Låna 10 000 kr

Hur mycket vill du låna?

När något behöver repareras i bostaden eller om du får en oväntad faktura kan det saknas pengar i budgeten för att klara den plötsliga utgiften. Då kan ett smslån på 10 000 kr vara en tillfällig utväg.

Jämför smslån

När du vill låna 10 000 kr är det oftast smslån som gäller. Ett smslån har vanligen en högre ränta än ett privatlån, men många långivare har lägre krav för att få låna. Det gör att du kan få möjligheten att ansöka om att låna 10 000 kr med betalningsanmärkningar. Du kan däremot inte låna om du har en aktiv skuld hos Kronofogden.

Andra vanliga villkor är att du behöver en inkomst och är folkbokförd i Sverige. För att få låna 10 000 kr behöver den som ansöker om lånet vara myndig enligt svensk lag. Det innebär att du behöver vara minst 18 år gammal. Det finns långivare som har valt en högre ålder i sina villkor. Många långivare tar även ut uppläggningsavgifter och aviavgifter för lånen. Hur höga dessa avgifter är varierar mellan de olika långivarna.

Tänk på det här innan du lånar 10 000 kr:

  • Budgetera så du kan betala tillbaka summan i tid!
  • Undvik onödiga förfrågningar hos UC som sänker ditt kreditvärde
  • Låna endast till nödvändiga situationer – tänk på att lån ska betalas tillbaka!

Vid vilka tillfällen kan du låna 10 000 kr?

Det finns bättre och sämre tillfällen att låna 10 000 kr. När det dyker upp en oväntad utgift och det är inte är ett återkommande fenomen i din ekonomi kan ett smslån på 10 000 kr vara en lösning på den ekonomiska situationen.

Om du däremot upplever att varje månad behöver du ta nya lån för att betala gamla lån eller om du vet att du inte har möjlighet att betala tillbaka lånet inom löptiden är det inte bra att ansöka om fler lån. Om du upplever att du inte klarar av din ekonomi varje månad rekommenderar vi att du kontaktar skuldrådgivaren i din kommun.

Ditt kreditvärde sänks för varje förfrågan om en kreditupplysning hos UC. Du kan därför minska påverkan på ditt kreditvärde genom att ansöka om smslån utan UC. När du vill låna 10 000 kr utan UC har du många alternativ. Det finns flera långivare som erbjuder lån men inte använder UC, istället använder de alternativa kreditupplysningsföretag.

Det går snabbt att ansöka om smslån på 10 000 kr via långivarens hemsida. Du kan enkelt ansöka med BankID och får vanligen svar inom 24 timmar.

Ansök om smslån

Hitta lån på liknande summor:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av exklusiva låneerbjudanden. Som välkomstgåva får du våra bästa tips för en god kreditvärdighet – direkt till din inkorg!