Låna 100 000 kr

Hur mycket vill du låna?

När du behöver ett lån på 100 000 kr kan ett privatlån vara ett alternativ. Du ansöker med några klick och verifierar med BankID. Svar från långivaren kommer oftast inom ett dygn.

Ansök om privatlån

Att låna 100 000 kr kan verka som en stor summa och det är inget som bör lånas utan eftertanke. Det kan vara lämpligt om du behöver göra en större reparation hemma, vill betala av dyra smålån och krediter eller saknar en del av handpenningen till ett bostadsköp. Att använda pengarna för konsumtion är en dålig affär.

När du vill låna 100 000 kr utan säkerhet är det bra att jämföra de alternativ du har. Alla långivare har sina egna villkor för att bevilja ett lån och du kan enkelt jämföra hos Sverigekredit.se.

Tänk på det här innan du lånar 100 000 kr:

  • Jämför kostnaderna för lånet innan du ansöker
  • Gör en budget så du vet att du kan betala tillbaka lånet
  • Ansök inte hos alla långivare du hittar utan jämför villkoren för att bli beviljad

Vanliga villkor för lån på 100 000 kr

Vanliga villkor som långivarna använder sig av är att du måste ha en taxerad inkomst. Hur mycket den behöver vara på kan skilja sig mellan olika långivare. Långivarna gör en beräkning på din inkomst, dina utgifter och vad kostnaderna för lånet blir och ser om det blir en rimlig summa över i slutet av varje månad.

Andra saker de tar in i beräkningen är din ålder. Alla som ansöker om ett lån måste vara minst 18 år och myndig. Några långivare vill att den sökande ska vara minst 20 år gammal. Även ditt kreditvärde väger in när du ansöker om ett lån på 100 000 kr.

Ditt kreditvärde baseras på flera olika saker. Både din inkomst, andra lån, saker du äger samt hur många förfrågningar du har gjort om lån inom den närmaste tiden. Det kan därför vara av värde att ansöka om att låna 100 000 kr utan UC om du vill minska påfrestningen på din kreditvärdighet. Om du senare vill ansöka om ett högre lån eller ett bolån är det en fördel att ha så högt kreditvärde som möjligt.

Förutom åldern och din nuvarande ekonomi kommer långivaren att väga in hur du skött dina betalningar tidigare. Om du har betalningsanmärkningar kan du bli nekad lån. Det finns dock långivare som godtar att du lånar 100 000 kr med betalningsanmärkningar.

Om du har betalningsanmärkningar och vill ansöka om lån på 100 000 kr är det dock några saker du behöver tänka på. Anmärkningen måste så gott som alltid vara äldre än 6 månader. Vad anmärkningen gällde kommer också påverka bedömningen. Om du har en betalningsanmärkning som gällde ett tidigare lån väger det mer negativt än om det är en förfallen faktura för ett mobilabonnemang eller en trängselskatt.

När du jämför de långivare som du tror är bra alternativ för dig är det bra att jämföra vilka övriga kostnader som tillkommer för lånet. Det finns långivare som tar ut både uppläggningsavgifter och aviavgifter. Desto längre löptid på ett lån på 100 000 kr du väljer desto dyrare kommer lånet att bli tillslut.

Ansök om privatlån

Hitta lån på liknande summor:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av exklusiva låneerbjudanden. Som välkomstgåva får du våra bästa tips för en god kreditvärdighet – direkt till din inkorg!