Bensinkort

Hur mycket vill du låna?

Med ett bensinkort kan du få billigare bränsle och rabatter på dina köp. Det är vanligt med erbjudanden om gratis kaffe när du använder ditt bensinkort. Nedan har vi samlat all information du behöver när du ska ansöka om det bästa kreditkortet med rabatt på drivmedel för dig.

För närvarande har vi inga samarbeten med kortutgivare som har särskilda rabatter på drivmedel.

Ta mig till alla kreditkort

Vanliga fördelar med bensinkort

De flesta personer tänker på billigare bensin när de tänker på bensinkort. Det är den främsta fördelen med att välja ett bensinkort som kreditkort.

Med ett kreditkort hos ett bensinföretag kan du alltid tanka oavsett hur tomt det är på ditt vanliga konto. Glöm dock inte bort att fakturan för kreditkortet ska betalas vid nästa lön. Men det kan vara en säkerhet att veta att man inte blir strandad på grund av bensinstopp någonstans.

Rabatt på bensin och diesel

Som sagt innan så är detta den stora anledningen till att de festa väljer ett bensinkort. De vill ha billigare drivmedel. Även om kortet kallas bensinkort så får du rabatt även på diesel och andra drivmedel. Bensinkort kallas även tankkort i vissa delar av landet.

Det är vanligt att du får mellan 10-25 öre rabatt per liter. Hur mycket rabatt du får beror till stor del på vilken bensinstation du valt. Det kan även variera inom kedjan och beror då på om du tankar på en bemannad eller en obemannad station, vanligen får du mer rabatt om du tankar på en bemannad station. Det beror på att bensinen oftast är något dyrare på bemannade stationer.

Tanka med bensinkort

En bonustrappa – flera tankkort

Desto mer du tankar inom kedjan du valt ett bensinkort ifrån desto högre upp på bonustrappan kommer du. Det innebär att om du tankar mycket så får du mer förmåner. Ett bra sätt att nyttja det här är att ansluta flera kort till samma kreditkonto hos bensinkedjan.

I många fall är det flera som tankar i samma familj och då kan ni samla allt ni tankar till samma bonus. I en familj med två vuxna och flera barn kan det finnas både flera bilar som tankar men även mopeder, A-traktorer och fordon som används som hobby.

Tillsammans kommer ni fortare upp i en högre bonus.

Jämför bästa bensinkort här

Bonus på köp i butik

Det är fortfarande vanligt att bensinstationer har mackar eller små butiker i anslutning till sina bensinstationer. Där kan man ofta få hjälp med bildelar, enklare mat, dryck och annat.

När du handlar i butikerna på bensinmackarna är det vanligt att du får en cashback. Ofta ligger den på 0,5 till 1% men det kan variera mellan de olika tankkorten. För den bonus du samlar in får du ofta kuponger eller värdecheckar som du kan använda på någon av kedjans stationer.

En av nackdelarna med bensinkort är att du endast kan tanka på en enda kedja, den som utfärdat kortet. Det innebär att du behöver leta efter rätt kedja om du är ute och reser och behöver tanka.

Erbjudanden i butikerna

Andra vanliga fördelar med bensinkort är att du kan få rabatter när du handlar i butiken på bemannade bensinstationer. Vanliga rabatter är att du får en gratis kaffe efter att du köpt sex kaffe innan. Andra vanliga erbjudanden är glass om du tvättat bilen eller en dricka på köpet när du handlar en måltidsmeny.

Ibland finns även bonusar som 2 läsk till priset av 1.

Ränta på kreditkort på bensinstationer

Många bensinkort bygger på att det är ett kreditkort. När du tankar eller handlar på bensinstationer samlas alla dina köp till en klumpsumma som faktureras senare. Ofta faktureras dessa månadsvis. En av nackdelarna med bensinkort är att det ofta är dyr kredit om man skjuter upp betalningen eller inte betalar i tid.

Det är alltså inte ekonomiskt att använda sig av bensinkort som ett kreditkort för att skjuta upp betalningen varje månad. Du bör därför endast nyttja krediten i nödfall.

Reseförsäkring med kreditkort

Som med många andra kreditkort följer vanligen en förmånlig reseförsäkring med om du betalar resan med kreditkortet. Vad denna försäkring täcker beror till stor del på vilket kreditkort du väljer. Varje kort har sina egna villkor vilket gör att fördelarna mellan de olika korten skiljer sig åt. Det är därför viktigt att du jämför kreditkorten innan du ansöker.

Några saker som är vanliga att få hjälp med av sin reseförsäkring är om planet är försenat eller om ditt bagage försvinner under resan. En annan vanlig anledning att använda ett kreditkort för att betala resan är för att du kan få hjälp med självrisken när du hyr bil.

Vilket bensinkort är bäst för mig

Vilket bensinkort som är bäst för dig är väldigt individuellt. Det är många saker som kan påverka vilket tankkort du bör välja för att få ut så mycket som möjligt av kortet.

Det första du behöver göra är att se över vilka bensinstationer du använder mest och vilka som finns i din närhet. Kanske tankar du av vana på en station fast du har en annan som skulle vara mer förmånlig i närheten?

När du har bestämt dig för vilka alternativ du har är det dags att jämföra deras kreditkort. Där behöver du bestämma dig för vilka av förmånerna som är viktigast. Är det viktigaste att du får en hög rabatt när du tankar eller att du får en hög cashback?

Andra saker som kan påverka är om du reser ofta. Om du exempelvis har stuga i en annan del av landet eller hälsar på din släkt ofta bör du se över vilka bensinstationer som finns i närheten.

När du valt ett bensinkort med kredit från ett bensinbolag så bör du i största möjliga mån välja att tanka på den bensinkedjan.

Jämför kreditkort med rabatt på drivmedel