Låna 250 000 kr

Hur mycket vill du låna?

När du behöver en handpenning till bostadsköpet eller en omfattande renovering hemma kan ett lån utan säkerhet på 250 000 kr komma bra till hands. Du får oftast svar inom 24 timmar från ansökan. Dessutom kan utbetalningen ske samma dag om du får besked på förmiddagen och om du och långivaren använder er av samma bank.

Ansök om 250 000 kr

Att låna 250 000 kr utan säkerhet är ett ganska stort ekonomiskt beslut. Du bör inte använda lånet till ren konsumtion. Utan det kan användas till att samla gamla lån och krediter för en lägre månadskostnad eller som handpenning när du köper bostad. Innan du tar ett lån behöver du vara säker på att din ekonomi klarar den nya kostnaden. Dessutom att du kan betala tillbaka lånet.

Det finns flera långivare som erbjuder privatlån på 250 000 kr. Du kan enkelt ansöka via Sverigekredit.se och många erbjuder en löptid upp till 15 år å lån utan säkerhet.

Tänk på det här innan du lånar 250 000 kr:

  • Jämför både ränta och övriga kostnader hos långivarna
  • Välj  inte en längre löptid än du behöver
  • Ansök inte hos fler långivare än du behöver då varje kreditupplysning sänker ditt kreditvärde

Villkor för att ansöka  om 250 000 kr

När du ska ansöka om lån bör du jämföra de olika långivarna först. Dels för att du ska få det bästa erbjudandet men också för att du ska spara din tid. När du ansöker hos en långivare behöver du börja med att kontrollera vilka krav de har för sina ansökningar och att du uppfyller de.

Lagen säger att den minsta åldern för att få låna i Sverige är 18 år, många långivare har satt högre gränser än det men det finns långivare som godkänner låneansökningar från 18 år. Att låna 250 000 kr om du har en aktiv skuld hos Kronofogden är i princip omöjligt hos vanliga långivare. Om du däremot har betalningsanmärkningar så kan det gå bra.

Många långivare godkänner lån på 250 000 kr även om du har anmärkningar, men vanligtvis behöver den senaste anmärkningen vara äldre än 6 månader. Vad betalningsanmärkningen gällde och summan på den kan också påverka möjligheten att bli beviljad ett lån.

Andra saker som du måste ta ställning till är huruvida du vill låna med eller utan UC. Varje ansökan via UC kommer att påverka ditt kreditvärde hos UC negativt. Det kan därför vara fördelaktigt att ansöka om att låna 250 000 kr utan UC om du sedan tidigare har många förfrågningar hos UC eller om du ska ansöka om ett större lån senare, tex bolån.

Hitta privatlån här

Hitta lån på liknande summor: