Låna 50 000 kr

Hur mycket vill du låna?

När du behöver låna 50 000 kr är ett kreditkonto eller privatlån bra alternativ. Dessa har oftast lägre ränta än ett smslån. Du kan dessutom få en längre löptid vilket gör att månadskostnaden sjunker. Du ansöker om dessa lika enkelt och smidigt som ett smslån men du kan dra nytta av flera fördelar.

Ansök om smslån

Ansök om privatlån

Ett lån på 50 000 kr är dock inget som ska tas lättvindigt. Även om det går snabbt att ansöka bör du tänka efter en extra gång och se till att du har råd med alla omkostnader. Det är inte bara att betala tillbaka lånet, utan även ränta och avgifter.

Med ett privatlån kan du låna 50 000 kr utan säkerhet. Det gör att du inte behöver ange någon säkerhet för banken eller avslöja vad du vill använda pengarna till. Det är din inkomst som fungerar som garanti att banken kommer få tillbaka sina pengar.

Det är därför oftast högre krav på din inkomst vid privatlån då beloppen för privatlån kan vara högre än smslån. Det gör även att färre långivare låter dig låna pengar med betalningsanmärkning. Det finns dock långivare som accepterar att du lånar 50 000 kr trots betalningsanmärkningar.

Tänk på det här innan du lånar 50 000 kr:

  • Jämför långivare för både privatlån och smslån innan du bestämmer dig
  • Se över villkoren för att kunna bli beviljad lån
  • Räkna på kostnaderna så att du har råd och är beredd att betala totalkostnaden
  • Låna 50 000 kr utan UC för att slippa onödiga UC förfrågningar

Villkor för att låna 50 000 kr

För att kunna ansöka att låna 50 000 kr behöver du vara minst 18 år gammal. Mellan de olika långivarna kan åldersgränsen skilja sig. Samma sak gäller om de tar ut extra avgifter. Det finns långivare som fortfarande tar ut både uppläggningsavgift och aviavgift på deras lån. Hur stor den summan är skiljer sig men den kan göra stor skillnad i det långa loppet.

När det gäller privatlån på 50 000 kr kan du ofta välja en löptid på upp till 15 år. Det gör att du kan anpassa din månadskostnad efter din ekonomi. Vi rekommenderar dock att du för en lånekalkyl och beräknar så du klarar av att betala kostnaden för det nya lånet.

Även om en låg månadskostnad kan verka lockande bör du inte välja längsta möjliga löptid automatiskt. Desto längre du har lånet desto mer kommer det att kosta i längden.

När du ansöker om lån kan du välja att ansöka hos en långivare som inte använder sig av UC. Det gör att du kan låna 50 000 kr utan UC. Det innebär att långivaren kommer att använda sig av ett alternativt kreditupplysningsbolag än UC. Genom att låna 50 000 kr utan UC belastar du inte ditt kreditvärde lika mycket. Varje ansökan hos UC påverkar din kreditvärdighet negativt även om du inte tar ett lån.

Låna 50 000 kr utan säkerhet

Hitta lån på liknande summor:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av exklusiva låneerbjudanden. Som välkomstgåva får du våra bästa tips för en god kreditvärdighet – direkt till din inkorg!