Swish-lån – Inom kort kan du låna pengar med Swish

Hur mycket vill du låna?

Något som länge varit en succé för alla de anslutna storbankerna är betalningsappen Swish. Här handlar detta om ett system där du kan betala och föra över pengar till andra som är anslutna till Swish.

Än så länge så är det inte möjligt men hos nedan långivare så har du i många fall pengarna på kontot samma dag. Just nu så rekommenderar vi Ferratum inom snabblån. Hög beviljandegrad och snabba utbetalningar.

Lån anpassade för dig
Lån anpassade för dig

När det gäller banker så finns det idag sju anslutna storbanker som erbjuder en rad olika tjänster. Detta är Handelsbanken, Danske Bank, Nordea, Swedbank, Länsförsäkringar, SEB samt Sparbanken Syd.

Swish lanserades redan 2012 och var är ett system som har byggts av de svenska bankerna. Här var det meningen att det från början skulle fungera som ett sätt att betala online.

Swish-lån kan bli en möjlighet i framtiden.

Detta är då något som har fungerat mycket bra och denna mobilapp har blivit mycket populär och lovordad.

Trots att det går att betala med Swish, så finns det fortfarande inga banker eller kreditinstitut som har anslutit sig för att göra utbetalningar av lån. Dock kan man tänka sig att Swish-lån är något som kommer att utvecklas i framtiden.

Varför man ännu inte kan ta Swish-lån beror på olika begränsningar som finns i Swish-appen.

Detta håller just nu på att utvecklas och den nya företags-appen kommer göra det möjligt för flera banker och kreditinstitut att ansluta sig. Här talas det också om att det ska kunna utbetalas nya sms-lån med Swish samt att banker ska kunna godkänna lån med utbetalning via Swish.

Jämför snabblån som är enkla att söka

Låna med swish

Så fungerar Swish privat idag

Som du säkert redan vet så finns Swish i två olika varianter. Detta är då en för privatpersoner och en för företag. Här ska det börjas med att prata om hur Swish fungerar idag för alla privatpersoner.

Det första du måste göra är att ladda ned Swish-appen till din mobil eller surfplatta, då detta är en betaltjänst för mobiler. Efter detta kopplar du ditt privata bankkonto till denna app.

Efter detta är det egentligen bara att aktivera Swish-appen och börja Swisha, som de valt att kalla det.

Här kan du räkna med att Swish idag är precis lika säkert som att använda sig av internet- eller mobilbanken. Med anledning av detta så väntar alla febrilt på att lanseringen av utbetalningar av lån via Swish ska bli möjligt.

Här står idag alla som erbjuder allt från snabblån och sms-lån till stora bostadslån och privatlån i kö för att bli de första att ansluta sig. När detta sker kommer det bli enkelt att låna pengar med Swish, oavsett om man vill låna så att ansökan inte registreras i UC:s register eller ta lån med en eller flera betalningsanmärkningar.

Idag erbjuder olika banker olika funktioner och saker du kan göra med Swish. De flesta erbjuder dock redan alla kunder och företag som är anslutna till Swish att ta emot avbetalningar av lån via denna enkla app.

Swish för företag

Precis som när det gäller privatpersoner som använder Swish, så kommer det vara enkelt för ett företag att ansluta sig och använda de tjänster detta medför och som deras bank erbjuder.

Här måste dock banken kontaktas först och efter detta kan du integrera företagets tjänster med Swish. Det är en perfekt lösning för alla företag som driver webbutik eller försäljning online, då de kan ta emot Swish-betalningar i sina butiker. Det går dock ännu inte att få företagslån genom appen.

Naturligtvis finns det också massor med företag som erbjuder tjänster gällande lån online. Detta kan ju också kallas för en butik där du köper något på avbetalning.

När det gäller att ta lån, som man även skulle kunna uttrycka som att man köper pengar, så erbjuds ännu inte kunder utbetalningar via Swish.

Vi tror dock att det är under utveckling och kanske kan vi inom en snar framtid se de första låneförmedlarna på nätet erbjuda Swishlån till sin låntagare.

Jämför företagslån bra ränta

Disco

Detta är historien om Swish

Något som kan vara roligt och intressant att kika tillbaka på är när Swish startade och hur denna tjänst har utvecklats under åren som gått. Detta kan kanske ge dig en fingervisning om hur snabbt allt har gått och att du inom kort troligen kommer att se Swishlån introduceras på den svenska lånemarknaden.

Året då Swish grundades var 2012. Detta var den 12 december som denna tjänst så dagens ljus för första gången. De som stod bakom denna populära och smått revolutionerande mobilapp var de svenska storbankerna.

2013 var ett mycket stort år för Swish. Här ska du tänka på att detta bara är knappt ett år sedan Swish lanserades. I vilket fall fick Swish ta emot första pris som ”Årets Mobila Betalning” i form av Guldmobilen.

Ett år senare, 2014, så lanserades det som idag kallas för Swish Företag. Detta var då en utveckling av appen för att göra det möjligt för företag och organisationer att ta emot betalningar vid försäljning.

Tyvärr var de inte lika snabba att erbjuda utbetalningar av det som kallas för Swishlån som alla fortfarande väntar på.

Jämför snabblån nu

Efter bara tre verksamma år så nåddes 2015 ett rekord. Här kunde det nu fastställas att Swishappen var en succé. Detta år var det över 3 miljoner användare som hade skapat ett swishkonto och använde detta för betalningar.

Tänk dig själv hur många av dessa människor som kunde vara intresserade av ett Swishlån med direkt utbetalning.

2016 så blev Swishappen klar och fullt utbyggd för e-handel. Detta var den 18 januari. Här hade den då anpassats för e-handel och mobil-handel, vilket gjorde att de blev enklare att betala sina köp online och checka ut varukorgen med Swish.

Trots detta har Swish fortfarande begränsningar som inte tillåter utbetalningar för att låna pengar.

2017 var det år då Swish även lanserade möjligheten att använda populära QR-koder för att ta betalt och betala via denna fortfarande mycket populära mobila betalnings-app.

Swish i framtiden

I framtiden kanske man kan ta ett privatlån och få mindre lån som sms-lån utbetalda via Swish. Då betalningstjänsten är otroligt populär i Sverige så skulle det revolutionera lånemarknaden. Den snabba tekniska utvecklingen är alltid svår att förutspå, men Swish-lån kan bli en möjlighet.

Utforska Sveriges lånelandskap med oss, din pålitliga jämförelsetjänst. Med 20,000 användare varje månad och över 30 års samlad erfarenhet, hjälper vi dig hitta de bästa lånen och ger insikter om budgetering och investeringar. Starta din väg mot smartare ekonomiska beslut.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden