Kreditkort med bonus

Hur mycket vill du låna?

Kreditkort med bonus och cashback blir allt vanligare. Många upptäcker fördelarna med att få olika bonusar och poäng på sina köp i vardagen och kortföretagen samarbetar ofta med både butiker, bensinstationer eller flygbolag. Sverigekredit har samlat Sveriges bästa kreditkort med bonus så du enkelt kan jämföra och hitta det bonuskort som passar dig bäst.

Jämför kreditkort med bonusar nedan.

Jämför alla kreditkort

Snabbval
Läser in...

  Olika kreditkort med bonus för olika tillfällen

  Varje bonuskort har sina speciella egenskaper, vilka bestäms av kortutgivaren som oftast samarbetar med stora kreditkortsföretag som VISA eller Mastercard. Några kort ger dig bonuspoäng på flyg, andra ger rabatter i affärer och vissa kreditkort har bonus på allt. Det finns därför alltid ett alternativ som passar dina behov, det gäller bara att hitta det bästa kreditkortet med bonusar anpassade efter dig.

  För att välja rätt bonuskort behöver du först se över din situation och utvärdera vad du vill få ut av kreditkortet. Vill du tanka billigare på en bensinstation eller spara poäng till flygresor i framtiden?

  När du letar efter det bästa kreditkortet med bonus så hjälper vi på Sverigekredit dig att jämföra. Om du klickar dig vidare till recensionen av det kort du är intresserad av kan du läsa om vilka bonusar som erbjuds och vilka andra villkor som gäller. Du kan även jämföra andra viktiga egenskaper, som ifall kortet har en årsavgift eller om det är ett gratis kreditkort med bonus.

  Välj bonuskort efter dina vanor

  När du ska välja kreditkort är det bra att skaffa sig en överblick över sina vanor för att hitta bäst kreditkort med bonus. Att välja ett kreditkort som ger rabatt på bensin när man aldrig tankar bilen är till exempel en dålig idé. Det är inte ovanligt att personer har kreditkort som de inte nyttjar på bästa sätt. Många kan få större fördelar av att byta ut sitt bonuskort till något som passar deras ekonomi och shoppingvanor bättre.

  Om du exempelvis aldrig reser är ett kreditkort som ger flygbonus kanske inte det bästa alternativet. Då kanske ett bensinkort eller ett kort som ger bonus i butiker passar dig bättre.

  Innan du väljer kreditkort bör du alltid besluta dig för vad du vill få ut av kortet och vad du använder kortet till när du handlar. Därefter kan du jämföra kreditkorten med högst bonus för att hitta ett som du kan dra fördel av.

  Par har kreditkort med bonus

  Hur fungerar bonussystemet?

  För ett kreditkort med bonus finns det förutbestämda bonussystem som gäller enligt de regler och villkor kortutgivaren bestämt. Oftast handlar det om att du får poäng, rabatt eller pengar tillbaka (cashback) på beloppet du spenderat under en förutbestämd period. I en del fall gäller kortet i specifika butiker – därför är det viktigt att du på förhand kontrollerar hur bonusen fungerar för just det kort som du är intresserad av.

  Bonuspoäng på kreditkortet

  Vanligast av kreditkorten är de kort som ger bonus på allt du handlar, men som bara kan omvandlas till poäng eller pengar i vissa butiker eller hos vissa tjänster. Dessa typer av kort passar ofta personer som har ett specifikt mål med sina inköp. Det är vanligt inom denna kategori av kreditkort att det du handlar ger bonuspoäng hos flygbolag som Norwegian eller SAS. Även kreditkort som ger till välgörenhet kan oftast användas i flera butiker.

  Allt fler kreditkort erbjuder sina kunder att kunna betala räkningarna med kreditkortet. Det gör att du enkelt kan samla poäng även på dina fasta avgifter.

  Exempel:

  Om du flyger med SAS från Sverige till Europa kostar en resa 50 000 bonuspoäng per person. En resa för två kommer alltså kosta 100 000 poäng. Amex har just nu ett erbjudande där du får en resa inom Europa för halva bonuspoängkostnaden om du handlat för 100 000 kr inom ett år. Du kommer därför endast att behöva  50 000 poäng för en resa för två inom Europa.

  Amex ger en bonus på 10 poäng per 100 kr du handlar för med ditt Amex-kreditkort. Du behöver handla för 500 000 kr för att uppnå 50 000 bonuspoäng. Du kan dessutom tjäna extra bonuspoäng när du köper dina flygresor hos SAS med ditt kreditkort.

  Cashback på kreditkortet

  Förutom de kreditkort som ger bonus i form av poäng finns det kreditkort med cashback. Det innebär att för varje krona du spenderar får du en viss procent tillbaka. Det är ett vanligt system hos flera kortutgivare, bland annat hos livsmedelskedjor som också är banker.

  Exempel: 

  Med det populära Everydaycard får du bonus på alla dina köp. Hur mycket du får i bonus varierar beroende på vad du handlar. Hos deras samarbetspartners kan du få upp till 2 % i bonus tillbaka på dina köp. I alla matbutiker och bensinstationer får du 1 % tillbaka av dina köp och på allt annat du handlar med ditt kort får du 0,5–1 % av ditt köp tillbaka.

  Det innebär att om du handlar mat för 6 000 kr på en månad till din familj får du tillbaka 60 kr. Det kan låta lågt, men om du lägger till övriga köp som kläder och bensin kan summan öka. Även dessa 60 kr blir på ett år 720 kr.

  Hitta det bästa kreditkortet med bonussystem

  Bäst kreditkort med mest bonus

  Kreditkortet med bäst bonus får du när du väljer rätt kort utifrån dina ändamål och vanor. För att vara säker på att du hittar rätt är det viktigt att jämföra flera olika kreditkort med bonus innan du bestämmer dig och att läsa villkoren noggrant så att du är införstådd med hur bonusen fungerar. Vi på Sverigekredit har samlat relevant information som förhoppningsvis kan hjälpa dig att fatta ett bra beslut.

  För att hitta det bästa bonuskortet måste du välja ett kort som passar dina förutsättningar. Vill du få billigare bensin, lägre matkostnader eller pengar tillbaka? Om du handlar i många olika butiker är det oftast bättre med ett kort som ger poäng för alla inköp och ger pengar tillbaka än ett kort som ger rabatt på flygresor, till exempel. Om du däremot ofta handlar i samma butik eller tankar på samma kedja av bensinstationer kan ett bonuskort med en specifik förmån löna sig.

  Kvinna betalar i matbutik med ett kreditkort med bonus.

  Kreditkort med bonus i matbutiker

  Ett av de vanligaste kreditkorten som finns i svenska hem är de som kommer ifrån mataffärers banker. I många fall finns ett kreditkort från ICA eller COOP i någons plånbok. Dessa kort ger rabatter på matvaror i butiken och många får rabattcheckar hem eller pengar laddat på kreditkortet. Det kommer ofta erbjudanden om speciella erbjudanden för kortmedlemmar, så kallade kortpriser, där du kan få rabatt på priset eller få två varor till priset av en.

  Gemensamt för kreditkort med bonus i matbutiker är att bonusgrundande belopp enbart gäller i den aktuella butiken. Om du har ett kort från en specifik matbutik är det beloppet som du handlar för i den butiken som är bonusgrundande, inte en annan.

  Kreditkort med bonus på flyg

  Många populära kreditkort erbjuder rabatter på resor. De fungerar ofta som så samlar poäng genom att du kan handla i en eller flera butiker som du därefter kan använda till att betala hela eller delar av dina flygresor. Hur många poäng du får beror på vilket bonuskort som du väljer.

  Några vanliga kort som använder sig av detta system är flygbolag som Norwegian och SAS. Du kan använda poängen för att boka dina resor och i många fall även till annat, som hyrbilar och hotell. Dessutom erbjuder de rabatt när du betalar din resa med kreditkortet, vilket gör det dubbelt så bra. Hos Norwegian ingår dessutom en reseförsäkring när du betalar minst 75 % av resan med kortet.

  Kreditkort med rabatt på bensin

  Tillsammans med kreditkort hos matbutiker är bensinkortet ett av de vanligaste kreditkorten på marknaden. Med hjälp av dessa får du rabatt när du tankar på den utvalda macken och i många fall kan du få extra rabatter på det du handlar hos bemannade stationer. Utöver rabatten på bensinen erbjuder den här typen av kort ofta cashback. Ett kreditkort med bensinrabatt kan vara förmånligt om du har en bil som du behöver tanka.

  Handen på en man som håller i ett kreditkort med bonus.

  Kreditkort utan årsavgift

  En sak du behöver fundera över när du jämför kreditkort med bonus är kostnaden för kortet. Det finns gratis kreditkort med bonusar, men det finns även kreditkort som kostar pengar. Att företaget bakom kreditkortet tar en avgift på några hundra kronor per år är inte ovanligt, men om du inte använder kortet särskilt ofta eller inte nyttjar det fullt ut blir det en onödig kostnad. Se därför till att jämföra kostnaden för kreditkortet innan du ansöker om ett kreditkort med bonus.

  Risker med bonuskort

  För att kunna nyttja ett bonuskort fullt ut behöver du vara medveten om din ekonomi och hålla din budget. Om du utnyttjar kreditutrymmet men inte kan återbetala krediten i tid blir det väldigt dyrt med den ränta som läggs till. Ibland tillkommer även andra avgifter. Dessutom riskerar du att få en betalningsanmärkning om du inte kan betala dina fakturor.

  Den ränta som tillkommer på sena fakturor från kortutgivaren är ofta väldigt hög. Det gör att kostnaden för sena fakturor ökar väldigt fort. Du behöver därför vara säker på att du kan betala dina fakturor innan du använder ditt tillgängliga kreditbelopp.

  Extrakort till ditt kreditkort

  Många utgivare av kreditkort erbjuder dig extrakort. Om ni är flera i familjen kan dessa extra bonuskort vara en smidig lösning. Ett extrakort har i regel samma egenskaper som huvudkortet och låter er samla poäng på ett och samma ställe. Du får oftast en enda faktura för alla korten, vilket gör det enkelt för dig att se era utgifter.

  Med familjekort eller extrakort samlar ni poäng eller cashback som slås ihop. Om alla familjemedlemmar däremot har separata kort samlas poängen på olika ställen och kan inte användas till ett och samma köp. Därför kan utgivare som erbjuder extrakort vara intressanta att leta efter för den som letar kort till hela familjen.

  Jämför kreditkort med bonusar

  Vanliga frågor om kreditkort med bonus

  Det beror på hur du vill använda ditt kreditkort och vad du lägger pengar på. För olika personer kan olika kreditkort passa olika bra. Om du gör dina vanliga livsmedelsinköp på Coop och väljer ett kreditkort med cashback som kan lösas in på Coop kanske det blir mest lönsamt för dig. Undersök kreditkorten med bonusar som du är intresserad av noggrant och välj det som bäst uppfyller dina behov.
  Ja, det gör det. Bank Norwegian och Komplett Bank erbjuder till exempel bonusar utan att ta ut någon årsavgift.
  Beroende på hur du vill använda kortet kan olika förmåner vara olika fördelaktiga. Utvärdera kortets fördelar i förhållande till dina egna behov för att hitta det kreditkort som är bäst för dig.