Låna 50 000 kronor

Hur mycket vill du låna?

Funderar du på att låna 50 000 kr? Det finns en del saker som du bör tänka på och som är bra om du känner till innan du bestämmer dig för att göra det. Just det ska vi kika lite närmare på.

Lån anpassade för dig
Lån anpassade för dig

Snabbval
Läser in...

  3 tips för dig som behöver låna 50 000 kr

  1. Jämför räntan olika lån emellan

  Du bör aldrig acceptera första bästa låneerbjudande du får. Ge dig istället tillräckligt med tid att jämföra olika lån. En av de saker som du bör jämföra de olika lånen emellan är räntan. Självklart är det en fördel för dig som låntagare om du kan låna 50 000 kr med låg ränta, eller åtminstone lägsta möjliga då dessa lån tenderar att ha en hög ränta.

  2. Fokusera på rätt ränta

  Utöver nominell ränta kan det tillkomma avgifter som till exempel uppläggningsavgift och aviavgift. Kikar du på den effektiva räntan så är dessa kostnader inkluderade. Den räntan ger alltså en bättre helhetsbild över vad du i slutändan kommer att få betala för ditt lån.

  3. Kan du låna av en vän eller familjemedlem?

  Att låna 50 000 kr utan ränta från en vanlig långivare är i merparten av fall inte möjligt. Det kan det dock vara om du istället lånar från en privatperson, till exempel en vän eller familjemedlem. Hör dig därför för med dessa innan du bestämmer dig för att låna från en vanlig långivare. På så vis kan du spara pengar.

  Att låna 50 000 kr behöver inte vara svårt

  Låna 50 000 kr med direkt utbetalning

  Är det viktigt för dig att kunna låna 50 000 kr snabbt? I så fall är det goda nyheter för dig att det i många fall går att låna 50 000 kr med direkt utbetalning. Det betyder att du ofta bara behöver vänta i några timmar från och med det att din ansökan beviljats och du signerat den till dess att pengarna kommer in på ditt bankkonto. Hos flera aktörer är detta fallet även om det rör sig om en helg eller röd dag.

  Låna 50 000 kr med låg ränta

  Att låna 50 000 kr utan ränta eller med låg ränta är, som tidigare nämnt, inte något du kan förvänta dig. Tyvärr får du oftast räkna med en hög ränta när det kommer till sådana här relativt små lån. Med detta sagt bör du förstås fortfarande göra vad du kan för att hitta ett erbjudande med lägsta möjliga ränta.

  Låna 50 000 kr utan kreditupplysning

  Att låna pengar utan kreditupplysning är tyvärr inte något alternativ, så länge du inte lånar pengarna av en privatperson. I annat fall måste en kreditupplysning göras enligt svensk lag. Vill du undvika att ett specifikt kreditupplysningsföretag tar en upplysning i ditt namn så går det däremot bra. Långivarna av sms-lån använder sig av lite olika företag för detta, några av de vanligaste är UC, Bisnode och Creditsafe.

  Låna 50 000 kr utan UC

  Låna 50 000 kr utan UC med BankID

  Hur är det då när det kommer till att låna 50 000 kr utan UC med BankID? Det är fullt möjligt. UC, eller Upplysningscentralen, är precis som Bisnode och Creditsafe ett kreditupplysningsföretag. Det är dock betydligt större och mer använt än de andra.

  Att låna 50 000 kr utan UC kan du alltså göra, och detta i många fall med BankID. Men varför kan det då vara att föredra att låna pengar utan UC? Det kan det eftersom varje gång det görs en kreditupplysning på ditt namn med UC försämras din kreditvärdighet. Görs det då många kreditupplysningar med UC kan det försämra kreditpoängen allvarligt.

  Lånar du istället från en långivare som gör sina kreditupplysningar via ett annat bolag så behöver du inte bekymra dig över din kreditvärdighet. Just därför föredrar många att låna utan UC, särskilt personer som redan har en svag kreditvärdighet.

  Låna 50 000 kr med skuld hos Kronofogden

  Vill du låna pengar trots en skuld hos Kronofogden? Det kan det tyvärr bli svårt att göra, ytterst få långivare är villig att låna ut pengar när det finns en aktiv skuld hos Kronofogden. Om du ändå skulle hitta en långivare som är beredd att låna dig pengarna, då får du räkna med dåliga lånevillkor som hög ränta.

  Vill du låna 50 000 kr med betalningsanmärkning? Det finns det dock i de flesta fall gott om långivare som kan gå med på, åtminstone så länge som du inte har alltför många anmärkningar.

  Standing and holding animal. Young man with a horse is in the hangar

  Fördelar och nackdelar

  Då är det dags för oss att undersöka för- och nackdelarna med att låna 50 000 kr.

  Fördelar

  • Du kan låna 50 000 kr utan UC.
  • Det går att låna 50 000 kr snabbt.
  • Det finns möjlighet att låna 50 000 kr med betalningsanmärkning.

  Nackdelar

  • Att låna 50 000 kr utan ränta är närmast omöjligt, detta eftersom lån på så här relativt små summor brukar utmärka sig genom deras höga räntor.
  • Du kommer i merparten av fall inte ha lång tid på dig att betala tillbaka pengarna.

  Hitta lån på liknande summor:

  FAQ

  Det kan vara att föredra eftersom kreditupplysningar som inte görs av UC inte heller påverkar din kreditvärdighet negativt.
  Man får vara beredd på en hög ränta och en kort löptid, precis som när det gäller andra mindre lån.
  Ja, en kreditupplysning kommer alltid att behöva göras oavsett hur mycket eller lite pengar du lånar. Det enda undantaget är om du lånar från en privatperson.
  Svens bana började inom bank- och försäkringsbranschen. Sin utbildningsbakgrund har han inom såväl juridik som ekonomi vilket ger honom god kunskap om de olika finansiella produkterna vi erbjuder på Sverigekredit.se. Hans juridiska kunskaper har varit högst centrala för att vi på Sverigekredit ska vara säkra på att vi erbjuder så konsumentvänliga lösningar som möjligt.

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden