Kreditkort med bonus

Hur mycket vill du låna?

Kreditkort med bonus och cashback blir allt vanligare. Många upptäcker fördelarna med att få olika bonusar och poäng på sina köp i vardagen och kortföretagen samarbetar ofta med både butiker, bensinstationer eller flygbolag. Sverigekredit har samlat Sveriges bästa kreditkort med bonus så du enkelt kan jämföra och hitta det bonuskort som passar dig bäst.

Jämför kreditkort med bonusar nedan.

Jämför alla kreditkort

Olika kreditkort med bonus för olika tillfällen

Varje bonuskort har sina speciella egenskaper, vilka bestäms av kortutfärdaren som oftast samarbetar med stora kreditkortsföretag som VISA eller Mastercard. Några kort ger dig bonuspoäng på flyg, andra ger rabatt i affärer och vissa kreditkort har bonus på allt. Det finns därför alltid ett alternativ som passar dina behov, det gäller bara att hitta det bästa kreditkortet med mest bonus för just dig.

För att välja rätt bonuskort behöver du se över din situation först och vad du vill få ut av kreditkortet. Vill du tanka billigare på en bensinstation eller spara poäng till flygresor i framtiden?

När du letar efter det bästa kreditkortet med bonus så hjälper vi på Sverigekredit dig att jämföra. Du ser snabbt vilken typ av bonus som erbjuds och vilka andra villkor som gäller. Du kan även jämföra andra viktiga egenskaper, som ifall kortet har en årsavgift eller om det är ett gratis kreditkort med bonus.

Välj bonuskort efter dina vanor

När du ska välja kreditkort är det bra att se över sina vanor för att hitta det bäst kreditkort med bonus. Att välja ett kreditkort som ger rabatt på bensin när man aldrig tankar bilen är en dålig idé och det är inte ovanligt att personer har kreditkort som de inte nyttjar till max. Många kan få större fördelar av att byta ut sitt bonuskort till något mer passande.

Om du exempelvis aldrig reser är ett kreditkort som ger flygbonus kanske inte det bästa alternativet. Då kanske ett bensinkort eller ett kort som ger bonus på allt passar dig bättre.

Innan du väljer kreditkort bör du alltid besluta dig för vad du vill få ut av kortet och vad du använder kortet till när du handlar. Därefter kan du jämföra kreditkorten med högst bonus för att hitta det som du kan använda till dess fulla förmåga.

Par får bonus med kreditkort

Hur fungerar bonussystemet?

För ett kreditkort med bonus finns det förutbestämda bonussystem som gäller enligt de regler och villkor som finns för kortet. Oftast handlar det om att du får poäng, rabatt eller pengar tillbaka (cashback) på beloppet du spenderat under en förutbestämd period. I en del fall gäller kortet i en specifik butik.

Bonuspoäng på kreditkortet

Vanligast av kreditkorten är de kort som ger bonus på allt. Dessa typer av kort passar ofta personer som har ett specifikt mål med sina inköp. Det är vanligt inom denna kategori av kreditkort att det du handlar ger bonuspoäng hos flygbolag som Norwegian eller SAS. Även kreditkort som ger till välgörenhet kan oftast användas i flera butiker.

Allt fler kreditkort erbjuder sina kunder att kunna betala räkningarna med kreditkortet. Det gör att du enkelt kan samla poäng även på dina fasta avgifter.

Exempel:

Om du flyger med SAS från Sverige till Europa kostar en resa 50 000 bonuspoäng per person. En resa för två kommer alltså kosta 100 000 poäng. Amex har just nu ett erbjudande där du får en resa inom Europa för halva bonuspoängkostnaden om du handlat för 100 000 kr inom ett år. Du kommer därför endast att behöva  50 000 poäng för en resa för två inom Europa.

Amex ger en bonus på 10 poäng per 100 kr du handlar för med ditt amex kreditkort. Du behöver handla för 500 000 kr för att uppnå 50 000 bonuspoäng. Du kan dessutom tjäna extra bonuspoäng när du handlar dina flygresor hos SAS med ditt kreditkort.

Cashback på kreditkortet

Förutom de kreditkort som ger bonus i form av poäng finns det kreditkort med cashback. Det innebär att av det du handlar för får du en viss procent tillbaka. Det är ett vanligt system hos flera kortutfärdare, som exempelvis en bank eller en matbutik.

Exempel: 

Med det populära Everydaycard får du bonus på alla dina köp. Hur mycket du får i bonus varierar beroende på vad du handlar. Hos deras samarbetspartners kan du få upp till 2% i bonus tillbaka på dina köp. I alla matbutiker och bensinstationer får du 1% tillbaka av dina köp och på allt annat du handlar med ditt kort får du 0,5-1% av ditt köp tillbaka. Det innebär att om du handlar mat för 6000 kr på en månad till din familj så får du bara där tillbaka 60 kr. Det kan låta lågt men lägg där till övriga köp som kläder och bensin så kan du få tillbaka en större summa. Bara dessa 60 kr blir på ett år 720 kr som du får tillbaka på saker du köper varje månad.

Hitta det bästa kreditkortet med bonussystem

Bäst kreditkort med mest bonus

Kreditkortet med bäst bonus får du när du väljer rätt kort för dina mål och dina vanor. Jämför innan du tar ett kreditkort så du vet vad du får och inte får några oväntade extra utgifter. Vi på Sverigekredit har samlat all information du behöver för att kunna göra ett bra beslut.

För att få bäst bonuskort för dig måste du välja ett kort som passar dina förutsättningar. Vill du få billigare bensin, lägre matkostnader eller pengar tillbaka? Om du handlar i många olika butiker är det oftast bättre med ett kort som ger poäng för alla inköp än flera specifika kort för varje affär. Om du däremot ofta handlar i samma butik eller tankar på samma kedja av bensinstationer så kan specifika kort löna sig.

Kreditkort med bonus i matbutiker

Ett av de vanligaste kreditkorten som finns i svenska hem är de som kommer ifrån mataffärer. I många fall finns ett kort från ICA, COOP, Willys eller annan butik i någons plånbok. Dessa kort ger rabatter på matvaror i butiken och många får rabattcheckar hem eller pengar laddat på kreditkortet. Det kommer ofta erbjudanden om speciella erbjudanden för kortmedlemmar, så kallade kortpriser, där du kan få rabatt på priset eller köpa två för en av en vara.

Gemensamt för kreditkort med bonus i matbutiker är att bonusgrundande belopp enbart gäller i den aktuella butiken. Om du har ett kort från en specifik butik så är det beloppet du handlar för i den butiken som är bonusgrundande.

Kreditkort med bonus på flyg

Ett av de populäraste kreditkorten just nu är de kort som erbjuder rabatter på resor. Ofta fungerar de genom att du kan handla i en eller flera butiker och samlar därigenom poäng. Hur många poäng du får beror på vilket bonuskort som du väljer.

Några vanliga kort som använder sig av detta system är flygbolag som Norwegian och SAS. Du kan använda poängen för att boka dina resor och i många fall använda de till annat som bil och hotell. Dessutom erbjuder de rabatt när du betalar din resa med kreditkortet vilket gör det dubbelt så bra.

Kreditkort med rabatt på bensin

Tillsammans med kreditkort hos matbutiker är bensinkortet ett av de vanligaste kreditkort vi använder oss av. Med hjälp av dessa får du rabatt när du tankar på den utvalda macken och i många fall kan du få extra rabatter på det du handlar hos bemannade stationer med. Utöver rabatten på bensinen du tankar får du ofta cashback tillbaka på dessa kort.

Det finns inga nackdelar med att ha kreditkort med bensinrabatt om du har en bil som du behöver tanka ibland.

Kreditkort utan årsavgift

En sak du behöver fundera över när du jämför kreditkort med bonus är kostnaden för det. Det finns gratis kreditkort med bonusar men det finns även kreditkort som kostar pengar. Att företaget bakom kreditkortet tar en avgift på några hundra kronor per år är inget ovanligt men om du inte använder kortet så ofta eller inte nyttjar det fullt ut så blir det en onödig kostnad. Se därför till att jämföra kostnaden för kreditkortet innan du ansöker om ett kreditkort med bonus.

Risker med bonuskort

För att kunna nyttja ett bonuskort fullt ut behöver du se över din ekonomi och hålla din budget. Om du inte kan återbetala krediten i tid blir det väldigt dyrt med den ränta som läggs till. Dessutom riskerar du att få en betalningsanmärkning om du inte kan betala dina fakturor.

Den ränta som tillkommer på sena fakturor från kreditkortsutgivaren är ofta väldigt höga. Det gör att kostnaden för sena fakturor ökar väldigt fort. Du behöver därför vara säker på att du kan betala dina kreditkortsfakturor innan du använder kortet.

Extrakort till ditt kreditkort

Många utgivare av kreditkort erbjuder dig extra kort. Om ni är flera i familjen kan dessa extra bonuskort vara ett bra alternativ. Ett extra kort är ett kort som har samma egenskaper som huvudkortet och ni samlar poäng på samma ställe. Du får oftast en enda faktura för alla korten vilket gör det enkelt för dig att se era utgifter. Och med familjekort eller extra kort sparar ni poäng eller cashback till samma mål.

Jämför kreditkort med bonusar