Allt du behöver veta om lån med betalningsanmärkningar

Hur mycket vill du låna?

Funderar du över hur det fungerar att låna pengar eller ta sms-lån med betalningsanmärkning? Ta dig i så fall en titt på denna artikel för här ska vi nämligen gå igenom just lån med betalningsanmärkning. Det är därför vår förhoppning att du efter att ha läst denna artikel ska ha skaffat dig en bättre idé om hur det fungerar när det kommer till lån med anmärkning.

Nedan ser du en topplista över dem bästa långivarna som beviljar ett lån även om du har betalningsanmärkningar. Just nu så rekommenderar vi Ferratum inom snabblån. Hög beviljandegrad och snabba utbetalningar.

Jämför sms-lån med betalningsanmärkningar


 
 

Lån med betalningsanmärkning – Guide

För det första vill vi poängtera att du förstås bör göra allt du kan för att undvika betalningsanmärkningar. Skulle du trots allt få en betalningsanmärkning är det dock bra om du känner till att det går att få lån med betalningsanmärkning. Men hur kan det då vara möjligt att låna pengar med betalningsanmärkning kanske du undrar? Svaret på den frågan är att det är det tack vare så kallade snabblån, eller sms-lån som de också kallas.

Med andra ord går det alltså att få sms-lån med betalningsanmärkning och snabblån med betalningsanmärkning. Att få ett privatlån med betalningsanmärkning kan dock vara betydligt svårare. I majoriteten av fall är det inte möjligt överhuvudtaget.

Allt du behöver veta om ån med betalningsanmärkning

För att få ett lån med betalningsanmärkningar och skulder är det alltså snabblån eller sms-lån som du bör satsa på. Detta är olika ord för samma typ av lån. Precis som namnet antyder är detta lån som det går snabbt att ansöka om och snabbt att få ett besked om.

Blir din låneansökan beviljad går det också snabbt för dig att få pengarna utbetalda. Just detta är några av de största fördelarna med sms- och snabblån. Även det faktum att du kan låna pengar med betalningsanmärkning när det kommer till dessa typer av lån är förstås en mycket stor fördel. Jämför sms-lån med betalningsmärkningar för att finna det lån som passar dig och dina behov allra bäst.

Men hur ser det då ut med nackdelar när det kommer till sms- och snabblån? En sådan är att dessa lån brukar ha en hög ränta. Dessutom brukar du ha väldigt kort tid på dig att betala av ett lån av detta slag, ofta bara någon månad. Precis som när det gäller lån i övrigt bör du därför enbart ta ett sms- eller snabblån då du är helt säker på att du kommer ha råd att betala tillbaka pengarna.

Har du inte det kan det resultera i att du får ytterligare betalningsanmärkningar och i värsta fall får en skuld hos Kronofogden. Den höga räntan och den korta återbetalningstiden är helt enkelt priset du får betala för att kunna få ett lån med betalningsanmärkning. Det är upp till dig att avgöra om det är värt det eller inte för att kunna få ett lån med anmärkning.

betalningsanmärkning trots skuld hos kronofogden

5 smarta tips för att slippa betalningsanmärkning när du lånar pengar

Det bästa är förstås om du kan undvika att få betalningsanmärkningar från första början. Då kan du ansöka om vanliga lån och slipper tänka på lån med betalningsanmärkning. Först och främst bör du därför enbart låna pengar då du är helt säker på att du kommer att kunna betala tillbaka de inom den återbetalningsperiod du och långivaren kommit överens om.

För det andra bör du även se till att du alltid betalar din skuld i tid. Se också till att noggrant läs igenom villkoren innan du accepterar ett låneerbjudande, detta så att du har full koll på vad som gäller. Du kan även använda dig av autogiro för att se till att du inte glömmer att betala av skulden. Dessutom är det alltid en bra idé att ha en ekonomisk buffert som säkerhet så att du kan vara helt säker på att du kommer klara av att betala av lånet.

Hur länge finns en betalningsanmärkning registrerad hos Kronofogden?

När det gäller privatpersoner och enskilda näringsidkare finns en betalningsanmärkning kvar i tre år. För företag, eller juridiska personer, finns den kvar i fem år.

Jämför sms-lån

Kan man låna pengar även om man har en skuld hos Kronofogden och en tidigare betalningsanmärkning?

Som vi tidigare varit inne på går det att få lån med betalningsanmärkningar och skulder. Notera dock att en betalningsanmärkning och en skuld hos Kronofogden inte är samma sak. Om du inte klarar av att betala tillbaka ditt lån leder det först till en betalningsanmärkning, och detta kan sedan gå vidare till Kronofogden om du fortfarande inte klarar av att betala tillbaka lånet.

Har du hamnat hos Kronofogden är det betydligt svårare för dig att få lån med anmärkning än om det bara rör sig om en vanlig betalningsanmärkning. Helt omöjligt är det dock inte. För att kunna få lån med betalningsanmärkningar och skulder kan du bland annat använda dig av någon typ av säkerhet för lånet.

Detta kan röra sig om att du använder dig av en medsökande med en god kreditvärdighet. Det kan också handla om att du pantsätter din egendom eller andra typer av värdesaker. Dessa kan banken då ta ifrån dig om du inte klarar av att betala tillbaka lånet så som ni kommit överens om.

3 saker bankerna undviker att informera dig om när du lånar med betalningsanmärkningar

Tre saker som bankerna kan undvika att informera dig om när du tar lån med betalningsanmärkning är att du kan få en högre ränta när det kommer till att låna pengar med betalningsanmärkning, att du kan få en kortare återbetalningsperiod och på så sätt en dyrare månadskostnad.

Detta är förstås inte alltid fallet när du ska ta ett lån med betalningsanmärkningar och skulder, men det är ändå bra att du är medveten om att det är vanligt förekommande.

Jämför privatlån

Vanliga frågor

En betalningsanmärkning är en notering hos ett kreditupplysningsföretag som handlar om att en person eller ett företag inte är pålitlig när det kommer till att betala tillbaka sina skulder.
För privatpersoner och enskilda näringsidkare tar det tre år för en betalningsanmärkning att försvinna. För företag tar det fem år.
Ja, i vissa fall går det att låna pengar trots betalningsanmärkningar. Har du allt för många sådana kan det dock bli svårt. Det vanligaste är att du med betalningsanmärkningar kan få SMS- och snabblån eller lån med säkerhet.
Denna fråga går det inte att ge ett rakt svar på, det varierar helt enkelt från fall till fall.

Vilka typer av lån kan jag få med en betalningsanmärkning?

Som vi tidigare varit inne på är det främst sms- och snabblån du kan få när det kommer till lån med betalningsanmärkning. Kraven på att bli beviljad denna typ av lån är nämligen lägre än vad som är fallet när det kommer till de flesta övriga typer av lån.

Det kan dock hända att du även kan få andra typer av lån med anmärkning beviljade, detta trots att det i majoriteten av fall inte är möjligt. Men som vi tidigare nämnt ökar chansen för dig att få ett lån med betalningsanmärkningar och skulder om du tar ett lån med säkerhet. Då har långivaren nämligen ett alternativ om det är så att du inte klarar av att betala tillbaka din skuld.

Detta kan bland annat handla om att du använder dig av en medsökande. Klarar du inte av att betala tillbaka ditt lån med betalningsanmärkning blir det då upp till din medsökande att göra det. För att det ska vara en fördel för dig att använda dig av en medsökande krävs det dock att denne har en god kreditvärdighet, annars är det bara kontraproduktivt för dig.

En annan typ av säkerhet kan handla om att du pantsätter din egendom eller några av dina värdesaker när du ska låna pengar med betalningsanmärkning. Genom att pantsätta något vars värde uppskattas till en liknande summa som ditt lån kan långivaren då ta detta från dig om du inte klarar av att betala tillbaka pengarna enligt överenskommelsen.

I många fall pantsätter man samma sak som man lånar pengar till. Säg att du till exempel lånar pengar för att köpa en bostad. Då kan du använda just den bostaden du lånar pengar till att köpa som säkerhet. Klarar du inte av att betala tillbaka lånet kan långivaren då ta bostaden från dig.

Det finns också lån utan UC med betalningsanmärkningar. Lån utan UC med betalningsanmärkningar är lån som det inte görs någon kreditupplysning med UC på. UC, som är en förkortning av Upplysningscentralen, är det vanligaste kreditupplysningsföretaget här i Sverige. Anledningen till att det kan vara värt att satsa på ett lån utan UC med betalningsanmärkningar har att göra med det faktum att varje gång det görs en kreditupplysning på ditt namn med UC försämras din kreditvärdighet.

Detta är dock inte fallet med andra kreditupplysningsföretag. De långivare som erbjuder sms- och snabblån brukar dessutom använda sig av andra företag än UC. Just därför är även lån utan UC med betalningsanmärkningar ett bra alternativ för dig med anmärkningar. Numera finns det dessutom gott om olika lån utan UC med betalningsanmärkningar att välja mellan.

Ansök om sms-lån med betalningsanmärkning

Sms-lån med betalningsanmärkning

En av de vanligaste typerna av lån med betalningsanmärkning är sms-lån med betalningsanmärkning. sms-lån med betalningsanmärkning är detsamma som ett snabblån. Detta är lån som i de flesta fall erbjuds av andra långivare än de traditionella bankerna. Namnet kommer från det faktum att dessa lån från början ansöktes om med sms. Så är det dock inte längre.

Numera ansöker du om ett sådant lån på nätet hos webbsidan för den långivare det gäller. Det går snabbt att ansöka om ett lån av detta slag och snabbt att få ett besked på om din låneansökan blivit godkänd eller ej. Blir din ansökan godkänd går det också snabbt för dig att få pengarna utbetalda.

Snabblån med betalningsanmärkning

Snabblån med betalningsanmärkning är detsamma som sms-lån med betalningsanmärkning.

Privatlån med betalningsanmärkning

Privatlån med betalningsanmärkning kan det vara svårare att få än vad som är fallet med sm- och snabblån. Helt omöjligt är det dock inte. För att ge dig själv så stora chanser som möjligt att få ett sådant lån bör du ta ett privatlån med säkerhet.

Jämför sms-lån direkt

Jämför och hitta privatlån

Senaste nytt

Källor:

Hallå konsument om anmärkningar

Kronofogdens webbplats

Jämför sms-lån trots anmärkningar