Gratis kreditkort utan årsavgift

Hur mycket vill du låna?

På den här sidan hittar du de bästa kreditkorten utan årsavgift. Med andra ord, gratis kreditkort. Nedan kan du enkelt jämföra kreditkort utan årsavgift från populära utgivare. Du hittar även information om vad ett kostnadsfritt kreditkort innebär, dess fördelar och hur du hittar det bästa kreditkortet.

Jämför gratis kreditkort utan årsavgift nedan.

Hitta ditt perfekta kreditkort

Jag vill jämföra alla kreditkort

Gratis kreditkort utan årsavgift: Så hittar du det bästa alternativet

Att skaffa ett kreditkort som inte har någon årsavgift kan vara ett ekonomiskt attraktivt alternativ för dig som vill ha finansiell flexibilitet utan extra kostnader. Ett gratis kreditkort innebär att du inte behöver betala en fast årlig summa för att kunna använda kortets kreditmöjligheter, vilket gör det till ett kostnadseffektivt val för många konsumenter.

När du överväger olika kreditkort på marknaden är det viktigt att inte bara titta på årsavgifterna utan också på andra faktorer såsom räntor, bonusprogram och eventuella dolda avgifter. Att förstå vilka kreditkortsalternativ som finns tillgängliga och hur ansökningsprocessen går till kan hjälpa dig att göra ett välgrundat beslut. Dessutom är det avgörande att känna till hur du bäst använder ett kreditkort utan årsavgift för att maximera dess fördelar samtidigt som du underhåller god kreditvärdighet.

Nyckelinsikter

 • Ett gratis kreditkort erbjuder finansiell flexibilitet utan årlig kostnad.
 • Viktigt att jämföra olika kort baserat på räntor, förmåner och avgifter.
 • Korrekt användning av ett gratis kreditkort är avgörande för att bibehålla en god kreditvärdighet.

Vad är ett gratis kreditkort?

När man pratar om gratis kreditkort är det främst kort utan årsavgift man syftar på. Men årsavgiften är inte det enda som kan kosta pengar med ett kreditkort. Det är därför viktigt att kontrollera alla kostnader och jämföra olika kort innan du ansöker om det kreditkort som passar dig bäst.

Att ha ett kostnadsfritt kreditkort kan vara en trygghet vid oväntade utgifter, men också en smart ekonomisk strategi. Det finns i huvudsak två anledningar till att man skaffar kreditkort. Den första och vanligaste är för att ha det som en extra säkerhet om man får en plötslig utgift. Den andra anledningen till att många använder sig av kreditkort är för deras bonussystem, vilket vanliga betalkort ofta inte har.

Fördelar med gratis kreditkort

Med gratis kreditkort kan du njuta av flera fördelar:

 • Ingen årsavgift: Du sparar pengar varje år som annars skulle gått till att betala för kortet.
 • Ekonomisk flexibilitet: Du får tillgång till en kredit som kan användas när oväntade utgifter uppstår eller för att sprida kostnader över tid.
 • Bevarad bonus och förmåner: Många gratis kreditkort kommer med bonusprogram och förmåner som cashback eller poäng på köp, trots avsaknaden av en årsavgift.

Att välja ett gratis kreditkort kan vara ett kostnadseffektivt sätt att hantera dina finanser, under förutsättning att du håller koll på eventuella andra avgifter och betalar tillbaka utnyttjad kredit i tid.

När passar ett gratis kreditkort?

Det är i många fall ett bättre val att välja ett gratis kreditkort än ett kort med en årsavgift. Ett kreditkort som är kostnadsfritt när det inte används är en stor fördel. Ta till exempel om du en månad handlar lite mindre eller om du bara har ditt kreditkort liggandes för oförutsedda utgifter. Det är då av vikt att kortet är så billigt som möjligt så att du slipper onödiga fasta utgifter.

Men det finns tillfällen då ett kreditkort med årsavgift kan vara ett bättre alternativ. Ofta har de kreditkort som kostar pengar andra fördelar än kostnadsfria kort. Med en högre årsavgift får kortinnehavaren helt enkelt fler förmåner. Om det du tjänar på att använda kreditkortet överstiger kostnaden för kortet kan det därför löna sig att ha ett kreditkort med årsavgift.

Ett gratis kreditkort i plånboken

Vilket kreditkort utan årsavgift är bäst?

Vilket gratis kreditkort som är bäst beror på i vilket syfte du planerar att använda det. Det finns både bensinkort, resekort och andra kreditkort som ger cashback till exempel. För de flesta användare är ett gratis kreditkort med bonus ett bra alternativ. Jämför de olika kreditkorten och fundera på vilka förmåner som skulle gynna dig mest.

Populära kreditkort utan årsavgift som är gratis

Här är några av våra rekommendationer när det kommer till populära kreditkort utan årsavgift:

Bank Norwegian – Detta är ett kreditkort utan fast årskostnad. Du får poäng på allt du handlar och dessa poäng omvandlas sedan antingen till cashback eller så kallade cashpoints som du kan använda till resor hos flygbolaget Norwegian. Flygbiljetter köpta hos Norwegian ger dessutom extra poäng.

re:member flex – Ett MasterCard perfekt för dig som gillar shopping. Med kortets reward-funktion kan du få upp till 25 % rabatt hos mer än 300 olika webbutiker.

Resurs Classic – Det här är det enklaste kortet från Resurs Bank som kommer utan årsavgift och med 30 000 kr i kredit (något lägre än vad som är vanligt). Det tillkommer dock inga bonusar eller förmåner som det gör med Resurs Banks andra kort. Men du har 60 dagars fri kredit, vilket är väldigt förmånligt.

Bensinkort – När det gäller bonuskort hos bensinstationer så finns det flera att välja mellan. Kreditkort hos OKQ8, Shell eller Circle K är ofta gratis men du kan enbart använda det på deras respektive stationer. Du får där rabatt på bensinen direkt när du tankar.

När du jämför korten, fokusera på de faktorer som är mest relevanta för dina köpmönster och ekonomiska behov. Tänk på räntefria perioder, eventuella avgifter för utlandstransaktioner och vilka extratjänster eller förmåner som kan ge mer värde i vardagen.

Helt gratis kreditkort

När du jämför olika kreditkort utan årsavgift kan det vara bra att se över även andra kostnader. För att få ett helt gratis kreditkort behöver det vara fritt även från andra avgifter, både löpande och extra avgifter. Vi listar de vanligaste kostnaderna nedan, så att du vet vad du bör ha koll på.

Jämför alla kreditkort utan årsavgift

Ansökningsprocessen

När du ansöker om ett gratis kreditkort utan årsavgift är det viktigt att förstå de specifika kraven och följa ansökningsförfarandet noggrant.

Krav för ansökan

För att kunna ansöka om ett gratis kreditkort måste du uppfylla vissa grundkrav:

 • Åldersgräns: Du måste vara minst 18 år gammal.
 • Inkomst: En fast årsinkomst kan krävas av kreditkortsföretaget.
 • Kredithistorik: En god kredithistorik är ofta nödvändig för godkännande.
 • Folkbokföring: Du bör vara folkbokförd och legal bosatt i Sverige.

Ansökan

Att genomföra ansökningsprocessen för ett gratis kreditkort är enkel och rättfram:

 1. Val av kort: Bestäm vilket kreditkort som bäst passar dina behov.
 2. Information: Fyll i personuppgifter och ekonomisk information i ansökningsformuläret.
 3. Legitimering: Identifiera dig med e-legitimation eller annan godkänd ID-handling.
 4. Granskning: Din ansökan och ekonomi granskas av kreditkortsföretaget.
 5. Besked: Du mottar ett beslut om att kortet beviljas vanligtvis inom några bankdagar.

Vanliga avgifter som tillkommer på kreditkort

Även om kortet räknas som ett gratis kreditkort så kan det alltså tillkomma olika avgifter på kortet.

Årsavgift

För att kortet ska vara gratis måste årsavgiften vara 0 kr per år. Årsavgifter för kreditkort ligger vanligen på från 395 kr per år och uppåt. Det finns till och med kreditkort som kostar flera tusen kronor per år bara i årsavgifter. Dessa kräver ofta en hög inkomst och någon form av medlemskap.

Aviavgift

När du väljer ett kreditkort och vill ha ett kort som är kostnadsfritt så välj ett utan aviavgift. I många fall kan man få aviavgifter för 0 kr per månad genom att välja autogiro eller e-faktura men det kan skilja sig åt mellan de olika kreditkortsbolagen.

Ränta

En tredje sak som skiljer sig mycket mellan de olika kreditkortsföretagen är vilken ränta de tar ut. Det finns kreditkort där du betalar ränta direkt när du använder kortet. Sedan finns det kreditkort där du enbart betalar ränta om du väljer att delbetala fakturan. Om du vill ha ett gratis kreditkort behöver du ett kort som inte tar ut ränta direkt utan enbart när du skjuter upp betalningen av hela summan. Du behöver dessutom säkerställa att du kan betala hela summan du handlat för direkt om du vill använda kortet gratis. Titta efter antalet räntefria dagar.

Ett kostnadsfritt kreditkort i handen

Andra vanliga avgifter på kreditkort

Utöver vanliga avgifter som årsavgift och aviavgift så finns det fler avgifter som kan tillkomma om du använder ett kreditkort. Det är därför viktigt att du ser över din ekonomiska situation innan och har en klar budget så att du kan betala fakturan.

Skjuta upp beloppet

Många kreditkortsföretag erbjuder dig att delbetala fakturan du får. Det kan då tillkomma en kostnad för att du delar månadsbeloppet. Undvik därför att delbetala fakturorna.

Förseningsavgift

Om du är sen med din betalning tillkommer kostnader för det. Det kan både vara förseningsavgift och dröjsmålsränta. Dessutom läggs den ordinarie räntan för din kredit på. Kostnaderna kan snabbt dra iväg om du är sen med din betalning och om du inte betalar så riskerar du att få en betalningsanmärkning.

Uttagsavgift

Ytterligare en avgift som ofta finns på kreditkort är en kostnad för uttag. Denna tillkommer om du gör ett uttag i en bankomat. Du behöver därför undvika att göra uttag av kontanter med dessa kort eller välja ett kreditkort utan uttagsavgifter.

Valutapåslag

Om du handlar i en annan valuta än svenska kronor så kommer ett valutapåslag att adderas till summan.

Betala räkningar

Många kreditkort tillåter att du betalar dina räkningar med kortet, dock är det vanligt att det tillkommer ränta och en procentuell avgift så glöm inte att läsa om vad som gäller.

Vanliga frågor

I denna sektion finner du svar på de vanligaste frågorna om gratis kreditkort och kreditkort utan årsavgift.
Flera utgivare erbjuder kreditkort utan årsavgift. Det är vanligt att dessa kort inkluderar grundläggande funktioner och kan passa dig som söker ett enkelt kort. Se vår topplista
Ja, vissa kreditkort och bankkort erbjuder gratis användning utomlands. Dock kan andra typer av avgifter såsom valutaväxlingsavgifter tillkomma.
Det finns debetkort utan årsavgifter eller andra löpande avgifter. Men det är viktigt att granska avtalet för eventuella dolda kostnader.

Skaffa ett kostnadsfritt kreditkort idag

Tips för att använda kreditkortet utan årsavgift

Att använda ett gratis kreditkort kräver klok hantering för att maximera dess fördelar samtidigt som kostnader undviks. Nedan följer råd för hur du på bästa sätt utnyttjar kortet och undviker vanliga fallgropar.

Bästa praxis

 1. Betala räkningen i tid: Se till att betala din månadsfaktura i tid för att undvika påminnelseavgifter och räntekostnader.
 2. Fullständig betalning: Sträva efter att betala hela beloppet varje månad för att förhindra ränteutgifter.

Vanliga misstag att undvika

 • Minimumbetalningar: Betala inte enbart minimibeloppet. Detta kan leda till onödigt höga räntekostnader över tid.
 • Kostnader för utländska transaktioner: Var medveten om att vissa kort kan ha avgifter för utländska transaktioner, även om kortet i sig är utan årsavgift. Vet du med dig att du ska resa mycket?

Sekretess och säkerhet

När du använder ett kreditkort utan årsavgift, är det viktigt att vara medveten om sekretess och säkerhet. Ditt kreditkort innehåller känslig information som bör skyddas noggrant för att minimera risken för obehörig användning och identitetsstöld.

Säkerhetsåtgärder

 • Chip och PIN: De flesta kort är utrustade med chip och PIN-teknik för att öka säkerheten vid transaktioner.
 • Kontinuerlig övervakning: Din kortutfärdare övervakar vanligtvis ditt konto för att upptäcka ovanliga transaktioner som kan tyda på bedrägeri.

Online säkerhet

 • Säkra anslutningar: Se till att endast genomföra transaktioner på webbplatser med HTTPS-protokoll.
 • Tvåfaktorsautentisering: Använd gärna funktioner för tvåfaktorsautentisering där det finns tillgängligt för ytterligare ett säkerhetslager.
AktivitetFörslag till åtgärd
Vid förlust av kortSpärra kortet omgående.
Misstänkt bedrägeriAnmäl genast till kortutgivaren.
Reglering av kortanvändningAnvänd personliga gränser för utgifter.

Tänk på att regelbundet kontrollera dina kontoutdrag för att upptäcka eventuella oegentligheter. Vid tecken på bedrägeri ska du omedelbart kontakta din kortutfärdare för att vidta lämpliga åtgärder. Att vara noggrann med din kreditkortsinformation är av yttersta vikt för din ekonomiska säkerhet.

Utforska Sveriges lånelandskap med oss, din pålitliga jämförelsetjänst. Med 20,000 användare varje månad och över 30 års samlad erfarenhet, hjälper vi dig hitta de bästa lånen och ger insikter om budgetering och investeringar. Starta din väg mot smartare ekonomiska beslut.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden