Att ta lån med betalningsanmärkning

Hur mycket vill du låna?

Funderar du över hur det fungerar att låna pengar med en eller flera betalningsanmärkningar? Ta dig i så fall en titt på denna artikel för här ska vi nämligen gå igenom just lån med betalningsanmärkning. Det är vår förhoppning att du efter att ha läst denna artikel ska ha skaffat dig en bättre idé om hur det fungerar när det kommer till att ta lån trots tidigare anmärkningar.

Nedan ser du en topplista över de bästa långivarna som är villiga att bevilja ett lån även om du har betalningsanmärkningar. Just nu rekommenderar vi Ferratum inom snabblån. De har en hög beviljandegrad och snabba utbetalningar.

Jämför sms-lån med betalningsanmärkningar


 
 

Lån med betalningsanmärkning – En guide

För det första vill vi poängtera att du bör göra allt du kan för att undvika betalningsanmärkningar. Skulle du trots allt få en anmärkning är det dock bra om du känner till att det går att få lån med betalningsanmärkning. Men hur kan det vara möjligt att låna pengar med betalningsanmärkning kanske du undrar? Svaret på den frågan är att det är det tack vare så kallade snabblån, eller sms-lån som de också kallas.

Med andra ord går det alltså att få sms-lån eller snabblån med betalningsanmärkning. Att få ett privatlån med betalningsanmärkning kan dock vara betydligt svårare. I de allra flesta fall är det faktiskt inte möjligt överhuvudtaget. Undantaget är om du tar ett lån med säkerhet.

Det är möjligt att ta sms-lån med betalningsanmärkning

För att få ett lån trots betalningsanmärkningar och skulder är det alltså snabblån eller sms-lån som du bör satsa på. Detta är olika ord för samma typ av lån. Precis som namnet antyder är detta lån som det går snabbt att ansöka om och snabbt att få ett besked om.

Blir din låneansökan beviljad går det också snabbt för dig att få pengarna utbetalda. Just detta är några av de största fördelarna med sms- och snabblån. Även det faktum att du kan låna pengar med betalningsanmärkning är förstås en mycket stor fördel, om det verkligen skulle behövas. Var alltid noga med att du jämför sms-lån med betalningsanmärkningar. Detta för att finna det lån med bäst villkor, och som passar dig och dina behov allra bäst.

Men hur ser det då ut med nackdelar när det kommer till sms- och snabblån? En sådan är att dessa lån brukar ha en hög ränta. Dessutom brukar du ha väldigt kort tid på dig att betala av ett lån av detta slag, ofta bara någon månad. Precis som när det gäller lån i övrigt bör du därför enbart ta ett sms- eller snabblån då du är helt säker på att du kommer ha råd att betala tillbaka pengarna.

Har du inte det kan det resultera i att du får en skuld hos Kronofogden, och i värsta fall ytterligare betalningsanmärkningar. Den höga räntan och den korta återbetalningstiden är helt enkelt priset du får betala för att kunna få ett lån med betalningsanmärkning. Det är upp till dig att avgöra om det är värt det eller inte.

En obetald skuld kan leda till Kronofogden och betalningsanmärkningar

Så väljer du bäst lån med betalningsanmärkning

För att hitta det bästa lånet med betalningsanmärkning bör du tänka på följande saker:

1. Lånebelopp. För större lån passar privatlån bättre, för mindre lån är snabblån mer lämpligt. Observera att privatlån oftast inte är ett alternativ för låntagare med anmärkningar.
2. Antal anmärkningar. Vissa långivare kan endast acceptera en betalningsanmärkning, medan andra kan bevilja lån till personer som har flera anmärkningar.
3. Utbetalningstid. Behöver du pengarna direkt passar snabblån bäst, kan du däremot vänta några dagar så är privatlån ett lämpligare alternativ. Men som sagt, det är inte säkert att privatlån faktiskt är ett alternativ när betalningsanmärkningar är inblandade.

För en tydlig jämförelse mellan villkor för lån med betalningsanmärkning och en topplista med de bästa långivarna, så kan du utöver här hos oss även kika in hos www.lånea.se/med-betalningsanmarkning

5 tips för att slippa betalningsanmärkning när du lånar pengar

Det bästa är förstås om du kan undvika att få betalningsanmärkningar från första början. Då kan du ansöka om vanliga lån och slipper tänka på lån med betalningsanmärkning. Först och främst bör du därför enbart låna pengar då du är helt säker på att du kommer att kunna betala tillbaka dem inom den återbetalningsperiod du och långivaren kommit överens om.

För det andra bör du även se till att du alltid betalar din skuld i tid. Se också till att noggrant läsa igenom villkoren innan du accepterar ett låneerbjudande, detta så att du har full koll på vad som gäller. Du kan även använda dig av autogiro för att se till att du inte glömmer att betala av skulden. Dessutom är det alltid en bra idé att ha en ekonomisk buffert som säkerhet så att du kan vara helt säker på att du kommer klara av att betala av lånet.

Hur länge finns en betalningsanmärkning registrerad hos Kronofogden?

Det är ett vanligt misstag att tro att det är hos Kronofogden betalningsanmärkningar finns registrerade. Men även om det är hos Kronofogden din obetalda skuld till slut kan hamna, så är det kreditupplysningsföretagen som noterar betalningsanmärkningar. Dessa anmärkningar baseras dock på informationen som finns hos Kronofogden.

När det gäller privatpersoner och enskilda näringsidkare finns en betalningsanmärkning kvar i tre år. För företag, eller juridiska personer, finns den i regel kvar i fem år.

Jämför sms-lån

Kan man låna pengar även med en skuld hos Kronofogden eller en tidigare betalningsanmärkning?

Som vi tidigare varit inne på så går det att få lån med betalningsanmärkningar och skulder. Notera dock att en betalningsanmärkning och en skuld hos Kronofogden inte är samma sak.

Om du inte klarar av att betala tillbaka ditt lån eller någon annan skuld du har så kan denna komma att gå vidare till Kronofogden. Kronofogden kommer då att via brev kontakta dig med ett betalningskrav. Om du inte bestrider kravet, eller snarast betalar din skuld så kommer du att få en betalningsanmärkning. Denna anmärkning är något som registreras hos kreditupplysningsföretagen.

Med en betalningsanmärkning hos upplysningsföretagen blir det svårare att få ett lån, helt omöjligt är det dock inte. För att kunna få lån i ett sådant läge kan du bland annat använda dig av någon typ av säkerhet för lånet. Detta kan röra sig om att du använder dig av en medsökande med en god kreditvärdighet. Det kan också handla om att du pantsätter din egendom eller andra typer av värdesaker. Dessa kan banken då ta ifrån dig om du inte klarar av att betala tillbaka lånet så som ni kommit överens om.

3 saker bankerna undviker att informera dig om när du lånar med betalningsanmärkningar

Tre saker som bankerna kan undvika att informera dig om när du tar lån med betalningsanmärkning är att du kan få en högre ränta när det kommer till att låna pengar med betalningsanmärkning, att du kan få en kortare återbetalningsperiod och på så sätt en dyrare månadskostnad.

Detta är förstås inte alltid fallet när du ska ta ett lån med betalningsanmärkningar och skulder, men det är ändå bra att du är medveten om att det är vanligt förekommande.

Jämför privatlån

Vanliga frågor och svar

En betalningsanmärkning är en notering hos ett kreditupplysningsföretag som visar att en person eller ett företag tidigare har misskött sina betalningar.
För privatpersoner och enskilda näringsidkare tar det tre år för en betalningsanmärkning att försvinna. För företag tar det fem år.
Ja, i vissa fall går det att låna pengar trots betalningsanmärkningar. Har du allt för många sådana kan det dock bli svårt. Det vanligaste är att du med betalningsanmärkningar kan få sms- och snabblån eller lån med säkerhet.
Denna fråga går det inte att ge ett rakt svar på, det varierar helt enkelt från fall till fall.

Vilka typer av lån kan jag få med en betalningsanmärkning?

Det är främst sms- och snabblån du kan få när det kommer till lån med betalningsanmärkning. Kraven på att bli beviljad denna typ av lån är nämligen lägre än för de flesta andra typer av lån.

Det kan dock hända att du även kan få andra typer av lån med anmärkning beviljade, detta trots att det i majoriteten av fall inte är möjligt. Men som vi nämnde ovan ökar chansen för dig att få ett lån med betalningsanmärkningar och skulder om du tar ett lån med säkerhet. Då har långivaren nämligen ett alternativ om det är så att du inte klarar av att betala tillbaka din skuld.

Detta kan bland annat handla om att du använder dig av en medsökande. Klarar du inte av att betala tillbaka ditt lån med betalningsanmärkning blir det då upp till din medsökande att göra det. För att det ska vara en fördel för dig att använda dig av en medsökande krävs det dock att denne har en god kreditvärdighet, annars är det bara kontraproduktivt för dig.

En annan typ av säkerhet kan handla om att du pantsätter din egendom eller några av dina värdesaker när du ska låna pengar med betalningsanmärkning. Genom att pantsätta något vars värde uppskattas till en liknande summa som ditt lån kan långivaren då ta detta ifrån dig om du inte klarar av att betala tillbaka pengarna enligt överenskommelse.

I många fall pantsätter man samma sak som man lånar pengar till. Säg att du till exempel lånar pengar för att köpa en bostad. Då kan du använda just den bostaden du lånar pengar till att köpa som säkerhet. Klarar du inte av att betala tillbaka lånet kan långivaren då ta bostaden ifrån dig.

Lån utan UC med betalningsanmärkningar

Det finns också lån utan UC som du, trots betalningsanmärkningar, kan ansöka om. Lån utan UC är lån som det inte görs någon kreditupplysning med upplysningsföretaget UC på. UC, som är en förkortning av Upplysningscentralen, är det vanligaste kreditupplysningsföretaget i Sverige. Anledningen till att det kan vara värt att satsa på ett lån utan UC med betalningsanmärkningar har att göra med det faktum att varje gång det görs en kreditupplysning på ditt namn med UC försämras din kreditvärdighet.

Detta är dock inte fallet med andra kreditupplysningsföretag. De långivare som erbjuder sms- och snabblån brukar dessutom använda sig av andra företag än UC. Just därför är även lån utan UC ett bra alternativ för dig med anmärkningar. Numera finns det dessutom gott om olika lån utan UC för dig med betalningsanmärkningar att välja mellan.

Ansök om sms-lån med betalningsanmärkning

Sms-lån med betalningsanmärkning

En av de vanligaste typerna av lån med betalningsanmärkning är sms-lån med betalningsanmärkning. Sms-lån är detsamma som ett snabblån. Detta är lån som i de flesta fall erbjuds av andra långivare än de traditionella bankerna. Namnet kommer från det faktum att dessa lån från början ansöktes om via sms. Så är det dock inte längre.

Numera ansöker du om ett sådant lån på nätet hos webbsidan för den långivare det gäller. Det går snabbt att ansöka om ett lån av detta slag och snabbt att få ett besked på om din låneansökan blivit godkänd eller ej. Blir din ansökan godkänd går det också snabbt för dig att få pengarna utbetalda.

Snabblån med betalningsanmärkning

Snabblån med betalningsanmärkning är detsamma som sms-lån med betalningsanmärkning.

Privatlån med betalningsanmärkning

Privatlån med betalningsanmärkning kan det vara svårare att få än vad som är fallet med sms- och snabblån. Helt omöjligt är det dock inte. För att ge dig själv så stora chanser som möjligt att få ett sådant lån bör du ta ett privatlån med säkerhet.

Jämför sms-lån direkt

Jämför och hitta privatlån

Senaste nytt

Källor:

Hallå konsument om anmärkningar

Kronofogdens webbplats

Jämför sms-lån trots anmärkningar

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden