Skuld hos Kronofogden

Hur mycket vill du låna?
Snabbval
Läser in...

  Med skuld hos Kronofogden går det att ansöka om ett lån hos Nstart, tidigare Nystart Finans, även om du har lågt kreditvärde och betalningsanmärkningar. Med nystartslånet kan du lösa befintliga krediter som du har.

  Gå till Nstart


  Med skuld hos Kronofogden blir det ekonomiska livet ganska besvärligt. Skuldnoteringen är ett bevis för att personen den gäller av olika anledningar har misskött sina ekonomiska åtaganden, och detta får varningsklockorna att ringa hos bland annat kreditgivare, telekomföretag och hyresvärdar.

  Skulden hos Kronofogden gör det med andra ord svårt att få låna pengar och det kan även bli svårt att få tag på en hyresrätt.

  I samband med att en skuld går hela vägen till Kronofogden ger skulden också en betalningsanmärkning i kreditupplysningsföretagens register. Den ligger sedan kvar i dessa register under tre års tid, även om skulden hos Kronofogden betalas.

  Att ha en registrerad anmärkning är alltså inte något som drabbar dig bara i dag, utan det påverkar din framtid och kan sätta käppar i hjulet för flera planerade, större och avgörande köp så som till exempel en bostad eller en bil.

  Jämför sms-lån

  Skuld hos Kronofogden kan ställa till läget

  Låna pengar trots skuld hos Kronofogden

  När det gäller att låna pengar med en skuld hos Kronofogden så är det inte helt lätt, och det går inte att på förhand säga exakt vad som gäller för att få låna. Det finns möjligheter att låna pengar trots tidigare betalningssvårigheter, men om man fortfarande har ett skuldsaldo hos Kronofogden så försvårar det läget.

  Ingen av storbankerna erbjuder dig att låna pengar med ett skuldsaldo hos Kronofogden. Men, det finns långivare som erbjuder lån trots betalningsanmärkningar och skulder. Ett alternativ är snabblån, även kallade sms-lån. Ett annat alternativ är omstartslån, lån som är tänkta just för att betala av tidigare skulder.

  Viktigt!
  Om du har en skuld hos Kronofogden så kommer det bli svårt att få låna pengar. Det är heller inte sunt att du drar på dig fler skulder i ett sådant läge. Om du är i akut behov av pengar så rekommenderar vi att du kontaktar Kronofogden för att diskutera kring din skuldsanering samt att du även kan kontakta en skuldrådgivare hos din kommun.

  Sms-lån vid lågt kreditbetyg

  Långivarens risk vid utlåning är i hög grad kopplad till lånebeloppets storlek. Ju lägre belopp, desto mindre risk. För ett sms-lån är lånebeloppet mycket lägre än för ett privatlån och det innebär att långivaren kan vara lite mer generös med de krav som ställs på dig som låntagare. Klicka här för att jämföra sms-lån.

  För att låna exempelvis 10 000 kr med skuld hos Kronofogden så bör du kontakta den snabblångivare du önskar använda dig av, för att få veta vilka krav de ställer. Ifall du vill ta sms-lån utan UC för att skydda din kreditvärdighet, det vill säga utan att en kreditupplysning görs hos Upplysningscentralen, så kan det vara möjligt hos en del långivare.

  Det finns i dag ett antal långivare som ger sms-lån med betalningsanmärkning men om man har obetalda skulder hos Kronofogden så bör man i första hand vara noga med att inte dra på sig ytterligare skulder.

  Omstartslån kan vara ett alternativ

  Ett annat alternativ kan vara så kallade omstartslån. Idén med ett omstartslån, eller nystartslån som det också kallas, är just att att du som låntagare ska få en chans att börja på nytt.

  Vid ett omstartslån betalar långivaren av dina nuvarande skulder och du får istället ett nytt mer förmånligt lån att betala av. Observera att tanken med den här typen av lån är just att betala av dina nuvarande skulder för att ge dig en lägre ränta så att du snabbare kan ta dig ur skuldfällan. Du bör aldrig dra på dig fler lån och skulder när du redan har en skuld hos Kronofogden.

  Jämför alltid dina låneerbjudanden

  Som vanligt när det kommer till att ta lån så bör du vara noga med att jämföra dina erbjudanden. När du som låntagare har en väldigt låg kreditvärdighet finns alltid risken att lånen som erbjuds kommer med en väldigt hög ränta och övriga avgifter.

  En låg kreditvärdighet kan du ha till exempel på grund av många skulder, många kreditupplysningar hos UC, en låg inkomst, eller många betalningsanmärkningar hos de olika kreditupplysningsbolagen.

  Det kan skilja så mycket som 27 procentenheter mellan den bästa möjliga räntan och den ränta som gäller vid lån för en person med mycket låg kreditvärdighet. Ta därför gärna hjälp av en låneförmedlare när du vill vara säker på att hitta lånet med bäst villkor.


  Bra att veta!
  Konsumentkreditlagen som utfärdades 2010 avser att skydda konsumenten genom att skapa bättre förutsättningar för rimliga villkor på marknaden för snabblån och liknande krediter. Till exempel finns det ett kostnadstak för hur mycket du som låntagare ska behöva betala i ränta och andra kostnader för ditt lån.
  Skuld hos Kronofogden kräver extra noggranhet med ekonomin

  Tänk på det här innan du ansöker om ett lån

  Om du har ett skuldkonto hos Kronofogden och/eller har en eller flera anmärkningar bör du som sagt iaktta försiktighet när det gäller ytterligare lån.

  Vi känner inte till din nuvarande ekonomiska situation, men om du har en skuld som har gått hela vägen till Kronofogden är det en indikation på att du bör försöka undvika att ta nya lån. Det är upp till varje bank och kreditbolag att göra en bedömning kring din ansökan och din nuvarande ekonomiska situation.


  Alternativ till lån

  Det finns ett alternativ till lån om man redan har skulder och det är att pantsätta dyrare ägodelar. Det finns i dag panthandlare i de flesta större och medelstora städer i landet och alla har samma affärsidé, nämligen att ge dig kontanter i handen mot att du sedan löpande gör inbetalningar för att behålla dina pantsatta föremål i din ägo.


  Skuldsanering

  Om du inte kan betala dina skulder till varken den ursprungliga borgenären eller inkasso så kommer Kronofogden att ta över ärendet. Kronofogden har andra behörigheter och befogenheter än vad både borgenären och inkasso har. Detta gör att Kronofogden kan använda sig av andra medel för att driva in din skuld.

  Är du oförmögen att betala din skuld till Kronofogden kan det bli aktuellt med så kallad skuldsanering. Skuldsanering kan låta som något positivt, vilket visserligen själva syftet är, men tillvägagångssättet är allt annat än en dans på rosor för den skuldsatte gäldenären.

  Skuldsaneringen går ut på att Kronofogden förhandlar ner den aktuella skulden med de berörda borgenärerna och sätter sedan upp en avbetalningsplan som ska gälla över fem år. Under dessa fem år ska sedan den skuldsatte leva på existensminimum, vilket år 2023 är 5 717 kr per månad för en ensamstående vuxen. Syftet är att ge så mycket som möjligt av sina tillgångar och sin inkomst till skuldregleringen.


  Senaste nytt

  Sammanfattning

  • Med ett skuldkonto hos Kronofogden är det väldigt svårt att få lån
  • Det finns emellertid långivare med privatlån (omstartslån) och sms-lån som kan godta din låneansökan trots tidigare betalningssvårigheter
  • Villkoren för ett lån med skuldkonto blir sämre än vad som normalt gäller
  • Du bör undvika att låna ytterligare pengar om du har ett skuldsaldo hos Kronofogden, kontakta i stället en skuldrådgivare hos din kommun

  Klarar du inte av skulderna kan du möjligen skuldsanera.

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden