Matkort

Hur mycket vill du låna?

Med ett matkort kan du ofta samla poäng och få erbjudanden från mataffärerna. Dessutom har många matkort även rabatter på nöjen och ger dig försäkringar när du reser. På Sverigekredit kan du enkelt jämföra kreditkort som ger rabatt på mat och läsa om fördelarna med matkort.

Jämför kreditkort som ger rabatt på mat nedan.

Jag vill jämföra alla kreditkort

Snabbval
Läser in...

  Fördelar med att välja ett matkort

  Många av de större matbutikerna som Coop, ICA, Willys och Hemköp erbjuder sina kunder medlemskap i form av bonuskort. Coop och ICA har dessutom fördelaktiga kreditkort som dessutom ger dig förmåner när du handlar i deras affärer.

  Andra fördelar du kan få med ett kreditkort för mat är rabatter hos affären. Du kan även få reseförsäkringar och många andra fördelar. Vi har samlat de vanligaste fördelarna för dig här.

  Bästa matkortet för dig

  Vilket kort som är det bästa är väldigt individuellt. I första hand bör du välja den affären som du handlar mest på. Du får ofta enbart poäng hos den mataffären som utfärdat kortet vilket gör att du behöver handla i den för att kunna samla poäng och rabatter.

  Andra saker som skiljer de olika matkorten åt är hur stor kredit du kan få på den och vilken ränta du får om du nyttjar krediten på kreditkortet. Det är viktig information att ta reda på innan du böjar använda kortet. Detta så du inte missar något och får en högre kostnad än du har räknat med nästkommande månad. Om du inte har koll på villkoren och kostnaderna för kortet så kan det lätt försämra din ekonomiska situation.

  Fler saker som kan påverka är hur stor rabatt du får och vad du kan använda den till. Om du handlar mat i flera olika butiker kan det vara en bättre lösning att använda ett mer allsidigt kreditkort.

  Handla med matkort

  Matkort med bonussystem

  En av de större fördelarna med kreditkort från mataffärer är deras ofta generösa bonussystem. De flesta mataffärer har någon form av bonussystem. Med det kan du samla bonuspoäng genom att handla hos mataffären. Handlar du ofta på samma ställe eller inom samma kedja så kan du snabbt komma upp i bra bonusnivåer.

  Vanligt förekommande är att du får 1-2% av det du handlar i bonuspoäng. Dessa kan sedan användas till förmåner. Coop har exempelvis en bonusshop där du kan använda dina poäng medan ICA skickar ut bonuscheckar som du kan använda när du handlar för att få rabatt på totalsumman.

  Det finns även erbjudanden för studenter hos mataffärer. Studerande får ofta bonuskort rabatterat eller gratis. De kan även få en högre procent som bonus nr de handlar bonusgrundande varor.

  Rabatt med bonuskort i mataffärer

  Förutom att du kan samla poäng när du handlar i affären så kan du bli erbjuden rabatt som medlem i deras kundklubb. Rabatten handlar ofta om att du får olika erbjudanden i deras affär exempelvis att du får två men betalar för en eller ett lägre pris för medlemmar på en viss vara.

  En fördel med några av dessa kort är att denna rabatt finns aktiverat på kortet du betalar med direkt. Då slipper du komma ihåg att ta med dig kuponger eller säga till själv i kassan.

  Låg årsavgift för kortet

  Många medlemskapskort är gratis men om de har fler förmåner kan de kosta en viss summa om året. Årsavgiften för kreditkort från Coop eller ICA är dock väldigt låg i förhållande till många andra kreditkort. Om du är studerande kan du får ett kreditkort från ICA utan årsavgift och till nya medlemmar bjuder Coop på första årsavgiften.

  Det är dock viktigt att du inte fastnar bara på kostnaden för kortet utan se över vad du faktiskt får för den kostnaden. Många kreditkort som kostar lite mer per år har bättre erbjudanden eller förmåner. Förutsatt att du handlar för en viss nivå kan du tjäna på att ha ett kreditkort med en årsavgift istället för att välja ett kort med en billigare årsavgift.

  Jämför alla matkort direkt

  Reseförsäkring

  Om du använder ditt kreditkort från Coop eller ICA när du köper din resa kan du bli berättigad till en reseförsäkring. Vad denna försäkring täcker innan, under och efter din resa kan variera mellan de olika kreditkorten. Men en sak är säker och det är att försäkringar är bra att ha om något händer.

  Exempelvis kan en reseförsäkring hjälpa dig om ditt bagage försvinner under resan, om du blir bestulen eller om någon i sällskapet drabbas av en olycka. Vad som gäller för just ditt kort är bra att kolla upp innan du reser så du vet att du har ett fullgott skydd. Viktigt att komma ihåg är att den större delen av resan behöver vara betalad med det aktuella kreditkortet.

  Vilka mataffärer har matkort?

  Som sagt så har många mataffärer medlemsklubbar och bonuskort. På exempelvis Willys och Hemköp kopplar du ditt befintliga betalkort till deras kundklubb. Det gör att du kan kombinera ett annat kreditkort med deras erbjudanden.

  ICA

  Hos ICA kan du välja mellan flera olika medlemskort. De ger alla 1% i bonus på allt du handlar på ICA och du får erbjudanden om kortpriser varje vecka. Det är deras medlemserbjudanden. Du kan även använda ditt ICA-kort för rabatt på resor och andra nöjen. På deras bankkort kan du dessutom få 2% i bonus om du använder ICA-bankens tjänster spara, låna pengar eller försäkra. Och med deras dyraste kreditkort som kostar 324kr/år kan du dessutom få 60 räntefria dagar på din kredit.

  Coop med mera

  Coop har flera olika bonuskort som du enkelt kan ansöka om. Alla kort kommer med ett erbjudande att du kan få första årsavgiften gratis. Du kan enkelt handla med ditt kreditkort från Coop överallt och du samlar poäng hos de flesta butiker med det. Coop är även ett väldigt förmånligt kort att använda utomlands eftersom det inte är något valutapåslag och kortet har inga uttagsavgifter varken i Sverige eller utanför. Om du betalar resan med ditt kreditkort från Coop får du dessutom en reseförsäkring för resan. För att få ett Coop-kreditkort behöver du vara medlem hos Coop.

  Hitta rätt matkort för dina behov