Redaktionella riktlinjer

Hur mycket vill du låna?

Sverigekredit är vårt främsta mål att leverera innehåll av hög kvalitet som våra användare kan lita på. Dessa riktlinjer säkerställer att vi håller en konsekvent standard av pålitlighet, expertis och transparens i allt vi publicerar.

Vårt fokus på tillförlitligt innehåll

Inom dagens digitala landskap är tillit av yttersta vikt. Genom att sträva efter att erbjuda pålitligt och expertisdrivet innehåll, ger vi våra användare den information de behöver för att fatta informerade beslut.

Innehållets kvalitet & integritet

 • Varje skribent förväntas genomföra noggrann fakta-baserad kontroll och säkerställa att den information de förmedlar är korrekt och aktuell.
 • Det är avgörande att citera trovärdiga källor, och vi undviker att sprida vilseledande information.
 • Vi arbetar för att vårt innehåll ska vara ursprungligt och unikt, och vi strävar efter att undvika plagierat material.

Skribenternas kvalifikationer

 • Skribenterna på Sverigekredit.se måste ha relevant expertis och erfarenhet inom det ämnesområde de skriver om.
 • Varje skribent måste kunna uppvisa sina kvalifikationer och sitt engagemang för att skapa pålitligt innehåll.

Granskning & översyn

För oss på Sverigekredit är kvalitet och tillförlitlighet av yttersta vikt. Varje artikel, guide eller rekommendation genomgår en strikt granskningsprocess innan den publiceras på vår plattform.

 • Första granskningen: Innan innehållet når vår redaktionella granskning, går skribenterna igenom en första självgranskning. Detta för att säkerställa att alla fakta stämmer och att källor som används är trovärdiga.
 • Expertgranskning: Artiklar som behandlar mer komplexa ämnen eller specifika finansiella produkter granskas av vårt team av experter inom respektive område. Deras insikt säkerställer att vi erbjuder råd och information som är både korrekt och relevant.
 • Redaktionell granskning: Slutligen går vårt redaktionella team genom innehållet för att säkerställa att det är klart, läsbart och fritt från fel. Detta inkluderar allt från grammatik och stavning till struktur och flyt.
 • Uppdateringar: Finansiella marknader och regler ändras ständigt. Därför ser vi till att regelbundet uppdatera vårt innehåll för att spegla de senaste trenderna och bestämmelserna.

Genom denna flerstegsprocess säkerställer vi att varje bit av innehåll som når våra användare är av högsta kvalitet, noggrant och aktuellt.

Återkoppling & rättelser

Vi uppskattar våra läsares engagemang och värdesätter feedback för att ständigt förbättra vårt innehåll. Om du upptäcker något som inte verkar rätt eller vill förmedla dina synpunkter, är du varmt välkommen att kontakta oss.

När vi mottar feedback kring potentiella felaktigheter, genomgår vi en noggrann granskning för att verifiera informationen. Vid behov kommer vi att korrigera och uppdatera vårt innehåll i enlighet med våra redaktionella riktlinjer.

Trots vår strävan att tillhandahålla korrekt och aktuell information är det viktigt att nämna att inget system är felfritt. Vi reserverar oss därför för eventuella felaktigheter, men försäkrar samtidigt att vi alltid jobbar för att snabbt rätta till dessa när de upptäcks. Firstborn Group LTD tar ej ansvar för eventuella felaktigheter beträffande låneprodukter, eftersom informationen uppdateras kontinuerligt. För exakt och slutgiltig information hänvisar vi till respektive långivares officiella villkor.

Etiska överväganden

På Sverigekredit är vårt ansvar gentemot våra läsare alltid i första hand. För att upprätthålla det förtroendet har vi satt tydliga etiska riktlinjer som styr vår verksamhet:

 • Öppenhet om intressen: Vi strävar efter transparens när det gäller våra affärsrelationer. Om vi har en finansiell relation med ett företag vi nämner eller rekommenderar kommer det framgå i innehållet.
 • Opåverkat innehåll: Vi strävar efter att säkerställa att vårt innehåll inte påverkas av externa pressningar, oavsett om de kommer från annonsörer eller andra parter. Vårt primära mål är att erbjuda objektiva, opartiska råd och rekommendationer till våra användare.
 • Tydliga källor: När vi presenterar fakta eller statistik, strävar vi alltid efter att använda trovärdiga källor och att vara transparenta om var vår information kommer från.
 • Hantering av känslig information: Vi förstår vikten av att hantera känslig information med största respekt och integritet. Personuppgifter eller annan känslig information kommer aldrig att delas utan tydligt medgivande från berörda parter. För mer detaljerad information, vänligen läs våra villkor och policyer.
 • Ärlighet och rättvisa: Vi är engagerade i att behandla alla våra läsare, kunder och partners med ärlighet och rättvisa. Det innebär att vi erkänner och rättar till misstag, och ständigt söker feedback för att förbättra vårt arbete.

Genom att hålla fast vid dessa principer säkerställer vi att vi agerar med integritet och ärlighet i alla aspekter av vår verksamhet.

Betoning på tillit

 • Transparens: Från innehållsskapande till publicering är vi transparenta i alla våra processer. Kontakta vårt redaktionella team för eventuella frågor.
 • Konsekvens: Vi strävar efter att konsekvent följa dessa riktlinjer i allt innehåll vi skapar, vilket innebär att vi gör vårt bästa för att varje artikel och publikation ska stämma överens med våra angivna principer.

Har du några frågor eller funderingar kring våra redaktionella riktlinjer? Tveka inte att kontakta oss. Vi värdesätter din feedback och är här för att svara på dina frågor.

Utforska Sveriges lånelandskap med oss, din pålitliga jämförelsetjänst. Med 20,000 användare varje månad och över 30 års samlad erfarenhet, hjälper vi dig hitta de bästa lånen och ger insikter om budgetering och investeringar. Starta din väg mot smartare ekonomiska beslut.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden