Låna 1000 kr

Hur mycket vill du låna?

När bensinen är slut precis innan lön eller kylskåpet gapar tomt kan ett lån på 1000 kronor vara ett sätt att klara sig tills lönen kommer och lånet kan betalas tillbaka.

Ansök om smslån

Du ansöker om att låna 1000 kr via långivarens hemsida, men det finns ett par saker att tänka på först. Först av allt behöver du uppfylla villkoren för att bli beviljad ett lån. Vilka villkor en långivare har skiljer sig lite, men en del saker är samma hos alla.

Enligt lag får en långivare aldrig låna ut till någon som inte är myndig. Det betyder att du minst behöver vara 18 år men i vissa fall till och med äldre. Du behöver även vara folkbokförd i Sverige för att kunna ta ett lån på 1000 kr. Gemensamt för alla långivare är även att de inte kan låna ut 1000 kr till dig om du har aktiva skulder hos Kronofogden.

Många av långivarna har även mindre krav som att du har BankID, ett mobilnummer eller ett svenskt bankkonto.

Andra villkor kan skilja sig mellan långivarna och när du vill låna 1000 kr är det därför bra att jämföra för att hitta det bästa alternativet för dig. De flesta långivare av smslån erbjuder dig att låna utan UC när det gäller små belopp. Du kan enkelt se det innan du ansöker och på så sätt spara på ditt kreditvärde. Desto fler förfrågningar hos UC du har desto sämre blir ditt kreditvärde.

Tänk på det här innan du lånar 1000 kr:

  • Låna endast om du vet att du kan betala tillbaka lånet
  • Om du lånar i slutet av varje månad för att få ekonomin att gå runt bör du se över din ekonomi i första hand
  • Jämför långivare innan du ansöker så du inte får ett onödigt dyrt lån

Låna 1000 kr utan ränta

När det gäller mindre belopp som smslån på 1000 kr kan du ibland även låna utan ränta. Det kan finnas som alternativ om det  är första gången du lånar hos långivaren. Om du dessutom betalar inom avsatt tid och väljer en långivare som inte tar ut en aviavgift eller uppläggningsavgift kan du låna 1000 kr utan kostnad. Avgifter som uppläggningsavgift och aviavgift kan annars snabbt dra iväg och det finns många långivare som har skrotat de avgifterna helt numera.

Att låna 1000 kr genom ett smslån med betalningsanmärkning kan också gå bra om du i övrigt har en stark ekonomisk situation. Många långivare kan se förbi en anmärkning om den är minst 6 månader gammal och är betalad. De gör då en manuell prövning av din nuvarande ekonomiska situation istället för att se hur du skött din ekonomi tidigare.

Innan du ansöker om lånet måste du säkerställa att du kan betala tillbaka lånet i tid. Även om du kan låna 1000 kr utan inkomst så behöver lånet betalas i tid. Mindre lån har ofta en hög ränta men då lånet ofta ska betalas tillbaka inom en månad blir det inte så dyrt. Det finns dock stora skillnader mellan långivarna så glöm inte att jämföra innan du signerar ett lån.

Ansök direkt

Hitta lån på liknande summor:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av exklusiva låneerbjudanden. Som välkomstgåva får du våra bästa tips för en god kreditvärdighet – direkt till din inkorg!