Bröllopslån – Finansiera ditt drömbröllop

Hur mycket vill du låna?

Går du och din partner i bröllopstankar? Dagen då man gifter sig är för många ett av de största ögonblicken i ens liv. Det är en fest med vänner och familj i kärlekens tecken.

För många par är dock pengar ett hinder vilket gör att man inte får fira sin stora dag på just det sätt som man önskar. Ett alternativ kan därför vara att låna ta ett bröllopslån. Genom ett bröllopslån får man möjligheten att vara prins och prinsessa för en dag, och skapa minnen för livet. Det innebär dock att bröllopet i slutändan blir dyrare. Läs mer nedan!

Bästa privatlånen för bröllop – Ansök kostnadsfritt, ansökan är ej bindande!  

Lån anpassade för dig
Lån anpassade för dig

Jämför privatlån för bröllop


Snabbval
Läser in...
  Bröllopslån

  Hur mycket kostar ett bröllop?

  Steg ett är egentligen att fundera över dina visioner. Vilket bröllop drömmer ni om? Är det en vigsel i kyrka följt av en stor fest med släkt och vänner eller är det på en strand i Bahamas? Därefter måste ni ställa er frågan hur mycket pengar ni är villiga att spendera på bröllopet? Hur mycket ett bröllop kostar beror nämligen helt på vilka val ni gör. Kostnaden kan därför variera från ett par hundra kronor till flera hundratusen kronor.

  Det finns dock vissa riktlinjer att hålla sig till. Ett standardbröllop inom landet brukar man normalt beräkna till en kostnad på mellan 50 000 kronor och 100 000 kronor, mycket beroende på antalet gäster. Däremot är det ganska vanligt förekommande att den slutliga kostnaden för bröllopet överstiger den summa man budgeterat för. En god idé är därför att ha detta i åtanke och utgå från en lägre budget än du och din partner faktiskt har råd med. Då finns det utrymme för att tillåta sådana detaljer som bara känns för tråkigt att tvingas kompromissa om. Det är ju trots allt ett bröllop och det måste få kännas lyxigt!

  Här är frågor som kan vara bra att initialt ta ställning till för att få en uppfattning om vilken budget just ni behöver för ert bröllop:

  • Kyrklig eller borgerlig vigsel? Inom eller utom landet? Att gifta sig i svenska kyrkan är kostnadsfritt, däremot kan det tillkomma vissa ersättningar som ni får bekosta om ni planerar att ha vigseln någon annanstans än i kyrkan. Att gifta sig utomlands kostar vanligtvis.
  • Transport för gästerna och brudparet? Ska ni stå för gästernas kostnad eller får de ordna det på egen hand?
  • Behöver ni hyra en festlokal eller planerar ni kanske att ha festen hemma?
  • Ska ni bjuda på middag – och i så fall hur vill ni ha menyn?
  • Hur viktig del är musik under vigseln och middagen/festen?
  • Dekorationer
  • Inbjudningskort
  • Kläder för brudparet
  • Frisör
  • Blommor
  • Ringar
  • Bröllopsresa

  Genomsnittliga kostnaden för olika bröllopsposter

  För att få en liten uppfattning om vad ett bröllop och de olika posterna brukar kosta kan det vara värt att känna till några siffror.

  Enligt en undersökning gjord 2010 uppgick den totala genomsnittskostnaden för ett bröllop 54 000 kronor. Den mest kostnadskrävande posten var festen som i genomsnitt kostade 35 000 kronor. Det är även vanligt att en större summa går åt till vigselringarna. Det genomsnittliga paret spenderar omkring 10 000 kronor på sina vigselringar. Många budgeterar även för bröllopsresan direkt och genomsnittet visar att paren lägger ca 22 000 kronor på resan.

  När det kommer till hur paren finansierat sina bröllop är det, förutom stöd från familj, ändå relativt vanligt med bröllopslån. De som istället har sparat ihop sin bröllopsbudget har haft ett pågående sparande under 1,5 år.

  Två vanliga frågor som många funderar över är dels om man måste ha en fest och dels hur många gäster man ska bjuda. Undersökningen visar att omkring 85 procent av paren väljer att ha en bröllopsfest men det hindrar såklart inte er från att välja annorlunda. Genomsnittet bjuder omkring 50 personer till sitt bröllop men även antalet gäster varierar såklart.

  Prioritera bröllopsbudgeten

  När du och din partner funderat över era prioriteringar är det enklare att sedan beräkna kostnaden för bröllopet och sätta en budget. Gör då som vi tidigare tipsat om – sätt en lägre budget än vad plånboken faktiskt tillåter, på så vis kan ni gå lite utanför ramarna om det skulle behövas. När ni ska göra en kalkyl är det också lättare att räkna varje post för sig och sedan summera dessa för att komma fram till den totala budgeten.

  När ni sedan har satt er budget är det därefter dags att prioritera era val. Ett smart sätt är att göra en lista där dom översta punkterna är de ni tycker är viktigast och de längre ned på listan inte lika viktiga. Om du ska låna till bröllop kan du bli tvungen att kompromissa – det är inte säkert att du kan uppfylla alla era drömmar.

  Därefter gäller det att börja rannsaka sina kontakter, har du kanske en vän som kan fungera som toastmaster/madame? Eller någon som är riktigt bra på att fotografera som kan ställa upp för en billigare peng? Vissa har även turen att ha vänner som är riktigt bra på smink och håruppsättning och kan hjälpa till att göra iordning bruden på den stora dagen. Underhållning och musik är också en post som kan bli ganska dyr om ni ska anlita professionella musiker. Har du en vän eller kanske en vän med en vän som kan stå för underhållningen kan ni spara en ganska bra slant.

  Beroende av vilken lokal ni väljer för middag och festen kan kostnaden variera mycket. Att hyra in sig på ett hotell eller herrgård som åtar sig att anordna bröllopsmiddagar och fester blir generellt betydligt dyrare. Ett billigare alternativ är att hyra en fristående lokal och catera maten. Hyr ni istället en fristående lokal kan ni oftast även påverka kostnad för dryck.

  Som ni förstår är det bara fantasin som sätter gränser och viktigt att komma ihåg är att budgetalternativ många gånger kan bli än mer genuina och personliga än det klassiska och lite dyrare.

  Kort och gott handlar det alltså om att gör ett bra förarbete. Ni måste identifiera de poster där ni kan hålla nere kostnaden genom budgetalternativ. Om det känns jobbigt att be vänner om dessa tjänster får ni komma ihåg några saker. Bröllop är något som de flesta gillar och många känner sig hedrade av att kunna bidra på er stora dag.

  Finansiera ditt bröllop med hjälp av privatlån

  Även om ni arbetat hårt för att hitta billiga lösningar för ert bröllop så kan kostnaden bli hög. Kanske har ni vänt ut och in på de vänner och kontakter ni har. Det är ändå inte ovanligt att stöta på problem med att få ihop bröllopsbudgeten. Då kan ett alternativ vara att ansöka om ett privatlån, alltså ett så kallat bröllopslån, för att finansiera det som fattas för att förverkliga ert drömbröllop.

  Ett privatlån är ett lån utan säkerhet vilket innebär att långivaren inte kräver något i säkerhet såsom är aktuellt exempelvis vid ett bolån. Vid bolån kan långivaren ta bostaden i besittning om låntagaren visar sig inte ha betalningsförmåga.

  Privatlånet kräver oftast heller ingen närmare specifikation för dess ändamål utan kan ansökas om i syfte att användas för “övrig konsumtion”. Därför kan du använda privatlånet som bröllopslån, till exempel till att bekosta bröllopsklänningen, brudbuketten eller kanske bröllopsresan.

  Ofta kan du genom ett privatlån låna från 5000 kronor upp till 500 000 kronor. Den som överraskats med ett frieri och inte vill vänta flera år på att spara ihop till bröllopet kan därför också finansiera hela bröllopet genom ett privatlån.

  Tänk dock på att det inte är kostnadsfritt att låna. Det du gör när du finansierar bröllopet med ett privatlån är att ta från dina framtida intäkter, inklusive ränta och avgifter som kan tillkomma med lånet. Det innebär att bröllopet i slutändan blir dyrare än om ni hade sparat ihop pengarna först.

  Ansöka om ett privatlån

  Du kanske har hört talas om smslån, snabblån och blancolån? Dessa är alla lånetyper som utgör ett privatlån. Gemensamt för dem är alltså att de kommer utan säkerhet. Vad du behöver känna till är att ett privatlån därför ofta kommer med en något högre ränta jämfört med ett bolån.

  Om du bestämt dig för ett privatlån kan du däremot påverka räntan genom att jämföra olika långivare. Att skicka in en låneansökan till flera olika långivare är däremot inget bra alternativ. Det kommer att innebära att flera kreditupplysningar begärs vilket kan påverka din kreditvärdighet negativt. För att jämföra långivare utan att belasta din kreditvärdighet är därför en låneförmedlare svaret.

  Att anlita en låneförmedlare är kostnadsfritt. Och beroende av hur många långivare som ingår i låneförmedlare jämförelse kan du få besked från mellan 10 – 20 långivare och på så sätt välja det lån som erbjuder bäst ränta.

  Ansök kostnadsfritt om bröllopslån


  Senaste nytt

  Svens bana började inom bank- och försäkringsbranschen. Sin utbildningsbakgrund har han inom såväl juridik som ekonomi vilket ger honom god kunskap om de olika finansiella produkterna vi erbjuder på Sverigekredit.se. Hans juridiska kunskaper har varit högst centrala för att vi på Sverigekredit ska vara säkra på att vi erbjuder så konsumentvänliga lösningar som möjligt.

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden