Mikrolån utan säkerhet

Hur mycket vill du låna?

Ett mikrolån kan fungera perfekt som en brygga när du har det lite knapert i slutet av månaden. Eller för att ge dig en möjlighet att ha råd med det du vill när finanserna sinar.

Nedan ser du en topplista över dem bästa långivarna som beviljar ett lån även om du har betalningsanmärkningar. Just nu så rekommenderar vi Ferratum inom mikrolån. Hög beviljandegrad och snabba utbetalningar.

Vad är mikrolån?

Precis som namnet antyder är microlån ett lån som rör sig om en mindre summa pengar. De har mycket gemensamt med till exempel SMS-lån, en typ av lån där det också rör sig om en mindre summa pengar. I vissa fall går det till exempel att låna så lite som 500 kr, något som det när det kommer till de flesta övriga lån inte är möjligt att göra. Microlån är i regel också lån som det går snabbt att ansöka om, snabbt att få ett besked om, och i de fall då din låneansökan beviljas även snabbt att få in pengarna på ditt konto.

Dessa lån passar därför utmärkt för dig som behöver pengar snabbt och inte vill låna några större summor. Det är dock viktigt att du känner till att det inte bara finns fördelar när det kommer till lån av denna typ. Nackdelarna inkluderar bland annat det faktum att de ofta har en hög ränta samtidigt som återbetalningstiden är kort.

Microlån utan UC

Jämför mikrolån

Likt andra typer av lån är det viktigt att du jämför mikrolån för att ta reda på vilket som passar dig bäst innan du bestämmer dig för vilket du ska satsa på. Här är det samma typer av faktorer som du ska fokusera på som du gör när det kommer till övriga sorters lån. Det rör sig bland annat om hur mycket du ska låna, vad den effektiva räntan ligger på, hur lång tid du har på dig att betala tillbaka lånet, om det tillkommer några övriga avgifter eller inte, samt om det rör sig om ett microlån utan UC eller inte.

Som låntagare ligger det förstås i ditt intresse att ta ett lån med en så låg effektiv ränta som möjligt. Ju lägre den effektiva räntan är, desto billigare blir det nämligen för dig att låna pengar. Den effektiva räntan inkluderar även de eventuella övriga avgifter som kan tänkas tillkomma till ett lån, så det är bättre att du fokuserar på den än att du fokuserar på den nominella.

En annan sak som det är viktigt att ha i åtanke när du jämför mikrolån är hur lång återbetalningstiden är. Som vi tidigare nämnt är ett av de sätt som microlån utmärker sig på den korta återbetalningstid de brukar ha. Denna brukar i de flesta fall sträcka sig mellan 15–90 dagar. Att ta ett lån är visserligen aldrig något man bör göra utan att först tänka igenom det hela noggrant, men när det gäller microlån är det extra viktigt att göra detta. Det har just med den korta återbetalningstiden att göra.

Det är tyvärr relativt vanligt för framför allt yngre personer att ta microlån utan att först tänka igenom saken noggrant. Det är i sin tur något som kan få de att fastna i skuldfällor när de sedan inte klarar av att betala tillbaka lånen inom den tidsperiod som gäller. Undvik detta genom att bara ta ett microlån då det verkligen är nödvändigt, och då du är helt säker på att du kommer att kunna betala tillbaka pengarna inom den tidsperiod som gäller.

Mikrolån 1000 kr

Mikrolån utan UC

Microlån utan UC är något som är vanligt förekommande. Är microlån utan UC detsamma som ett mikrolån utan kreditupplysning? Svaret på den frågan är att nej, det är det inte. Mikrolån utan kreditupplysning existerar nämligen inte. Oavsett vilken typ av lån det rör sig om kommer det nämligen alltid att krävas en kreditupplysning.

Skillnaden är att ett microlån utan UC görs med ett annat upplysningsföretag än UC, vilket är en förkortning av Upplysningscentralen. För dig som låntagare kan det vara en fördel att kreditupplysningen görs av ett annat företag än UC. Skälet till det är att en kreditupplysning som görs av UC påverkar din kreditvärdighet negativt. Detta är dock inte fallet om kreditupplysningen görs av en annan aktör, vilket är skälet till att det kan vara en fördel att satsa på ett företag som använder sig av en sådan.

Mikrolån utan kreditupplysning

Mikrolån utan kreditupplysning och UC

Det finns som tidigare nämnt inte några microlån utan kreditupplysning. Oavsett vilken typ av lån det rör sig om kommer det alltid krävas en kreditupplysning. Det som finns är microlån utan UC, men detta är inte samma sak som mikrolån utan kreditupplysning.

Mikrolån från 1000kr till 10 000 kr

Storleken på microlån är något som kan variera. Det finns till exempel mikrolån 1000 kr, men även mikrolån 10 000 kr. Den exakta summa du kan ansöka om när det kommer till microlån kan variera beroende på vilken långivare det handlar om. Som vi tidigare varit inne på utmärker sig microlån dock bland annat på grund av det faktum att det i de flesta fall rör sig om lån på mindre summor pengar. De lämpar sig därför perfekt för dig som behöver låna pengar, men en mindre summa.

Mikrolån 10000

Microlån med Almi

Det är inte alla aktörer som erbjuder microlån. Det finns till exempel inte några microlån hos Swedbank. En långivare som däremot erbjuder microlån är Almi. Om du väljer att satsa på Almis microlån kan du som mest låna 200 000 kr, vilket är en stor summa för ett mikrolån. Almi microlån vänder sig främst till dig som ska starta ett nytt mikroföretag och till nystartade företag. När det gäller Almi mikrolån ränta rör det sig om en rörlig ränta. För att kunna ta del av detta lån krävs det dock en säkerhet för lånet, detta i form av en begränsad personlig borgen som ligger på 10 procent av det sammanlagda lånebeloppet.

När det rör sig om återbetalningstiden kan denna som längst ligga på 72 månader, alltså sex år. Lånet är amorteringsfritt under det första året. Du ansöker om lånet snabbt och smidigt på Almis hemsida.

Fördelar och nackdelar

Hur ser det då ut när det kommer till för- och nackdelar med microlån? Några av dessa tog vi oss en snabb titt på i början av artikeln, men vi ska nu undersöka detta lite noggrannare.

Fördelar

Om vi börjar med fördelarna är en sådan att det går snabbt och enkelt att ansöka om ett microlån. Om din låneansökan blir beviljad kommer du inte heller behöva vänta länge på att pengarna ska komma in på ditt konto.

Nästa punkt kan både ses som en fördel och en nackdel. Det beror helt enkelt på vad du som låntagare är ute efter. Det vi syftar på är att microlån är lån på mindre summor pengar. Det kan passa bra för dig som är ute efter just ett litet lån, men inte för dig som är i behov av att låna en större summa pengar. Du får helt enkelt istället satsa på en annan typ av lån.

En annan fördel med microlån är att kraven för att kunna få ett sådant lån inte är särskilt hårda. Som ett exempel på det går det till exempel i många fall att få ett mikrolån trots betalningsanmärkning. Att få ett mikrolån trots skuld hos Kronofogden är dock inte möjligt. Det är det inte med några typer av lån för den delen.

Ytterligare en fördel med microlån är att pengarna från dessa lån i de flesta fall kan användas till vad som helst. Det är inte fallet om det till exempel istället rör sig om ett billån eller ett bolån. Eftersom det går snabbt att få ett microlån passar det också bra när det kommer till oväntade utgifter.

Nackdelar

Hur ser det då ut när det kommer till nackdelar med microlån? En sådan är att dessa lån inte passar för dig som behöver låna större belopp. Det gör de inte eftersom de alltså är lån på mindre summor pengar.

Den kanske främsta nackdelen med microlån är dock deras höga ränta. I många fall kan den effektiva räntan till exempel ligga på så mycket som 100–200 procent. Ett microlån är därför en typ av lån du endast bör ta då det verkligen är nödvändigt. Detta är visserligen fallet med alla lån, men extra mycket när det gäller just mikrolån, detta på grund av den höga räntan.

En annan nackdel med microlån är den korta återbetalningstiden. Om du tar ett sådant lån har du nämligen i de flesta fall en väldigt kort tid på dig att betala tillbaka pengarna. Det är något som leder till att många personer, främst unga, får ekonomiska svårigheter eftersom de inte klarar av att betala tillbaka sina microlån. Ta därför bara ett microlån i de fall då du är 100 procent säker på att du kommer att kunna betala tillbaka pengarna i tid. Sist men inte minst kan det också hända att det tillkommer dolda avgifter till microlån.

Vanliga frågor

Mikrolån – Hur lång tid tar det innan man får in pengarna på kontot?

I majoriteten av fall kommer pengarna att komma in på ditt konto inom 24 timmar från och med det att din ansökan blivit godkänd, men i andra fall kan det gå ännu snabbare.

Är det möjligt att få ett mikrolån trots betalningsanmärkning?

Ja det är det i många fall.

Kan man få ett mikrolån med låg eller utan ränta?

Nej, det är det svårt att få. De flesta mikrolån har nämligen en hög ränta.

Vad är skillnaden mellan ett mikrolån och ett vanligt privatlån?

Några av skillnaderna mellan mikrolån och vanliga privatlån inkluderar följande:
• Microlån rör sig om lån på mindre summor än vanliga privatlån
• Det går snabbare att ansöka, få ett besked, och få pengarna utbetalda när det kommer till microlån
• Microlån har i de flesta fall en högre ränta än privatlån
• Microlån har en kortare återbetalningstid

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden