Klara Lån

Snabbval:
Läser in...
  Fördelar:
  • Jämför över 20 långivare
  • Erbjudanden på 15 sekunder
  • Ingen UC under 30 000 kr
  Nackdelar:
  • Inga öppettider för kundtjänst
  • Ej skuld hos Kronofogden

  Om Låneförmedlaren Klara Lån

  Klara Lån Sverige AB, verksamma sedan 2016, har cementerat sin position som en respekterad aktör inom den svenska lånebranschen. Med sitt mål att hjälpa tusentals kunder att hitta lån som bäst passar deras behov, har Klara Lån visat sitt engagemang för att leverera kvalitativ service. Deras många år av erfarenhet ger dem en djup förståelse för vad kunderna behöver för att göra en rättvis och noggrann kreditbedömning.

  Stående under tillsyn av Finansinspektionen och följande Konsumentverkets riktlinjer, betonar Klara Lån deras dedikation till att följa etablerade regler och standarder inom finanssektorn. De strävar efter att erbjuda en transparent översikt över lånealternativ, vilket gör att kunderna kan göra välgrundade val baserade på deras individuella behov och önskemål.

  Klara Låns affärsmodell innebär att de agerar som en förmedlare mellan kunder och långivare. De kontaktar alla anslutna långivare vid en ansökan och presenterar sedan olika lånealternativ som matchar kundens önskemål. Som kund hos Klara Lån behöver du endast välja det erbjudande som passar dig bäst, varefter det är långivaren som hanterar utbetalningen av lånet.

  Med en ambition att fortsätta utveckla sin tjänst, arbetar Klara Lån för en rättvis och schysst lånemarknad som gynnar både låntagare och långivare. Deras förhoppning är att skapa en sund och jämförbar lånearena där kunder kan göra väl övervägda val i en objektiv och transparent miljö.

  Klara Låns erbjudande

  Klara Lån erbjuder en tjänst där du med en enda låneansökan kan få svar från upp till 20 kreditgivare inom ett dygn. När du fått alla svar väljer du själv vilket av alla låneerbjudanden som passar dig bäst och signerar det. En ansökan hos Klara Lån är aldrig bindande förrän du skrivit på avtalet och du kan alltid ångra dig om du vill.

  Ränta och övriga kostnader

  Den ränta och de avgifter du får beror på vilket lån du valt att signera för. Olika långivare kommer ge dig olika erbjudanden, men du kommer hamna någonstans mellan 13–1112 % i effektiv ränta. Storleken beror på om långivaren har några avgifter utöver ränta, samt hur din betalningsförmåga bedöms av aktören.

  Att ansöka om lån hos Klara Lån är alltid helt kostnadsfritt, och inte heller kommer några extrakostnader läggas på ditt lån för att det förmedlats genom deras tjänst. Istället är det långivarna som medverkar i jämförelsen som betalar Klara Lån.

  Webbplats och ansökan

  Processen för att ansöka om ett lån hos Klara Lån är både intuitiv och effektiv, utformad för att göra det så enkelt som möjligt för dig:

  1. Ange Dina Uppgifter: Först fyller du i dina personliga uppgifter på Klara Låns webbplats. Detta inkluderar grundläggande information om dig och din ekonomiska situation. Denna steg är viktigt för att de ska kunna förstå din identitet och få en översikt över din ekonomiska hälsa.

  2. Kontakt med Långivare: När dina uppgifter är inskickade, börjar Klara Lån omedelbart arbetet med att kontakta olika långivare för att inhämta låneförslag. Denna process är otroligt snabb, tar bara maximalt 20 sekunder, vilket innebär att du slipper långa väntetider och snabbt kan gå vidare till nästa steg.

  3. Välj Lånet Som Passar Dig: Efter att långivarna har svarat, får du en lista med villkor från de som har godkänt din ansökan. Du kan sedan i lugn och ro gå igenom varje alternativ och välja det lån som bäst överensstämmer med dina behov och förväntningar. Denna flexibilitet och möjlighet att jämföra olika erbjudanden på plats gör Klara Lån till en exceptionellt kundorienterad tjänst.

  Det unika med Klara Lån är att du kan jämföra lån från 2 000 kronor och upp till 50 000 kronor. Du som alltså vill låna en mindre summa pengar, vilket ofta kommer med högre räntor och avgifter, får då chansen att jämföra dessa genom att du får flera färdiga, beviljade låneerbjudanden som du kan välja mellan.

  Denna användarvänliga och snabba process speglar Klara Låns engagemang för att göra låneansökan så enkel och smidig som möjligt, vilket gör att de sticker ut som en utmärkt låneförmedlare på marknaden.

  Trygghet och support

  Klara Lån erbjuder en tillgänglig kundservice via e-post och chatt, med en imponerande svarstid på bara 10 minuter. Även om det inte finns något telefonnummer att ringa och exakta öppettider inte är specificerade, verkar kundservicen vara tillgänglig inom vanliga kontorstider.

  Villkor

  Om du funderar på att ansöka om lån hos Klara Lån, är det viktigt att du uppfyller deras grundläggande kriterier. För det första måste du vara minst 18 år gammal. Detta är en standardpraxis som säkerställer att du juridiskt sett är tillräckligt gammal för att ingå ett finansiellt avtal.

  Dessutom kräver Klara Lån att du har en årsinkomst på minst 100 000 kronor. Detta inkomstkrav hjälper till att bekräfta din förmåga att hantera och återbetala lånet, vilket är en viktig faktor för ansvarsfull utlåning.

  Att vara folkbokförd i Sverige är också ett krav. Detta är inte bara för att uppfylla juridiska och regulatoriska standarder, utan också för att säkerställa att Klara Lån kan genomföra en korrekt och rättvis kreditbedömning.

  När det gäller din kredithistorik är Klara Lån relativt flexibla. De accepterar ansökningar även om du har betalningsanmärkningar, vilket visar på en förståelse för att ekonomiska misstag kan ske. Däremot accepterar de inte ansökningar från personer som har aktiva skulder hos Kronofogden. Detta är för att minska risken och säkerställa att låntagare inte befinner sig i en ohållbar finansiell situation.

  För lån under 30 000 kronor använder Klara Lån Bisnode eller Creditsafe för kreditupplysningar istället för UC. Detta innebär att din kreditvärdighet hos UC inte påverkas, vilket kan vara en viktig faktor för dig som värnar om din kreditprofil.

  Sammanfattning och betyg

  • Om Klara Lån: Pålitlig och användarvänlig (4/5)
  • Ränta och kostnader: Varierande, beroende på långivare (3/5)
  • Webbplats och ansökan: Flexibelt och mångsidigt (4/5)
  • Trygghet och Support: Tillgänglig och snabb (3/5)
  • Villkor: Rimliga, med flexibilitet (4/5)

  Klara Lån utmärker sig som en pålitlig låneförmedlare som erbjuder flexibla och anpassningsbara lånemöjligheter. Med deras tjänst kan du enkelt jämföra och välja bland många låneerbjudanden, vilket gör dem till ett utmärkt val för dig som vill ha kontroll över din låneupplevelse. Totalpoäng: 18/25


  Klara Lån recension - 4 av 5 stjärnor

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden