Enkelfinans

Snabbval:
Läser in...
  Fördelar:
  • Jämför lån för att hitta det billigaste erbjudandet
  • Svar från upp till 38 långivare
  • Låneansökan tar en minut
  Nackdelar:
  • Bara ett varumärke av enklare och inte en egen låneförmedlare
  • Dåligt med information på hemsidan

  Om låneförmedlaren

  Enkelfinans är inte bara en etablerad låneförmedlare på den svenska marknaden, men är också ett varumärke som ingår i Enklares företagsfamilj. 38 banker och långivare är anslutna till deras jämförelsetjänst. Den vanligaste låneprodukten som du kan jämföra hos Enkelfinans är privatlån, men det går även att ansöka om samlingslån och billån. Alla tre är lånetyper utan säkerhet – det vill säga att det inte ställs någon säkerhet för lånet förutom att du måste uppfylla lånevillkoren.

  Genom att erbjuda sina kunder dessa lån, har de byggt upp ett starkt rykte och blivit en pålitlig aktör på den svenska marknaden. De är även aktiva på flera europeiska marknader, vilket ytterligare stärker deras position.

  Ränta och övriga kostnader

  Enkelfinans erbjuder konkurrenskraftiga räntor och avgifter, vilka bestäms av varje enskild bank eller långivare de samarbetar med. Det innebär att den slutgiltiga räntan och kostnaderna varierar beroende på kundens individuella förutsättningar.

  Annuitetslån under 5 år på 150 000 kr. En rörlig ränta på 4,30 % och en uppläggningskostnad på 495 kr ger en effektiv ränta på 4,53 %. Totalt belopp att återbetala blir 167 465 kr. Fördelat på 60 avbetalningar blir månadskostnaden 2 783 kr.

  Webbplats och ansökan

  Enkelfinans.se har en användarvänlig webbplats som erbjuder säker och snabb låneansökan.

  Som ett av Enklares varumärken är tjänsten som Enkelfinans erbjuder alltså sammanbunden med Enklare. Ansökan görs via Enkelfinans hemsida, men det är Enklare som gör själva förmedlingsjobbet.

  Tjänsten går ut på att förenkla låneansökningar för kunder genom att en låneansökan når ut till flertalet långivare. På så sätt kan du enkelt jämföra de tillgängliga erbjudandena hos låneförmedlaren och välja det lån som är mest förmånligt för dig.

  Att ansöka via Enkelfinans hemsida går på bara någon minut – du fyller i lånebelopp, återbetalningstid, väljer lånesyfte och anger personlig information såsom sysselsättning, civilstånd, personnummer och kontaktuppgifter.

  Trygghet och support

  Enkelfinans använder sig av Enklares kundservice som du når på vardagar under kontorstider. Du väljer själv om du vill kontakta dem via mejl eller telefon.

  I och med att Enkelfinans använder sig av Enklares tjänster som fått höga betyg på Trustpilot kan du som låntagare känna dig trygg. I skrivande stund har de över 6 000 omdömen och 4,7 i betyg.

  En kreditupplysning tas av UC AB vid varje ansökan, vilket stärker förtroendet för företaget.

  Villkor

  För att kunna ansöka om ett lån hos Enkelfinans behöver du uppfylla några grundläggande kriterier. Först och främst behöver du vara minst 18 år gammal. Därefter ställs det krav på att du har en fast inkomst på minst 120 000 kr per år. Angående ditt medborgarskap är det för närvarande oklart om Enkelfinans kräver svenskt medborgarskap, men du måste vara folkbokförd i Sverige i minst ett år.

  Enkelfinans har en förstående inställning till betalningsanmärkningar, då dessa accepteras. Men om du har en skuld hos Kronofogden kommer din ansökan inte att accepteras. Sist men inte minst, för att kunna behandla din ansökan kommer Enkelfinans att genomföra en kreditupplysning via UC.

  Dessa villkor gör att en stor del av befolkningen kan ansöka om lån hos dem.

  Sammanfattning och betyg

  • Etablerad och pålitlig långivare, del av Enklare’s företagsgrupp. (5/5)
  • Konkurrenskraftiga räntor och avgifter som bestäms individuellt, ränteexempel finns tillgängligt. (5/5)
  • Användarvänlig och säker webbplats, snabb ansökningsprocess. (4/5)
  • Stort nätverk av banker och långivare, kundservice via Enklare. (5/5)
  • Tydliga och rättvisa, kräver fast inkomst, 18 års ålder och svenskt medborgarskap. (5/5)

  Enkelfinans är en av de eftertraktade låneförmedlarna tack vare deras enkla och snabba ansökningsprocess, vilket har gjort att många kunder föredrar att använda deras tjänster. Poäng 25/25.

  Glad kvinna sitter i en bil med mobiltelefonen i handen, med 5 stjärnor som symboliserar Enkelfinans' höga betyg i recensionen.

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden