Kreditkort med bonus

Hur mycket vill du låna?

Kreditkort med bonusprogram och cashback blir allt vanligare. Många upptäcker fördelarna med att få olika bonusar och poäng på sina köp i vardagen och kortföretagen samarbetar ofta med både butiker, bensinstationer eller flygbolag. Sverigekredit har samlat Sveriges bästa kreditkort med bonus så att du enkelt kan jämföra och hitta det bonuskort som passar dig bäst.

Jämför kreditkort med bonus nedan.

Hitta ditt perfekta kreditkort

Jämför alla kreditkort


Snabbval
Läser in...

  Olika kreditkort med bonus för olika tillfällen

  Varje bonuskort har sina speciella egenskaper, vilka bestäms av kortutgivaren som oftast samarbetar med stora kreditkortsföretag som VISA eller Mastercard. Några kort ger dig bonuspoäng på flyg, andra ger rabatter i affärer och vissa kreditkort har bonus på allt. Det finns därmed alltid ett alternativ som passar dina behov, det gäller bara att hitta det bästa kreditkortet med bonusar anpassade efter dig.

  För att välja rätt bonuskort behöver du först se över din situation och utvärdera vad du vill få ut av kreditkortet. Vill du tanka billigare på en bensinstation eller spara poäng till kommande flygresor?

  När du letar efter det bästa kreditkortet med bonus så hjälper vi på Sverigekredit dig att jämföra. Om du klickar dig vidare till recensionen av det kort du är intresserad av kan du läsa om vilka bonusar som erbjuds och vilka andra villkor som gäller. Du kan även jämföra andra viktiga egenskaper, som ifall kortet har en årsavgift eller om det är ett gratis kreditkort med bonus.

  Välj bonuskort efter dina vanor

  När du ska välja kreditkort är det bra att först skaffa dig en överblick över dina köpvanor. Att välja ett kreditkort som ger rabatt på bensin när man aldrig tankar bilen är exempelvis en ganska dålig idé. Det är inte ovanligt att personer har kreditkort som de inte nyttjar på bästa sätt. Många kan få större fördelar av att byta ut sitt bonuskort till något som passar deras ekonomi och shoppingvanor bättre.

  Reser du ofta med flyg så kan ett kreditkort som ger flygbonus vara fördelaktigt. Spenderar du mycket pengar på shopping så kan kanske rabatter och cashback vara ett mer passande alternativ.

  Innan du väljer kreditkort bör du alltså besluta dig för vad du vill få ut av kortet. Därefter kan du jämföra kreditkorten med bäst bonus för dig.

  Kreditkort med bonus

  Hur fungerar bonussystemet?

  För ett kreditkort med bonus finns det förutbestämda bonussystem som gäller enligt de regler och villkor kortutgivaren bestämt. Oftast handlar det om att du får poäng, rabatt eller pengar tillbaka (cashback) på beloppet du spenderat under en förutbestämd period.

  Bonuspoäng på kreditkortet

  Vanligast är de kreditkort som ger bonus på allt du handlar, men vars bonus sen bara kan nyttjas hos vissa företag. Kreditkort med flygpoäng är bra exempel på sådana kort. Beroende på kreditkort kan dina bonuspoäng nyttjas hos flygbolag som Norwegian eller SAS.

  Exempel:

  När du handlar med Norwegians kreditkort blir 0,5 % av ditt köpbelopp till antingen cashback eller cashpoints. Med cashback kan du välja att dra av din intjänade bonus från ditt utgående saldo. Och med cashpoints kan du dra av kostnaden från en flygresa beställd via Norwegian.se. Du får dessutom upp till 10 % i cashpoints för flygbiljetterna – perfekt för dig som reser mycket.

  Cashback på kreditkortet

  Förutom de kreditkort som ger bonus i form av poäng finns det alltså kreditkort med cashback. Det innebär att för varje krona du spenderar får du en viss procent tillbaka. Det är ett vanligt system hos flera kortutgivare, bland annat hos livsmedelskedjor som också är banker.

  Hitta det bästa kreditkortet med bonussystem

  Bäst kreditkort med bonus

  Kreditkortet med bäst bonus får du när du väljer rätt kort utifrån dina ändamål och vanor. För att vara säker på att du hittar rätt är det viktigt att jämföra flera olika kreditkort med bonus innan du bestämmer dig, och att läsa villkoren noggrant så att du är införstådd med hur bonusen fungerar. Vi på Sverigekredit har samlat relevant information som kan hjälpa dig att fatta ett bra beslut.

  För att hitta det bästa bonuskortet måste du välja ett kort som passar dina förutsättningar. Vill du få billigare bensin, lägre matkostnader eller pengar tillbaka? Om du handlar i många olika butiker är det oftast bra med ett kort som ger poäng för alla dina inköp och ger pengar tillbaka i form av cashback. Om du däremot ofta handlar i samma butik, tankar på samma kedja av bensinstationer, eller flyger med samma flygbolag så kan ett bonuskort med en specifik förmån löna sig.

  Spara genom att spendera – så fungerar det

  Många kreditkort erbjuder bonusprogram där poäng eller cashback samlas på varje köp och sedan kan användas på olika sätt – antingen som rabatter i specifika butiker eller som avdrag på din månadsfaktura. Att jämföra kort är avgörande för att hitta det som ger mest tillbaka baserat på dina köpvanor och intressen.

  Våra toppval för bästa kreditkort med bonus

  Vi har granskat marknaden och här är våra två favoriter:

  KreditkortFörmånerBeskrivning
  Bank NorwegianCashpointsIdealiskt för resenärer. Samla 0,5 % av dina köp som cashpoints för att finansiera flygresor med Norwegian. Kräver höga köpbelopp för att vara lönsamt.
  re:member flexUpp till 25% rabattUtmärkt för shopping. Erbjuder flexibla rabatter i över 300 butiker. Rabatten dras direkt på fakturan. Perfekt för dig som vill spara på allt från elektronik till kläder.

  Välj kortet som passar dig bäst

  Det finns många alternativ på marknaden, och det bästa bonuskortet är det som uppfyller dina specifika behov bäst. Genom att noggrant jämföra villkor, rabatter och bonusar kan du hitta ett kort som maximera dina förmåner baserat på dina vanor och intressen.

  Kreditkort med bonus i matbutiker

  Ett av de vanligaste kreditkorten som finns i svenska hem är det som kommer ifrån någon av mataffärernas banker. I många fall finns ett kreditkort från ICA eller COOP i någons plånbok. Dessa kort ger rabatter på matvaror i butiken och många får rabattcheckar hem eller pengar laddat på kreditkortet. Det kommer ofta erbjudanden om speciella erbjudanden för kortmedlemmar, så kallade kortpriser, där du kan få rabatt på priset eller få två varor till priset av en.

  Kreditkort med bonus i matbutik

  Gemensamt för kreditkort med bonus i matbutiker är att bonusgrundande belopp enbart gäller i den aktuella butiken. Om du har ett kort från en specifik matbutik är det beloppet som du handlar för i den butiken som är bonusgrundande, inte en annan.

  Kreditkort med bonus på flyg

  Många populära kreditkort erbjuder rabatter på resor. De fungerar ofta som så att du samlar poäng genom att använda kortet för alla dina inköp, därefter kan använda bonusen till att betala hela eller delar av dina flygresor. Hur många poäng du får beror på vilket bonuskort som du väljer.

  Några vanliga kort som använder sig av detta system är flygbolag som Norwegian och SAS. Du kan använda poängen för att boka dina resor och i många fall även till annat, som hyrbilar och hotell. Hos Norwegian ingår dessutom en reseförsäkring när du betalar minst 50 % av resan med kortet.

  Kreditkort med rabatt på bensin

  Tillsammans med kreditkort hos matbutiker är bensinkortet ett av de vanligaste kreditkorten på marknaden. Med hjälp av dessa får du rabatt när du tankar på den utvalda macken och i många fall kan du få extra rabatter på det du handlar hos bemannade stationer. Utöver rabatten på bensinen erbjuder den här typen av kort ofta cashback. Ett kreditkort med bensinrabatt kan vara förmånligt om du har en bil som du behöver tanka.

  Bonuskort i plånboken

  Kreditkort utan årsavgift

  En sak du behöver fundera över när du jämför kreditkort med bonus är kostnaden för kortet. Det finns gratis kreditkort med bonusar, men det finns även kreditkort som kostar pengar. Att företaget bakom kreditkortet tar en avgift på några hundra kronor per år är inte ovanligt, men om du inte använder kortet särskilt ofta eller inte nyttjar det fullt ut blir det en onödig kostnad. Se därför till att jämföra kostnaden för kreditkortet innan du ansöker om ett kreditkort med bonus.

  Fördelar med bonuskort

  Att använda ett bonuskort smart kan erbjuda flera attraktiva fördelar:

  • Ekonomisk återbäring: Få tillbaka en procentandel av dina utgifter i form av cashback eller poäng.
  • Exklusiva erbjudanden: Tillgång till specialrabatter och kampanjer endast tillgängliga för kortinnehavare.
  • Kompletterande försäkringar: Många kort inkluderar reseförsäkring och garantiförlängningar.
  • Tillgång till premiumtjänster: Förmåner som tillgång till flygplatslounger eller snabbare kundservice.

  Dessa fördelar gör bonuskort till ett attraktivt val för den som vill maximera sina köp.

  Risker med bonuskort

  För att kunna nyttja ett bonuskort fullt ut behöver du vara medveten om din ekonomi och hålla din budget. Om du utnyttjar kreditutrymmet men inte kan återbetala krediten i tid blir det väldigt dyrt med den ränta som läggs till. Ibland tillkommer även andra avgifter. Dessutom riskerar du att få en betalningsanmärkning om du inte kan betala dina fakturor.

  Den ränta som tillkommer på sena fakturor från kortutgivaren är ofta hög. Det gör att kostnaden för sena fakturor ökar fort. Du behöver därför vara säker på att du kan betala dina fakturor innan du använder upp ditt tillgängliga kreditbelopp.

  Extrakort till ditt kreditkort

  Många utgivare av kreditkort erbjuder dig extrakort. Om ni är flera i familjen kan dessa extra bonuskort vara en smidig lösning. Ett extrakort har i regel samma egenskaper som huvudkortet och låter er samla poäng på ett och samma ställe. Du får oftast en enda faktura för alla korten, vilket gör det enkelt för dig att se era utgifter.

  Med familjekort eller extrakort samlar ni poäng eller cashback som slås ihop. Om alla familjemedlemmar däremot har separata kort samlas poängen på olika ställen och ni kan därför inte kombinera era förmåner. Av den anledningen kan utgivare som erbjuder extrakort vara intressanta att leta efter för den som letar kort till hela familjen.

  Jämför kreditkort med bonusar

  Vanliga frågor om kreditkort med bonus

  Det beror på hur du vill använda ditt kreditkort och vad du lägger pengar på. För olika personer kan olika kreditkort passa olika bra. Tycker du om att shoppa kan kanske ett kreditkort med rabatter vara intressant, tycker du om att resa är det kanske istället flygpoäng du är intresserad av att samla.
  Bonus kan ge dig förmåner i stil med rabatter och erbjudanden medan cashback ger dig pengar tillbaka.
  Beroende på hur du vill använda kortet kan olika förmåner vara olika fördelaktiga. Utvärdera kortets fördelar i förhållande till dina egna behov för att hitta det kreditkort som är bäst för dig.
  Det gör det absolut. Jämför de olika korten och dess bonusar för kort utan årsavgift här.
  Nej, i regel tjänar du in bonus i samband med att du använder ditt kreditkort för köp i butik.

  Utforska Sveriges lånelandskap med oss, din pålitliga jämförelsetjänst. Med 20,000 användare varje månad och över 30 års samlad erfarenhet, hjälper vi dig hitta de bästa lånen och ger insikter om budgetering och investeringar. Starta din väg mot smartare ekonomiska beslut.

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden