Att ta lån med betalningsanmärkning

Hur mycket vill du låna?

Vill du låna pengar trots en eller flera betalningsanmärkningar? Det går att göra. Däremot är det inte alla banker och långivare som är villiga att låna ut pengar till någon med en anmärkning. Inte heller kan du räkna med den bästa räntan. Detta eftersom långivaren tar en större risk när en låntagare sedan tidigare haft svårigheter att betala. Men, det betyder inte att det är en omöjlighet.

Vi listar de bästa långivarna som är villiga att bevilja ett lån även om du har betalningsanmärkningar. Just nu rekommenderar vi Ferratum inom snabblån. De har en hög beviljandegrad och snabba utbetalningar.

Lån anpassade för dig
Lån anpassade för dig

Jämför sms-lån med betalningsanmärkningar


 
 

Lån med betalningsanmärkning – vad är alternativen?

Först och främst bör du göra allt du kan för att undvika betalningsanmärkningar. När du väl fått en anmärkning så finns denna kvar i kreditupplysningsföretagens register under tre års tid. Det här kan sätta käppar i hjulen exempelvis när det kommer till att ta nya lån. Större privatlån utan säkerhet kan du så gott som utesluta helt, svaret heter istället snabblån. Eller sms-lån som det också kallas.

Alternativet skulle vara ett privatlån med säkerhet, till exempel i din bostad. Även pantlån är ett alternativ, då spelar din ekonomiska historik ingen roll alls men du behöver kunna pantsätta något med ett tillräckligt högt andrahandsvärde.

Det är möjligt att ta sms-lån med betalningsanmärkning

Snabblån med betalningsanmärkning

Det är alltså fullt möjligt att få ett snabblån trots betalningsanmärkning. Blir din låneansökan beviljad går det snabbt för dig att få pengarna utbetalda. Just detta är en av de största fördelarna med snabblån. Även det faktum att du kan låna pengar med betalningsanmärkning är förstås en mycket stor fördel, om det verkligen skulle behövas. Var alltid noga med att du jämför sms-lån med betalningsanmärkningar för att på så vis hitta det lån med bäst villkor.

Men hur ser det ut med nackdelar gällande sms- och snabblån? En sådan är att dessa lån brukar ha en hög ränta. Dessutom brukar du ha väldigt kort tid på dig att betala av ett lån av detta slag, ofta bara någon månad. Precis som när det gäller lån i övrigt bör du därför enbart ta ett sms-lån då du är helt säker på att du kommer ha råd att betala tillbaka pengarna.

Har du inte det kan det resultera i att du får en skuld hos Kronofogden, och i värsta fall ytterligare betalningsanmärkningar. Den höga räntan och den korta återbetalningstiden är helt enkelt priset du får betala för att kunna få ett lån med betalningsanmärkning. Det är upp till dig att avgöra om det är värt det eller inte.

En obetald skuld kan leda till Kronofogden och betalningsanmärkningar

Så väljer du bäst lån med betalningsanmärkning

För att hitta det bästa lånet för dig bör du tänka på följande saker:

1. Lånebelopp. För större lån passar privatlån bättre, för mindre lån är snabblån mer lämpligt. Observera att privatlån oftast inte är ett alternativ för låntagare med anmärkningar.
2. Antal anmärkningar. Vissa långivare kan endast acceptera en betalningsanmärkning, medan andra kan bevilja lån till personer som har flera anmärkningar.
3. Utbetalningstid. Behöver du pengarna direkt passar snabblån bäst, kan du däremot vänta några dagar så är privatlån ett lämpligare alternativ. Men som sagt, det är inte säkert att privatlån faktiskt är ett alternativ när betalningsanmärkningar är inblandade.

För en tydlig jämförelse mellan villkoren för lån med betalningsanmärkning, och en topplista med de bästa långivarna, så kan du utöver här hos oss även kika in hos Lånea.

Tips för att slippa betalningsanmärkning när du lånar pengar

Det bästa är förstås om du kan undvika att få betalningsanmärkningar från första början. Då kan du ansöka om vanliga lån och slipper tänka på att leta efter särskilda lån för dig med betalningsanmärkning.

Först och främst bör du enbart låna pengar då du är helt säker på att du kommer att kunna betala tillbaka dem inom den löptid som du och långivaren kommit överens om.

Se också till att alltid jämföra de alternativ som finns, så att du inte väljer något som är onödigt dyrt. Här är det av värde att kika på den effektiva räntan som inkluderar alla eventuella kostnader, inklusive den nominella räntan.

Läs igenom villkoren noggrant innan du accepterar ett låneerbjudande, detta så att du har full koll på vad som gäller. Det kan till exempel röra sig om om återbetalningstiden, vilka avgifter du går med på när du skriver under, och hur mycket du betalar i ränta respektive amortering varje månad.

Du kan även välja att använda dig av autogiro varje månad, för att se till att du inte glömmer att betala av skulden.

Hur länge finns en betalningsanmärkning registrerad hos Kronofogden?

Det är ett vanligt misstag att tro att det är hos Kronofogden betalningsanmärkningar finns registrerade. Men även om det är hos Kronofogden din obetalda skuld till slut kan hamna, så är det kreditupplysningsföretagen som noterar betalningsanmärkningar. Dessa anmärkningar baseras dock på informationen som finns hos Kronofogden.

När det gäller privatpersoner och enskilda näringsidkare finns en betalningsanmärkning kvar i tre år. För företag, eller juridiska personer, finns den i regel kvar i fem år.

Jämför sms-lån

Du kan låna pengar även med betalningsanmärkningar

Kan man låna pengar även med en skuld hos Kronofogden eller en tidigare betalningsanmärkning?

Som vi tidigare varit inne på så går det att få lån med betalningsanmärkningar och skulder. Notera dock att en betalningsanmärkning och en skuld hos Kronofogden inte är samma sak.

Om du inte klarar av att betala tillbaka ditt lån eller någon annan skuld du har så kan denna komma att gå vidare till Kronofogden. Kronofogden kommer då att via brev kontakta dig med ett betalningskrav. Om du inte bestrider kravet, eller snarast betalar din skuld så kommer du att få en betalningsanmärkning. Denna anmärkning är något som registreras hos kreditupplysningsföretagen.

Med en betalningsanmärkning hos upplysningsföretagen blir det svårare att få ett lån, helt omöjligt är det dock inte. För att kunna få lån i ett sådant läge kan du bland annat använda dig av någon typ av säkerhet för lånet. Detta kan röra sig om att du använder dig av en medsökande med en god kreditvärdighet. Det kan också handla om att du pantsätter din egendom eller andra typer av värdesaker. Dessa kan banken då ta ifrån dig om du inte klarar av att betala tillbaka lånet så som ni kommit överens om.

Bra att tänka på när du lånar med betalningsanmärkningar

Några saker som kan vara bra att känna till för dig som funderar på att låna pengar med betalningsanmärkning är att du kan få en högre ränta när det kommer till dessa lån, att du kan få en kortare återbetalningsperiod och på så sätt även en dyrare månadskostnad.

Detta är förstås inte alltid fallet när du ska ta ett lån med betalningsanmärkningar och skulder, men det är ändå bra att du är medveten om att det är vanligt förekommande.

Jämför privatlån

Vanliga frågor och svar

En betalningsanmärkning är en notering hos ett kreditupplysningsföretag som visar att en person eller ett företag tidigare har misskött sina betalningar.
För privatpersoner och enskilda näringsidkare tar det tre år för en betalningsanmärkning att försvinna. För företag tar det fem år.
Ja, i vissa fall går det att låna pengar trots betalningsanmärkningar. Har du allt för många sådana kan det dock bli svårt. Det vanligaste är att du med betalningsanmärkningar kan få sms- och snabblån eller lån med säkerhet.
Denna fråga går det inte att ge ett rakt svar på, det varierar helt enkelt från fall till fall.

Vilka typer av lån kan jag få med en betalningsanmärkning?

Det är främst sms- och snabblån du kan få när det kommer till lån med betalningsanmärkning. Kraven på att bli beviljad denna typ av lån är nämligen lägre än för de flesta andra typer av lån.

Det kan dock hända att du även kan få andra typer av lån med anmärkning beviljade, detta trots att det i majoriteten av fall inte är möjligt. Men som vi nämnde ovan ökar chansen för dig att få ett lån med betalningsanmärkningar och skulder om du tar ett lån med säkerhet. Då har långivaren nämligen ett alternativ om det är så att du inte klarar av att betala tillbaka din skuld.

Detta kan bland annat handla om att du använder dig av en medsökande. Klarar du inte av att betala tillbaka ditt lån blir det då upp till din medsökande att göra det. För att det ska vara en fördel för dig att använda dig av en medsökande krävs det dock att denne har en god kreditvärdighet, annars är det bara kontraproduktivt för dig.

En annan typ av säkerhet kan handla om att du pantsätter din egendom eller några av dina värdesaker när du ska låna pengar med betalningsanmärkning. Genom att pantsätta något vars värde uppskattas till en liknande summa som ditt lån kan långivaren då ta detta ifrån dig om du inte klarar av att betala tillbaka pengarna enligt överenskommelse.

I många fall pantsätter man samma sak som man lånar pengar till. Säg att du till exempel lånar pengar för att köpa en bostad. Då kan du använda just den bostaden du lånar pengar till att köpa som säkerhet. Klarar du inte av att betala tillbaka lånet kan långivaren då ta bostaden ifrån dig.

Lån utan UC med betalningsanmärkningar

Det finns också lån utan UC som du, trots betalningsanmärkningar, kan ansöka om. Lån utan UC är lån som det inte görs någon kreditupplysning med upplysningsföretaget UC på. UC, som är en förkortning av Upplysningscentralen, är det vanligaste kreditupplysningsföretaget i Sverige. Anledningen till att det kan vara värt att satsa på ett lån utan UC med betalningsanmärkningar har att göra med det faktum att varje gång det görs en kreditupplysning på ditt namn med UC försämras din kreditvärdighet.

Detta är dock inte fallet med andra kreditupplysningsföretag. De långivare som erbjuder sms- och snabblån brukar dessutom använda sig av andra företag än UC. Just därför är även lån utan UC ett bra alternativ för dig med anmärkningar. Numera finns det dessutom gott om olika lån utan UC för dig med betalningsanmärkningar att välja mellan.

Ansök om sms-lån med betalningsanmärkning

Sms-lån med betalningsanmärkning

En av de vanligaste typerna av lån med betalningsanmärkning är sms-lån med betalningsanmärkning. Detta är lån som i de flesta fall erbjuds av andra långivare än de traditionella bankerna. Namnet kommer från det faktum att dessa lån från början ansöktes om via sms. Så är det dock inte längre.

Numera ansöker du om ett sådant lån på nätet hos webbsidan för den långivare det gäller. Det går snabbt att ansöka om ett lån av detta slag och snabbt att få ett besked på om din låneansökan blivit godkänd eller ej. Blir din ansökan godkänd går det också snabbt för dig att få pengarna utbetalda.

Snabblån med betalningsanmärkning

Snabblån med betalningsanmärkning är detsamma som sms-lån med betalningsanmärkning.

Privatlån med betalningsanmärkning

Privatlån med betalningsanmärkning kan det vara svårare att få än vad som är fallet med sms- och snabblån. Helt omöjligt är det dock inte. För att ge dig själv så stora chanser som möjligt att få ett sådant lån bör du ta ett privatlån med säkerhet.

Senaste nytt

Jämför sms-lån trots anmärkningar

Niklas har en gedigen bakgrund inom ekonomi. Tack vare sin erfarenhet inom såväl banksektorn som retailbranschen, startups och väletablerade företag så har han skaffat sig en bred kunskapsbas inom ekonomi och finans. Att ha arbetat med såväl privatpersoner som företag har gjort att han fått ett brett perspektiv på hur behovet av finansiella lösningar ser ut från olika kunders perspektiv. Vidare har Niklas ett gediget intresse för värdepappersmarknaden. Att ständigt hålla sig uppdaterad om de senaste nyheterna är en självklarhet för honom. Denna breda kunskapsbas har sedan legat till grund för det Sverigekredit.se är idag.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden