Sambla

Snabbval:
Läser in...
  Fördelar:
  • Kostnadsfri jämförelse av privatlån
  • Omtyckt låneförmedlare
  • Samarbetar med 40 st banker och långivare
  • Bara en kreditupplysning krävs
  Nackdelar:
  • Kan dröja ett dygn innan alla erbjudanden inkommit
  • Kreditupplysning hos UC

  Om låneförmedlaren

  Sambla har sedan starten 2014 hjälpt över 390 000 privatpersoner att jämföra privatlån för att hitta det med bäst lånevillkor. De skickar din låneansökan till upp till 40 olika långivare, men det krävs bara en ansökan och en kreditupplysning. Ansökan tar ett par minuter att genomföra. Du får ditt första låneförslag inom sekunder och inom 24 timmar ska du ha mottagit alla dina låneerbjudanden.

  Du kan ansöka om lån mellan 5 000 – 600 000 kr med en återbetalningstid på max 20 år, och har du många lån sedan tidigare så kan du välja att samla dessa i ett nytt lån med lägre ränta. Du kan även välja att jämföra bolån hos Sambla.

  Ränta och övriga kostnader

  Långivarna som Sambla samarbetar med erbjuder olika räntor. Dessa sätts individuellt baserat på dina ekonomiska förutsättningar. Räntespannet är mellan 3,06 – 29,99 %. Aviavgifter varierar mellan 0–40 kr men kan vanligtvis undvikas helt genom att betala via autogiro eller e-faktura. Uppläggningsavgiften varierar mellan 0–795 kr. Denna beror vanligtvis på lånets storlek.

  Ränteexempel: Annuitetslån 310 000 kr, 12 år, nom. ränta 6,94 %, start-/aviavgift 0 kr ger effektiv ränta 7,17 %. Totalkostnad: 457 643 kr eller 3 178 kr/månad (144 avbet.)

  Webbplats och ansökan

  Samblas hemsida är tydlig och ansökan är enkelt uppbyggt. Det tar bara 2 minuter att ansöka om ett lån. Anslutningen är säker och du väljer själv vilka cookies du tillåter att de använder.

  Ange först hur mycket du vill låna och hur lång återbetalningstid du önskar. Du kan välja upp till 20 års återbetalningstid, dock är det många av de anslutna långivarna som har en maxtid på 15 år och det är därmed inte säkert att du kan få 20 år.

  Du kommer att få ditt första svar inom sekunder, men observera att långivarna har 24 timmar på sig att återkomma med ett erbjudande. Du väljer det erbjudande som passar dig och signerar sedan digitalt med BankID, eller för hand.

  Trygghet och support

  Samblas kundtjänst håller öppet alla dagar i veckan och du kan nå dem både via mejl och telefon. Det finns även en informationrik sektion med FAQ’s på hemsidan.

  Trustpilot har Sambla ett utmärkt betyg med många positiva omdömen. De är också noggranna med att svara på de recensioner de får.

  Villkor

  För att kunna ta ett låna via Sambla måste du vara minst 18 år gammal och ha en månadsinkomst på minst 8 400 kr. Du måste ha varit folkbokförd i Sverige sedan minst ett år tillbaka, och du får inte ha eller ha haft ett skuldsaldo hos Kronofogden under de senare sex månaderna.

  Sambla använder dig av kreditupplysningsföretaget UC.

  Sammanfattning och betyg

  • Sambla är en av Skandinaviens största låneförmedlare. De är välkända, har ett gott rykte och har hjälpt hundratusentals människor sedan deras start. De samarbetar med hela 40 st långivare. (5/5)
  • Den lägsta räntan som erbjuds är 3,06 % och chansen att hitta ett lån med bra villkor är stor. Räkneexempel finns. (5/5)
  • Ansökan tar endast 2 min att genomföra och det krävs bara en kreditupplysning via UC. Du kommer att ha ditt första erbjudande inom sekunder och alla dina erbjudanden inom 24 timmar. (5/5)
  • Kundtjänsten finns tillgänglig alla dagar i veckan och öppettiderna är generösa. Trustpilot-betyget är högt och kunderna är generellt sett nöjda. (5/5)
  • De villkor som behöver uppfyllas för att ansöka om ett lån är relativt låga vilket öppnar upp för många att skicka in en ansökan. (5/5)

  Sammanfattat kan vi bara säga att Sambla är en toppkandidat när det kommer till landets låneförmedlare. Och låntagarna tycks hålla med. Högsta betyg. Poäng 25/25.

  Sambla får högsta betyg i vår recension.

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden