Lån med betalningsanmärkningar

På Sverigekredit kan du jämföra ett antal kreditbolag och finansbolag som erbjuder dig möjligheten att låna med betalningsanmärkning. Vi listar både smslån och privatlån.

Notera att du inte är garanterad att få låna bara för att långivaren har en mer generös policy. I botten för långivarens bedömning ligger alltid en komplett kreditkontroll.


Bankman överlägger lån trots betalningsanmärkningar

Ta smslån med betalningsanmärkning

Om du har en eller flera betalningsanmärkningar innebär det att du vid ett eller flera tidigare tillfällen har misskött dina betalningsskyldigheter enligt ett låneavtal eller liknande. I det fall du har ett stort behov av att låna är det därför mycket viktigt att du ser till att göra en rättvis

  • Budget
  • Återbetalningsplan
  • Samt se till att kostnaderna för smslånet ryms i din framtida ekonomi

Att vara rättvis mot sig själv i en budget och återbetalningsplan kan vara ganska tufft i vissa fall. Många gånger kan det vara först då som man får en ordentlig ögonöppnare och ser svart på vitt att ens ekonomi kanske inte var riktigt så välmående som man själv trodde. Hur jobbigt detta än må vara så är det alltid till din fördel att vara helt sanningsenlig i detta arbete. Att ”ljuga” för sig själv genom att vara lite för generös kommer alltid att visa sig förr eller senare och i  värsta fall kan det då redan vara för sent, så gör dig själv en tjänst och håll dig till sanningen. Att ta ett snabbt smslån trots att du har en betalningsanmärkning innebär inte per automatik någon större risk förutsatt att du har god kontroll på din ekonomi.Det finns idag ett antal långivare inom smslån som erbjuder dig att ansöka om ett smslån trots att du har en eller flera betalningsanmärkningar. Det du ska känna till är att det finns en risk att du får betala en lite högre kostnad för lånet samt att du i regel måste kunna uppvisa en bättre löpande ekonomi än vad du hade behövt göra om du inte hade någon anmärkning.


Privatlån med betalningsanmärkning

Det finns långivare även inom privatlån som erbjuder lån med betalningsanmärkning. Dessa är emellertid lite mer restriktiva än aktörer som främst riktar in sig på smslån. Anledningen är solklar – ett privatlån är ju på ett högre belopp än ett smslån. Kom ihåg att det aldrig finns någon garanti för att du blir beviljad ett privatlån, trots att långivaren accepterar ansökningar från sökande med betalningsanmärkningar.

Det är en bedömning av din nuvarande och även din förväntade framtida ekonomi som är grunden för långivarens beslut.

Jämför privatlån


Tänk på det här innan du skickar in din ansökan

Betalningsanmärkningar är tecken på en tidigare misskött ekonomi och dessa tecken dyker inte upp ur intet. Det krävs mycket oaktsamhet och försummelse för att kreditupplysningsföretagen ska få anledning att göra en notering i sina register. Om du har en betalningsanmärkning bör du ta allvarligt på saken och vara mycket försiktig med att dra på dig ytterligare skulder. Om du hamnar ännu djupare i skuldfällan kan det på sikt leda till att du blir helt oförmögen att betala några skulder överhuvudtaget. Kan du inte betala dina borgenärer kommer inkasso att ta över indrivningen av din skuld. I samband med att inkasso tar över ansvaret så höjs också kostnaderna för din skuld, vilket gör det än svårare att betala – även fast du likväl är tvungen att göra det. Kommer du inte kunna betala till inkasso heller så är den sista instansen i indrivningsprocessen Kronofogdemyndigheten. Hos Kronofogdemyndigheten kommer du att få ett skuldkonto där din skuld samlas. Denna skuld måste betalas av. Har du inte tillräckligt med likvida medel så kommer du att genomgå en skuldsanering tills dess att skulderna är betalade. Skuldsanering innebär att du får leva på existensminimum tills skulden är reglerad. Konsekvenserna kan med andra ord bli långtgående.
betalningsanmarkning_bubble
Att låna pengar i sig behöver inte vara dumdristigt eller farligt, bara du känner till riskerna. Innan du skickar in din ansökan om ett lån, oavsett vad lånet gäller, se till att du har tänkt igenom saken noga.

Klarar du inte av skulderna? Läs om skuldsanering