalternativ. Brixo strävar efter att göra låneprocessen användarvänlig och anpassad efter dina behov.

  Trygghet och support

  Brixo har en kundservice som arbetar under alla veckodagar. Brixos medarbetare kan hjälpa till med ansökningar och genom att svara på frågor om deras lån. De nås enklast via telefon eller mejl.

  Du kan enkelt komma i kontakt med kundtjänst under deras fasta telefontider, vilka är vardagar mellan kl. 9.00 och 17.00. Dessa bestämda öppettider ger dig möjligheten att planera dina samtal och säkerställer att du kan få hjälp och stöd när det passar dig bäst.

  Villkor

  När du ansöker om en kontokredit hos Brixo finns det några viktiga villkor att ha i åtanke. Först och främst måste du vara minst 18 år gammal för att kvalificera dig. Dessutom är det ett krav att du har en årlig inkomst på minst 150 000 kr. Du behöver ha ett svenskt personnummer samt vara folkbokförd i Sverige.

  Om du har betalningsanmärkningar behöver du inte oroa dig – Brixo accepterar ansökningar även från personer med tidigare ekonomiska svårigheter. Däremot är det viktigt att du inte har någon aktuell skuld hos Kronofogden, eftersom det kan diskvalificera dig från att få ett lån.

  När det gäller kreditprövningen använder Brixo Bisnode istället för Upplysningscentralen (UC), vilket innebär att din kreditupplysning inte kommer att påverka din kreditpoäng hos UC. Detta kan vara en stor fördel om du är mån om att bibehålla eller förbättra din kreditvärdighet.

  Sammanfattningsvis, om du uppfyller dessa grundläggande villkor och är i behov av en flexibel kreditlösning, kan Brixo vara ett passande alternativ för dig. Med deras anpassningsbara kreditlösningar och acceptans av betalningsanmärkningar, erbjuder de en tillgänglig finansieringsmöjlighet för många olika behov.

  Sammanfattning och betyg

  • Om Långivaren: Erfaren och pålitlig (4/5)
  • Ränta och Övriga Kostnader: Fast ränta utan dolda avgifter (3/5)
  • Webbplats och Ansökan: Användarvänlig och tillgänglig (4/5)
  • Trygghet och Support: Pålitlig kundservice (4/5)
  • Villkor: Flexibelt med betalningsanmärkningar (4/5)

  Brixo framstår som en solid och pålitlig långivare för dig som vill ha en snabb och okomplicerad låneprocess. Med sina konkurrenskraftiga räntor och avsaknad av dolda avgifter är Brixo ett bra val för den som söker en enkel och transparent låneprocess. Totalpoäng: 19/25


  Brixo recension - 4 av 5 stjärnor

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden