Låneförmedlare

Hur mycket vill du låna?

På Sverigekredit har vi samlat Sveriges populäraste låneförmedlare inom sms lån, privatlån och bolån som hjälper dig att nå ut med din låneansökan till flera kreditbolag och banker på en gång. Det är kostnadsfritt att ta hjälp av en låneförmedlare och du förbinder dig inte att teckna ett låneavtal när du skickar in en ansökan.

Jämför låneförmedlare, kreditbolag och banker med vår jämförelsetjänst.

Jämför privatlån


lånerförmedlare illustration

Vad är en låneförmedlare?

En låneförmedlare har samarbeten med flera kreditbolag och banker och erbjuder dig som potentiell långivare möjligheten att få flera erbjudanden med enbart en låneansökan. Med sin roll som mellanhand mellan dig och långivarna kan låneförmedlaren agera opartiskt och förhandla fram de bästa lånevillkoren för just dig och din ekonomiska situation.

Vi på Sverigekredit är inte låneförmedlare, även om det kan tyckas som så. Vi erbjuder dig däremot en tjänst genom vilken du själv kan jämföra de olika långivarnas och låneförmedlarnas villkor. I och med att vi samarbetar med såväl långivare som just låneförmedlare så kan vi erbjuda dig en heltäckande service på kreditmarknaden. Skillnaden mellan oss och en låneförmedlare är att du själv tecknar lånet direkt med kreditinstitutet, inte hos oss. Vår tjänst är med andra ord väldigt lik den tjänst som låneförmedlarna erbjuder, men skiljer sig på just den sista punkten när det kommer till själva tecknandet av lånet.

En kreditupplysning – flera erbjudanden

När du skickar in en låneansökan kommer låneförmedlaren att ta en kreditupplysning på dig för att få underlag för att göra en kreditkontroll. Därefter inhämtar låneförmedlaren erbjudanden från ett antal banker och kreditbolag som har en profil för sin långivning som matchar både dina önskemål om att låna pengar och din ekonomiska status. Eftersom det endast tas en kreditupplysning undviker du att få en mängd noteringar i UC:s register, vilket kan vara bra ur kreditvärdighetssynpunkt. Grundprincipen är nämligen att ju fler kreditupplysningar du har, desto mer skeptiska blir potentiella långivare. Detta gäller speciellt om du har många förfrågningar som gäller låneansökningar.

Chans till bättre lånevillkor

Låneförmedlaren har som roll att förhandla fram låneerbjudanden till dig. Eftersom de banker och andra långivare som samarbetar med långivaren vet om att din ansökan kommer att skickas till flera aktörer uppstår en tydlig konkurrenssituation där långivarna tävlar med varandra. Det gäller helt enkelt för långivarna att vässa sina erbjudanden för att få chansen att vinna dig som kund. Många gånger kan du bli erbjuden ett bättre lån (lägre ränta, bättre villkor, med mera) om du vänder dig till en låneförmedlare än om du på egen hand sonderar utbudet av låneerbjudanden.

Låna tryggt med låneförmedlare

Om du aldrig har tagit ett privatlån tidigare och är osäker på till exempel hur du ska göra för att jämföra räntor och villkor, har du goda skäl att använda dig av en låneförmedlare. Låneförmedlaren lotsar dig rätt och hjälper dig att hitta det bästa lånet utifrån dina önskemål och förutsättningar. Det ger en trygghet. Dessutom sparar du tid genom att använda en låneförmedlare.

Läs om våra nya långivare här

Utforska Sveriges lånelandskap med oss, din pålitliga jämförelsetjänst. Med 20,000 användare varje månad och över 30 års samlad erfarenhet, hjälper vi dig hitta de bästa lånen och ger insikter om budgetering och investeringar. Starta din väg mot smartare ekonomiska beslut.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden