Fairlo

Snabbval:
Läser in...
  Fördelar:
  • Ingen uppläggningsavgift
  • Ingen uttagsavgift
  • Ingen bindningstid
  • Lån utan UC
  • Besked direkt på skärmen
  Nackdelar:
  • Åldersgräns på 20 år
  • Skulder hos kronofogden accepteras ej

  Om långivaren

  Fairlo, grundat 2016, är en innovativ långivare som siktar på att omforma lånemarknaden genom att erbjuda mer gynnsamma villkor. De strävar efter att ge kunderna mer kontroll över sina lån, med möjligheten att låna upp till 100 000 kr utan att klassas som en högkostnadskredit. Fairlos syfte att erbjuda bättre villkor till dem som ofta exkluderas från traditionella banklån speglar deras engagemang för finansiell rättvisa och inkludering.

  Fairlos Erbjudande

  Hos Fairlo erbjuds inte bara vanliga lån, utan även kontokrediter, vilket ger dig ytterligare flexibilitet i hur du hanterar dina finanser. Du kan ansöka om upp till 70 000 kr med direktutbetalning, och det är du som har full kontroll över lånet. Med möjligheten att justera inbetalningar, amortera efter eget önskemål och avsluta lånet när du vill, erbjuder Fairlo en anpassningsbar låneprodukt som passar olika typer av ekonomiska behov.

  Webbplats och ansökan

  Att ansöka om lån hos Fairlo är enkelt och transparent, med en tvåstegsprocess som börjar med att du anger personliga och ekonomiska uppgifter. När du har fyllt i dessa uppgifter och signerat ansökan med BankID, genomförs en kreditkontroll via Bisnode istället för UC, vilket skyddar din kreditvärdighet. Du får snabbt besked direkt på skärmen, och vid godkännande betalas pengarna ut direkt till storbankerna, eller senast nästa bankdag till andra banker.

  Ränta och övriga kostnader

  Fairlo är öppna och transparenta med sina lånekostnader. De erbjuder lån med en nominell ränta mellan 20-29% och en effektiv årsränta som ligger mellan 21.94-33.18%.

  Med ett månadsbelopp om 2 881 kr i 12 månader blir den effektiva räntan 30,6% och totalt att återbetala blir 34 566 kr.

  Denna räntenivå ligger inom ett konkurrenskraftigt spann och visar på Fairlos engagemang för att erbjuda rimliga och rättvisa villkor. Även om räntorna är högre än vad man kan finna hos traditionella banker, är avsaknaden av extra avgifter och dolda kostnader ett plus. Detta ger dig som låntagare en tydlig bild av den totala kostnaden för ditt lån.

  Trygghet och support

  Att komma i kontakt med kundtjänsten hos Fairlo är mycket enkelt, med alternativ som e-post, chatt och möjlighet att boka telefontid. Chatten är öppen vardagar mellan 09.00 och 17.00, vilket ger dig god tillgänglighet för snabba frågor eller hjälp med ditt lån. Dessutom speglar Fairlos imponerande betyg på Trustpilot, med över 3700 omdömen och ett genomsnitt på 4.8 av 5 stjärnor, kundnöjdhet och förtroende. Detta höga betyg, varav 91% är 5-stjärniga, understryker att Fairlo lyckas leva upp till sin vision och erbjuder en service som är uppskattad och tillförlitlig.

  Villkor

  När du överväger att ta ett lån från Fairlo, är det viktigt att du är medveten om deras specifika kriterier och villkor. Först och främst måste du vara minst 20 år gammal för att ansöka, vilket är en aning högre än standardåldersgränsen hos många andra långivare. Detta ålderskrav säkerställer att du har uppnått en viss grad av ekonomisk mognad och ansvar.

  Fairlo kräver också att du har en årlig inkomst på minst 120 000 kronor. Detta inkomstkrav är ett sätt för dem att säkerställa att du har förmågan att hantera och återbetala lånet. Det hjälper också Fairlo att upprätthålla ansvarsfulla utlåningspraxis.

  För att bli beviljad ett lån måste du vara svensk medborgare och folkbokförd i Sverige. Dessa krav är viktiga för att dem ska kunna genomföra en korrekt och laglig kreditkontroll samt för att följa nationella finansiella regler och riktlinjer.

  När det gäller din kredithistorik är Fairlo något flexibla. De accepterar ansökningar från personer med betalningsanmärkningar, vilket visar på en förståelse för att tidigare ekonomiska misstag inte nödvändigtvis speglar din nuvarande situation. Däremot accepteras inte ansökningar från personer med skulder hos Kronofogden, vilket är en del av Fairlos ansvarsfulla utlåningspolicy.

  Slutligen, för kreditupplysningar använder Fairlo Bisnode. Detta innebär att din kreditvärdighet hos UC inte påverkas, vilket kan vara en viktig faktor för dig som är noga med att upprätthålla din kreditprofil.

  Sammanfattningsvis erbjuder Fairlo tydliga och rättvisa villkor som gör deras lån tillgängliga för en bred krets av låntagare, samtidigt som de upprätthåller en ansvarsfull utlåningspraxis.

  Sammanfattning och betyg

  • Om Fairlo: Innovativ och kundfokuserad (4/5)
  • Ränta och övriga kostnader: Transparent och rättvis (4/5)
  • Webbplats och ansökan: Enkel och skyddande (5/5)
  • Trygghet och support: Tillgänglig och hjälpsam (4/5)
  • Ränta och Avgifter: Transparent och rättvis (4/5)

  Fairlo utmärker sig som en pålitlig och nyskapande långivare med sitt fokus på att erbjuda schyssta lån till de som behöver det mest. Genom sin transparenta prissättning, användarvänliga tjänst och flexibla lånevillkor är Fairlo ett utmärkt val för den som söker ett lån utan de vanliga höga kostnaderna och strikta villkoren. Totalpoäng: 21/25


  Fairlo recension - 5 av 5 stjärnor

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden