Lån utan UC – de 10 bästa långivarna 2024

Hur mycket vill du låna?

Är du sugen på att ta ett lån utan UC? Då är det sms-lån utan UC du ska kolla på. Dessa lån kallas även snabblån, mikrolån och mobillån. Vi har listat de bästa alternativen i listan nedan för att du enkelt ska kunna jämföra och hitta det lån som passar dig bäst.

Jämför de 10 bästa långivarna för sms-lån utan UC.

Lånebelopp
2 000 – 50 000 kr
Effektiv ränta
12,87 – 236,5%
Låneperiod
30 dagar – 1 år
Exempel: En kredit på 9 500 kr till 42,50 % ränta med en återbetalningstid på tio månader (med tio återbetalningar om 1 910 kr, 1 576 kr, 1 536 kr, 1 496 kr, 1 456 kr, 1 415 kr, 1 375 kr, 1 335 kr, 1 294 kr samt 1 254 kr) och 1 205 kr i uppläggningsavgift, 1 155 kr i Lägst att betala-belopp samt 600 kr i aviavgifter ger en effektiv ränta på totalt 198,86 %. Det totala beloppet att återbetala är 14 648 kr. (2023-09-13)
Om Credifi
 • Låna utan UC
 • Smidig ansökan
 • Direktutbetalning även kväll & helg
Villkor
 • Ålder: Minst 18 år
 • Inkomstkrav: Ja
 • Svenskt medborgarskap: Oklart
 • Folkbokförd i Sverige: Ja
 • Betalningsanmärkningar: Accepterar ej
 • Skuld hos Kronofogden: Accepterar ej
 • Kreditupplysning: Creditsafe
Lånebelopp
2 000 – 70 000 kr
Effektiv ränta
12,87 – 236,5%
Låneperiod
30 dagar – 1 år
Exempel: En kredit på 9 500 kr till 42,50 % ränta med en återbetalningstid på tio månader (med tio återbetalningar om 1 910 kr, 1 576 kr, 1 536 kr, 1 496 kr, 1 456 kr, 1 415 kr, 1 375 kr, 1 335 kr, 1 294 kr samt 1 254 kr) och 1 205 kr i uppläggningsavgift, 1 155 kr i Lägst att betala-belopp samt 600 kr i aviavgifter ger en effektiv ränta på totalt 198,86 %. Det totala beloppet att återbetala är 14 648 kr. (2023-05-11)
Om Lumify
 • Låna utan UC
 • 0 kr uppläggningsavgift
 • 0 kr ränta första 30 dagarna.
Villkor
 • Ålder: Minst 18 år
 • Inkomstkrav: Ja
 • Svenskt medborgarskap: Oklart
 • Folkbokförd i Sverige: Ja
 • Betalningsanmärkningar: Accepteras ej
 • Skuld hos Kronofogden: Accepteras ej
 • Kreditupplysning: Creditsafe
Swishutbetalning
Lånebelopp
3 000 – 30 000 kr
Effektiv ränta
69,3%
Låneperiod
Flexibel
Exempel: Krediten har 43,48 % nominell bunden årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 1 117 kr per månad under 12 månader har en effektiv årsränta på 75,9 %. Det innebär en total kostnad för krediten om 3 404 kr.
Om Flexkontot
Flexkontot erbjuder sina kunder kontokrediter på upp till 30 000 kr. Därmed kan man låna en hög summa, men endast använda det belopp man faktiskt är i behov av. Återbetalningens takt bestämmer man själv. Flexkontots kontokredit fungerar som ett kreditkort men utan kort.
Villkor
 • Ålder: Minst 18 år
 • Inkomstkrav: Minst 120 000 kr/år
 • Svenskt medborgarskap: Ja
 • Folkbokförd i Sverige: Ja
 • Betalningsanmärkningar: Accepteras
 • Skuld hos Kronofogden: Accepteras ej
 • Kreditupplysning: Bisnode
Lånebelopp
5 000 – 150 000 kr
Effektiv ränta
8,57 – 289%
Låneperiod
1 år – 8 år
Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26,05 % nominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader, med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings/aviavgift ger en effektiv ränta på 29,4 %. Totalt att återbetala blir 38 808 kronor.
Om Klara Lån
 • Jämför flera lån utan UC
 • Svar inom 15 sekunder
 • Välj direkt lånet med bäst villkor för dig.
Villkor
 • Ålder: Minst 18 år
 • Inkomstkrav: Minst 100 000 kr/år
 • Svenskt medborgarskap: Oklart
 • Folkbokförd i Sverige: Ja
 • Betalningsanmärkningar: Accepteras
 • Skuld hos Kronofogden: Accepteras ej
 • Kreditupplysning: Bisnode/Creditsafe vid lån under 30 000 kr
Lån anpassade för dig
Snabbval
Läser in...

  Vad innebär det att låna utan UC?

  Att låna pengar utan UC innebär att du tar ett lån hos en långivare som använder sig av ett annat kreditupplysningsföretag än UC, eller Upplysningscentralen. Det betyder dock inte att det är ett lån utan kreditupplysning. Det kan till exempel vara att kreditprövningen utförs av Creditsafe eller Bisnode istället.

