Nya sms-lån – topp 10 låneförmedlare

Hur mycket vill du låna?

Är nya sms-lån något som intresserar dig? Fortsätt i så fall att läsa efter topplistan för tips och trix.

Topp 10 nya sms-långivare

Nedan kan du jämföra våra topp 10 nya sms-långivare och klicka dig vidare, antingen till deras sajter för att ansöka eller antingen till våra recensioner av varje långivare.

nya sms-lån

Tips till dig som vill ansöka om nya sms-lån

Är du intresserad av att ansöka om nya sms-lån? Här är några av våra mest grundläggande tips över vad du bör tänka på och hur du kan gå tillväga.

Fyll i lånekalkulatorn

vår startsida har vi en lånekalkylator som väljer ut de lån som matchar dina behov utifrån den information som du själv fyller i. Om du är nyfiken på ett särskilt lån eller en särskild långivare kan du även läsa våra recensioner om varje långivare och lära dig mer om hur deras upplägg ser ut, ta del av räkneexempel och se hur du kontaktar dem.

Bestäm dig för vilken typ av sms-lån du vill satsa på

Det finns stora skillnader mellan olika sms-långivare. Det är därför viktigt att du läser ordentligt om vilka egenskaper varje lån har innan du beslutar dig för vilket du vill ansöka om. Kanske är det ett sms-lån utan UC eller ett sms-lån med betalningsanmärkning som passar dig bäst. Kolla upp vad som gäller för de långivare som du är intresserad av.

Utvärdera innan du ansöker: behöver du verkligen låna pengar?

Det kostar pengar att låna pengar. Detta är fallet oavsett om det handlar om sms-lån hos nya aktörer eller andra typer av lån. Tänk först igenom om du verkligen behöver låna och om du är säker på att du kan betala av lånet innan du bestämmer dig.

Nya sms-lån utan UC

Nya sms-lån har ofta som utgångspunkt att de inte använder sig av Upplysningscentralen för sina kreditupplysningar. Många av dem kan alltså kallas för nya sms-lån utan UC. Upplysningscentralen är det största och mest välanvända kreditupplysningsföretaget i Sverige, men det är också vanligt att långivare använder sig av företag som Bisnode och Creditsafe.

Vilken fördel finns det med att ansöka om nya sms-lån utan UC? Anledningen till att det kan vara klokt att satsa på nya snabblån utan UC är att din kreditvärdighet inte påverkas av upplysningar som inte görs av UC. Visserligen är det inte alltför allvarligt så länge det bara rör sig om en kreditupplysning, men om du har många kreditupplysningar gjorda i ditt namn kan det påverka din kreditvärdighet negativt. Just därför kan nya sms-lån utan UC vara att föredra.

Nya sms-lån med betalningsanmärkning

Det finns en del nya sms-lån som tillåter att man har betalningsanmärkningar, vilket förenklat brukar kallas för sms-lån med betalningsanmärkning (även om det såklart inte är lånen som har betalningsanmärkningar, utan låntagaren).

Många långivare vill dock inte att du har alltför många betalningsanmärkningar och inte heller några skulder hos Kronofogden. Långivaren vill av förklarliga skäl kunna känna sig säker på att du verkligen kommer att betala tillbaka pengarna. Det kan gå att få lån trots många betalningsanmärkningar och trots skulder hos Kronofogden om du har en medsökande som kan ta över lånet om du inte lyckas betala det själv. Var dock beredd på att du i de fallen kommer att få räkna med en hög ränta.

nya sms-lån

Fördelar och nackdelar

Fördelar

  • Det går snabbt (därav synonymen snabblån): det går snabbt att ansöka, att få svar på sin ansökan, och snabbt att få pengarna i de fall där ansökan beviljas.
  • Nya sms-lån utan UC påverkar inte din kreditvärdighet negativt
  • Nya sms-lån med betalningsanmärkning underlättar för dig som har betalningsanmärkningar i bagaget, men ändå behöver låna
  • I många fall går det även att få sms-lån på helger

Nackdelar

  • Sms-lån har generellt sett höga räntor
  • Återbetalningstiden tenderar att vara kort

FAQ

Vad är ett sms-lån?

Ett sms-lån är en typ av snabblån där tanken är att det ska gå snabbt att ansöka om mindre summor som man behöver hastigt och som man även kan betala tillbaka inom en relativt kort tid.

Varför heter det sms-lån?

Lånen kallas för sms-lån eftersom man ansökte genom att skicka ett sms till långivaren när de blev vanliga under 00-talet.

Dyker det ofta upp nya sms-lån?

Ja, sms-lån har blivit mycket populära, så det dyker upp nya sådana med jämna mellanrum.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden