Privatlån med betalningsanmärkning

Hur mycket vill du låna?

Vill du kunna få ett privatlån med betalningsanmärkning? Fortsätt i så fall att läsa, för i den här artikeln kommer vi gå igenom just privatlån med betalningsanmärkning.

Lån anpassade för dig
Lån anpassade för dig

Går det att få ett privatlån om man har betalningsanmärkningar?

Det är definitivt inte någon bra sak att ha betalningsanmärkningar när man ska låna pengar. Betyder det då att det är omöjligt att få privatlån med betalningsanmärkning? Svaret på den frågan är att det är det inte. Det går alltså att få privatlån med betalningsanmärkning även fast det är betydligt svårare att få det än vad som är fallet om du inte har några betalningsanmärkningar.

privatlån med betalningsanmärkning

Satsa på ett lån med säkerhet

För att ge dig själv så stora chanser som möjligt att få din ansökan om ett privatlån med betalningsanmärkning beviljad bör du satsa på ett lån med säkerhet. Men varför bör du då göra det? Svaret på den frågan är att ett lån med säkerhet ger dig så stora chanser som möjligt att få ett privatlån med betalningsanmärkning. Det gör det eftersom du, när det kommer till ett sådant lån, måste lämna något i säkerhet som långivaren kan ta från dig om du inte klarar av att betala av lånet enligt det ni kommit överens om. Detta kan till exempel handla om att du pantsätter ditt hus eller din bil när du lånar pengar. Långivaren kan då alltså ta dessa från dig om du inte klarar av att betala tillbaka pengarna. Faktum är att det är vanligt att pantsätta samma sak som man lånar pengar till. Lånar du då till exempel pengar till att köpa ett hus använder du då samma hus som säkerhet. Betalar du inte tillbaka lånet kan du då bli av med ditt hus.

Dock är det inte alltid man måste använda sig av sin egendom eller sina värdesaker när man ska ta ett lån med betalningsanmärkning och ska lämna något i säkerhet. Man kan nämligen även använda sig av en medsökande när man ska ansöka om ett privatlån med betalningsanmärkning. Genom att göra det kan du öka dina chanser till att få din låneansökan beviljad. Dock krävs det att du då väljer en medsökande med en god kreditvärdighet. Gör du inte det riskerar det nämligen att bli kontraproduktivt för dig att använda dig av en medsökande. Använder du dig av en medsökande med god kreditvärdighet kan det dock alltså öka dina chanser till att kunna få lånet beviljat. Det kan det göra eftersom långivaren då, om du inte klarar av att betala tillbaka pengarna själv, i stället kan kräva din medsökande på pengarna. På så sätt tar alltså långivaren inte en lika stor risk som när denne ger dig ett lån utan att du använder dig av en medsökande.

Satsa på lån från alternativa långivare

Ett annat sätt för att ge dig själv så stora chanser som möjligt att bli beviljad ett lån när du har betalningsanmärkningar är att vända dig till alternativa långivare. Dessa är alltså långivare som inte är någon av de traditionella bankerna. Många av dessa långivare erbjuder nämligen sms lån. Detta är positivt eftersom du har en större chans att bli beviljad ett smslån med betalningsanmärkning, eller ett snabblån med betalningsanmärkning som det också kallas, än vad som är fallet med lån som kommer från någon av de traditionella bankerna.

Var dock medveten om att allt inte är guld och gröna skogar när det kommer till SMS- och snabblån. Fördelarna med de är alltså att även du med betalningsanmärkningar har god chans att få ett lån av detta slag. Dessutom går det snabbt att ansöka om ett sådant lån, snabbt att få ett svar på sin ansökan samt snabbt att få pengarna utbetalda om din låneansökan blir godkänd. Dock finns det även en mängd nackdelar med SMS- och snabblån. En sådan är att dessa lån i majoriteten av fall har en mycket hög ränta. En annan är att de i de flesta fall har en mycket kort återbetalningstid. Dessutom brukar de i de flesta fall röra sig om lån på mindre summor pengar. Ytterligare en fördel med SMS- och snabblån är dock det faktum att många av de aktörer som erbjuder dessa lån gör sina kreditupplysningar med andra företag än Upplysningscentralen, eller UC som det är mer känt som. Detta är en fördel eftersom varje gång det görs en kreditupplysning på dig med UC försämras din kreditvärdighet något. Detta är dock inte fallet när det kommer till lån från aktörer som använder sig av andra kreditupplysningsföretag än UC. Just därför kan det vara en fördel att använda sig av en långivare som gör sina kreditupplysningar med ett annat företag än UC. Det ger dig nämligen möjligheten att göra en kreditupplysning utan att det ska behöva påverka din kreditvärdighet. Det är något som du kan vinna mycket på i längden när det kommer till din ekonomiska situation.

Angelica kombinerar en akademisk bakgrund i företagsekonomi med en passion för privatekonomi och finans. Som tidigare frilansskribent har hon hjälpt flera företag med sin expertis och skrivfärdigheter, och hennes lösningsorienterade tillvägagångssätt gör henne till en ovärderlig tillgång för teamet på Sverigekredit.se.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden