Gratis kreditkort

Hur mycket vill du låna?

På den här sidan hittar du de bästa kreditkorten utan årsavgift. Med andra ord, gratis kreditkort. Nedan kan du enkelt jämföra kreditkort från flera populära utgivare. Du hittar även information om vad ett gratis kreditkort innebär, dess fördelar och hur du hittar det bästa kreditkortet.

Jämför kreditkort utan årsavgift nedan.

Jag vill jämföra alla kreditkort!

Vad är ett gratis kreditkort?

När man pratar om gratis kreditkort är det ofta kort utan årsavgift man menar. Men det är inte enbart årsavgiften som finns på kreditkort. Det är därför viktigt att du jämför kreditkorten och kostnaderna innan du ansöker om ett kreditkort.

Att ha ett gratis kreditkort kan vara både en trygghet men också en smart ekonomisk strategi. Det finns i huvudsak två anledningar till att man skaffar kreditkort. Det första och vanligaste är för att ha det som en extra säkerhet om man får en plötslig utgift. Den andra anledningen till att många använder sig av kreditkort är för deras bonussystem, vilket vanliga betalkort ofta inte har.

När passar ett gratis kreditkort?

Det är nästan alltid ett bättre val att välja ett gratis kreditkort än ett kort med en årsavgift. Ett kreditkort som är kostnadsfritt när det inte används är en stor fördel. På så sätt kan du minska dina fasta kostnader.

Exempelvis är om du en månad handlar mindre eller om du har ett kreditkort liggandes för oförutsedda utgifter. Det är då av vikt att kortet är så billigt som möjligt.

Men det finns tillfällen då ett kreditkort med årsavgift är ett bättre alternativ. Ofta har kreditkort som kostar andra fördelar än gratis kort. Med en högre årsavgift får kortinnehavaren mer förmåner. Det kan därför löna sig att välja ett kort som kostar pengar om det du tjänar på att använda kortet överstiger kostnaderna för kreditkortet.

gratis kreditkort

Vilket kreditkort utan årsavgift är bäst?

Vilket gratis kreditkort som är bäst beror på i vilket syfte du vill använda det. Det finns både bensinkort, resekort och kreditkort som ger cashback. För de flesta användare är ett gratis kreditkort med bonus ett bra alternativ. Men innan du väljer kort bör du jämföra olika kort och se över din ekonomiska situation för att hitta det bästa kreditkortet för just dig.

Populära kreditkort som är gratis

Här är några av de mest populära kreditkorten utan årsavgift som vi kan rekommendera:

Bank Norwegian – Detta är ett kreditkort utan fast årskostnad. Du får poäng i nästan alla affärer och dessa samlas till bonuspoäng för resor med resebolaget Norwegian. Du får även rabatt på resor hos företaget om du betalar resan med ditt kreditkort från Norwegian.

re:member – Ett kort där du samlar poäng i nästan alla butiker är ofta att föredra framför ett som är låst till en enda. Kreditkortet re:member flex uppfyller det. Du får smidigt tillbaka en förutbestämd procent på allt du handlat med kortet i en cashback.

Komplett Bank – Deras Mastercard har ingen årsavgift, ingen aviavgift och ingen uttagsavgift. Däremot tillkommer en hög effektiv ränta om du utnyttjar din kredit men inte betalar tillbaka inom de 50 räntefria dagarna. Du kan också samla bonuspoäng för alla köp du gör och därmed få en billigare månadsfaktura.

Resurs Classic – Det här är det enklaste kortet från Resurs Bank som kommer utan årsavgift och med 30 000 i kredit (något lägre än vad som är vanligt). Det tillkommer dock inga bonusar eller förmåner som det gör med Resurs Banks andra kort. Dock har du 60 dagars fri kredit, vilket är väldigt förmånligt.

Bensinkort – När det gäller bonuskort hos bensinstationer så finns det flera att välja mellan. Kreditkort hos OKQ8, Shell eller Circle K är ofta gratis men du kan enbart använda det på deras respektive stationer. Du får där rabatt på bensinen direkt när du tankar.

Helt gratis kreditkort

När du jämför kreditkort är det flera saker du behöver se över. Dels måste du bestämma dig för vilket mål du har med ditt kreditkort. Men du behöver också jämföra kostnaderna för kreditkortet. För att få ett helt gratis kreditkort behöver det för det första sakna en årsavgift. För det andra behöver det vara fritt från andra avgifter, både löpande och extra avgifter för att vara gratis.

Jämför alla kreditkort utan årsavgift

Vanliga avgifter som tillkommer på kreditkort

Även om kortet räknas som ett gratis kreditkort så kan det tillkomma olika avgifter på kortet. Vi har samlat de vanligaste avgifterna du behöver ha koll på.

Årsavgift

För att kortet ska vara gratis måste årsavgiften vara 0 kr per år. Årsavgifter för kreditkort ligger vanligen på från 395 kr per år och uppåt. Det finns till och med kreditkort som kostar flera tusen kronor per år bara i årsavgifter. Dessa kräver ofta en hög inkomst och någon form av medlemskap.

Aviavgift

När du väljer ett kreditkort och vill ha ett kort som är kostnadsfritt så välj ett utan aviavgift. I många fall kan man få aviavgifter för 0 kr per månad genom att välja autogiro eller e-faktura men det kan skilja sig åt mellan de olika kreditkortsbolagen.

Ränta

En tredje sak som skiljer sig mycket mellan de olika kreditkortsföretagen är vilken ränta de tar ut. Det finns kreditkort där du betalar ränta direkt när du använder kortet. Sedan finns det kreditkort där du enbart betalar ränta om du väljer att delbetala fakturan. Om du vill ha ett gratis kreditkort behöver du ett kort som inte tar ut ränta direkt utan enbart när du skjuter upp betalningen av hela summan. Du behöver dessutom säkerställa att du kan betala hela summan du handlat för direkt om du vill använda kortet gratis.

gratis kreditkort

Andra vanliga avgifter på kreditkort

Utöver vanliga avgifter som årsavgift och aviavgift så finns det fler avgifter som kan tillkomma om du använder ett kreditkort. Det är därför viktigt att du ser över din ekonomiska situation innan och har en klar budget så du kan betala fakturan.

Skjuta upp beloppet

Många kreditkortsföretag erbjuder dig att delbetala fakturan du får. Det kan då tillkomma en kostnad för att du delar månadsbeloppet. Undvik därför att delbetala fakturorna.

Förseningsavgift

Om du är sen med din betalning tillkommer kostnader för det. Det kan både vara förseningsavgift och dröjsmålsränta. Dessutom läggs den ordinarie räntan för din kredit på. Kostnaderna drar snabbt iväg om du är sen med din betalning och du riskerar att få en betalningsanmärkning.

Uttagsavgift

Ytterligare en avgift som ofta finns på kreditkort är en kostnad för uttag. Denna tillkommer om du gör ett uttag i en bankomat. Du behöver därför undvika att göra uttag av kontanter med dessa kort eller välja ett kreditkort utan uttagsavgifter.

Skaffa ett kostnadsfritt kreditkort idag