  Fördelen med det här är att en kreditupplysning utförd av något annat företag än UC inte påverkar din kreditvärdighet negativt. Skulle flera upplysningar däremot utföras av UC så kommer ditt kreditbetyg att påverkas.

  Ju sämre kreditvärdighet du har, desto större risk tar en långivare när de beviljar dig ett lån. Detta eftersom det ser ut som att din återbetalningsförmåga är svag. Vid många UC-upplysningar kan det nämligen lätt tolkas som att du försöker ta flera lån hos många långivare samtidigt. Finns många upplysningar registrerade hos UC inom ett år kan detta därför göra att de låneerbjudanden du får har sämre villkor, eller att ditt lån inte beviljas alls.

  5 smarta tips innan du tar ett sms-lån utan UC

  Precis som när det gäller andra typer av lån finns det en del tips som är bra att du känner till innan du bestämmer dig för att låna pengar utan UC. Det handlar bland annat om att du inte ska acceptera första bästa låneerbjudande, utan istället ta dig tid till att jämföra olika lån och se vilket som har de bästa lånevillkoren.

  Vad är det då viktigt att tänka på när du jämför olika lån? Nedan listar vi fem exempel.

  1. Hur mycket kan du låna?

  Först och främst är det förstås viktigt att ta reda på hur mycket du behöver och kan låna. Då det främst är så kallade snabblån, eller sms-lån, som inte använder sig av UC så rör det sig ofta om mindre summor pengar. Det kan till exempel handla om summor så små som 1 000 kr till lån på 50 000 kr. Maxbelopp för lån utan UC brukar med andra ord inte ligga på några jättehöga summor. Se helt enkelt till att den långivare du funderar på att låna från erbjuder lån på en summa som passar dig.

  2. Vad har lånet för ränta?

  När du väl har tagit reda på hur mycket du kan låna är det viktigt att du jämför räntan olika lån emellan. Dessa lån utmärker sig bland annat genom att de i de flesta fall har en hög ränta. Att hitta lån utan UC med låg ränta är därför lättare sagt än gjort. Med detta sagt så bör du förstås fortfarande försöka låna pengar utan UC med en så låg ränta som möjligt. Ju lägre räntan är, desto billigare blir det för dig att låna pengar.

  Begå dock inte misstaget att bara fokusera på den nominella räntan. Genom att göra det får du nämligen inte reda på om det ingår några andra avgifter i lånet eller inte. Det du bör göra istället är att fokusera på den effektiva räntan. I bästa fall ingår det, utöver den nominella räntan, inga avgifter i lånet. I de fall då det gör det ingår dessa dock alltså i den effektiva räntan. Det är därför bra om du lär dig om skillnaden mellan effektiv och vanlig ränta.

  3. Hur snabbt kommer pengarna in på ditt konto?

  En fördel med många långivare som inte använder UC är att de erbjuder direkt utbetalning. Det här är en vanligt förekommande fördel när det kommer till sms-lån och mikrolån utan UC. I de flesta fall går det alltså snabbt att få sina pengar när det kommer till dessa lån. Detta då både ansökningsprocess, beviljande av lån samt själva utbetalningen hanteras snabbt.

  Genom dessa lån kan du dessutom få tillgång till små lånebelopp. Det kan alltså vara en smart lösning om du snabbt behöver en mindre summa pengar – förutsatt att du kan betala tillbaka pengarna inom löptiden för lånet.

  4. Går det att låna med betalningsanmärkningar eller inte?

  I många fall går det att få ett lån utan UC med betalningsanmärkningar. Det gör dem till utmärkta alternativ för dig som har just anmärkningar men som ändå vill kunna låna pengar. För dig som har betalningsanmärkningar kan det nämligen i många fall vara svårt att få låna pengar. Men detta är alltså inte alltid fallet när det kommer till långivare som inte gör sina kreditupplysningar med UC.

  5. Vad har lånet för återbetalningstid?

  Det är också bra om du fokuserar på vad ditt lån har för återbetalningstid. Det är viktigt att känna till att många av dessa lån brukar ha en relativt kort återbetalningstid. I vissa fall kan det röra sig om en löptid på så lite som en månad. I de fall då återbetalningstiden sträcker sig längre än en månad är det viktigt att du undersöker hur mycket du kommer att behöva betala per månad. För många låntagare är det också viktigt att få reda på vilket som är minsta belopp att betala.

  Ta ett sms-lån utan UC med betalningsanmärkningar

  Idag har de allra flesta någon form av skuld eller kredit som de betalar av. Det kan till exempel röra sig om en studieskuld, ett bolån eller ett privatlån, men också skulder på klassiska kreditkort som betalas av på löpande band.

  Få banker och långivare anser att skulder som dessa är något negativt och att få ett lån beviljat är fortfarande möjligt. Dock kan många små skulder och krediter ligga till grund för att du får en högre ränta, just eftersom din kreditvärdighet försämras.

  Att däremot ha betalningsanmärkningar kan försvåra att få ett lån beviljat, men genom att välja rätt långivare går även detta att lösa. Du kommer främst att kunna låna mindre summor pengar genom snabblån, sms-lån och mikrolån, men även mindre privatlån är möjligt.

  Ta ett sms-lån utan UC

  Låneförmedlare – för att du ska få ett så förmånligt lån som möjligt

  Du kan med fördel använda dig av en låneförmedlare när du letar efter lånet för dig. På så vis ger du dig själv så stora chanser som möjligt att finna ett lån vars villkor är så förmånliga som möjligt.

  Låneförmedlare är kanske vanligast för större privatlån men det finns de som jämför olika snabblån utan UC. Att hitta större privatlån utan UC blir däremot svårt, men fördelen med låneförmedlare är att de bara använder en enda kreditupplysning för att jämföra många olika långivare. Du slipper därmed många förfrågningar i ditt namn.

  Så länge du inte redan har många UC-förfrågningar i ditt namn från de senaste 12 månaderna så är det alltså inga problem att använda sig av dessa. Det är först när kreditprövningarna från UC blir många under ett år som de kan komma att bli ett problem för din kreditvärdighet som vi tidigare nämnt. Dessutom sparar du mycket tid på att använda dig av en låneförmedlare, istället för att själv ansöka hos flera olika långivare.

  Lån utan UC med betalningsanmärkningar

  Viktigt att veta innan du bestämmer dig för att låna pengar

  Oavsett vilken typ av lån du funderar på att ta så finns det en mängd olika saker som det är viktigt att du känner till. En av dessa är att det aldrig är gratis att låna pengar. För de flesta lån tillkommer det både ränta och andra avgifter. Dessa kommer du att behöva betala av varje månad. Det är precis av detta skäl som du endast bör låna pengar i de fall då det verkligen är nödvändigt. Lånar du pengar när det inte är nödvändigt slösar du helt enkelt pengar i onödan.

  Det är också viktigt att du känner till att du bara bör låna pengar då du är 100 procent säker på att du kommer att kunna betala tillbaka dem så som du kommit överens om med långivaren. Om du inte gör det kan det nämligen resultera i betalningsanmärkningar och annat som kan försvåra din ekonomiska situation.

  Det är även viktigt att du känner till hur mycket pengar du behöver låna. Det är det eftersom ett lån på ett högre belopp ofta tar lång tid att återbetala, vilket kan resultera i en hög räntekostnad. Låna därför inte mer pengar än vad du behöver.

  Sist men inte minst är det viktigt att du inte bara satsar på första bästa lån, utan istället tar din tid för att jämföra olika alternativ. Det bör du göra för att försäkra dig om att du får ett lån med så bra villkor som möjligt.

  Låna pengar utan UC

  Fördelar och nackdelar med snabblån utan UC

  Precis som när det gäller alla typer av lån finns det både fördelar och nackdelar med lån som inte använder sig av UC. Här listar vi några.

  Fördelar

  • Snabba ansökningar, snabba svarstider och snabba utbetalningar
  • Det går att låna låga belopp
  • Sms-lån utan kreditupplysning med UC påverkar inte din kreditvärdighet
  • Även du med betalningsanmärkningar kan bli beviljad ett snabblån utan UC

  Nackdelar

  • Snabblån utan UC har ofta en hög ränta
  • Dessa lån har i de flesta fall en mycket kort återbetalningstid
  Lån utan UC låg ränta

  FAQ

  Dessa lån är lån där kreditupplysningen görs med ett annat kreditupplysningsföretag än UC, vilket är en förkortning för Upplysningscentralen. För många upplysningar med UC under kort tid kan påverka din kreditvärdighet negativt.
  Det kan vara bra att ansöka om ett lån utan UC när du vill ta ett snabbt lån och när du inte vill att din kreditvärdighet ska försämras.
  Nej, inte om du betalar tillbaka det i tid.
  Det finns mer än en fördel och nackdel med dessa lån. Fördelarna är bland annat att det går snabbt att få sina pengar när det gäller dessa lån samt att de i många fall finns tillgängliga även för dig med betalningsanmärkningar. Nackdelarna är att de brukar ha en hög ränta och en kort återbetalningstid.
  I regel får du först en påminnelse, därefter kan ärendet gå vidare till inkasso, betalar du inte då kan det gå vidare till Kronofogden och du kan få en betalningsanmärkning.
  Nej, det är det inte. Ett lån utan UC innebär att kreditprövningen görs av ett annat kreditupplysningsföretag än UC. Det finns inga lån utan kreditprövning.
  Det varierar från fall till fall. Läs mer om det hos den långivare du är intresserad av att låna från.
  Nej, det kan du inte. Det är svensk lag på att en kreditprövning måste göras när du ska låna pengar. Dessutom behöver långivaren vara säker på att du som låntagare kommer att kunna betala tillbaka pengarna. Annars vill de av förklarliga skäl inte låna ut några pengar till dig.
  Ja, det är ofta möjligt att få ett sms-lån utan UC beviljat trots betalningsanmärkningar. Jämför långivarna för att hitta en som matchar dina förutsättningar.

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden