Hopbakslån

Hur mycket vill du låna?

När det kommer en oväntad utgift är det många som löser det med snabblån och mindre krediter eller avbetalning. Men vad gör man när de dyra mindre lånen samlas på hög och kostnaderna blir allt högre? Med ett hopbakslån, även kallat samlingslån, kan du samla dina lån och krediter till ett större lån med lägre ränta.

Dessa lån har blivit väldigt populära efter TV-programmet Lyxfällan. Du kan enkelt jämföra vilken bank som har lägst ränta för lån av detta slag på Sverigekredit.se. Där ser du även enkelt vilka andra villkor och avgifter de har.

Bästa hopbakslånen just nu för att samla dyra krediter:

Lån anpassade för dig
Lån anpassade för dig

Jämför fler hopbakslån


Snabbval
Läser in...

  Ansök om ett hopbakslån

  För att baka ihop dina lån behöver du först ansöka om ett lån hos en långivare eller låneförmedlare.

  Innan du ansöker om ett lån för att baka ihop dina tidigare lån och krediter rekommenderar vi att du gör en lånekalkyl och beräknar så du klarar av kostnaden för det nya lånet.  Det är även bra att ta reda på om du kan ansöka tillsammans med en medlåntagare. En medlåntagare bör ha en stark ekonomisk situation.

  Låna med säkerhet

  När du ansöker om ett hopbakslån är det bra att ha en extra säkerhet. Att låna med säkerhet betyder att banken kan sälja säkerheten om lånet inte betalas av enligt den överenskommelsen som finns. Oftast innebär det att man använder en bostad, bil eller sommarboende som säkerhet när man tar denna typen av lån.

  Lån utan säkerhet

  Privatlån utan säkerhet är den vanligaste typen av lån som används för att samla lån och krediter. När du lånar utan säkerhet är det din inkomst som ligger som garanti att långivaren får tillbaka sina pengar. Det är därför viktigt att du kan visa att du har en stabil ekonomisk situation med en stadig inkomst.

  Hopbakslån

  Krav

  • Minst 18 år, ibland över 20 år.
  • Folkbokförd i Sverige
  • Fast inkomst på minst 10 000 kr/månad

  De krav som är listade ovan tillhör de vanligaste för att en långivare ska bevilja dig ett hopbakslån. Varje långivare har sina egna villkor så det är viktigt att kontrollera så du uppfyller villkoren för den långivaren innan du ansöker om ett lån av detta slag.

  Huruvida du kan ha betalningsanmärkningar är ett exempel på vad som kan skilja sig mellan långivarna. Hos många långivare kan du låna till ett hopbakslån med betalningsanmärkningar.  Önskvärt hos många är dock att du har endast ett fåtal anmärkningar och att de är över 6 månader gamla.

  Det kan däremot vara väldigt svårt att få ett hopbakslån beviljat om du har en skuld hos Kronofogden. Då behöver den lösas innan du kan ansöka om ett nytt lån.

  Att tänka på innan du ansöker

  När du ska ansöka om ett hopbakslån är det några saker du behöver tänka på.

  Först av allt behöver du räkna ut hur mycket du behöver ansöka om för att betala av dina små krediter och skulder. Tänk på att lånen ökar varje dag så fråga långivarna du har på dina lån idag vad det kommer att kosta att lösa lånen.

  Du bör också börja med att betala av de dyraste lånen först. Det beror på att de kostar mer och ökar i kostnad snabbast. Detta är framförallt viktigt om du inte blir beviljad hela beloppet vid låneansökningen av hopbakslån.

  Man i kostym

  Fördelar med att baka ihop lånen

  Om du har många mindre lån och krediter med dyra räntor behöver du betala av de så snart som möjligt. Ofta är merparten av det du betalar varje månad ränta. Lånet betalas därför av väldigt långsamt om du betalar det minsta beloppet. Då är det till din fördel att ta ett hopbakslån och betala av alla dyra skulder.

  Du får en lägre ränta vilket gör att din månadskostnad sjunker. Att räntan blir lägre beror på att hopbakslånen har en längre löptid och långivaren sätter individuella räntor. Ditt kreditvärde spelar stor roll i hur långivaren beräknar din individuella ränta.

  Med ett hopbakslån får du också allt samlat på en räkning eftersom du bara har ett lån. Då slipper hantera flera olika räkningar och betalningar varje månad. Det sparar du tid på och dessutom är det mindre risk att du missar att betala någon.

  Kortfattat om hopbakslån

  Hopbakslån är ett lån som används för att betala av tidigare skulder och krediter. Ofta används det för att lösa snabblån som du tagit tidigare och skulder som är nära att hamna hos Kronofogden. När du samlar dina lån och krediter i ett hopbakslån får du allt samlat på en räkning. Du får även en längre löptid med en lägre ränta. Det gör att månadskostnaden sjunker, vilket resulterar i mer pengar var i plånboken.

  Privatlån med eller utan säkerhet är de vanligaste hopbakslånen. Du kan ansöka om det direkt hos långivaren. Det finns även låneförmedlare där du kan ansöka om hopbakslån.

  Ansök om hopbakslån direkt


  Senaste nytt

  Utforska Sveriges lånelandskap med oss, din pålitliga jämförelsetjänst. Med 20,000 användare varje månad och över 30 års samlad erfarenhet, hjälper vi dig hitta de bästa lånen och ger insikter om budgetering och investeringar. Starta din väg mot smartare ekonomiska beslut.

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden