Trustly lån – Flexibel utbetalning med Trustly

Hur mycket vill du låna?

Behovet av extra pengar kan komma plötsligt, oftast vid sämsta möjliga tillfälle. Med ett Trustly-lån kan du få pengarna utbetalda direkt, vare sig det är på helgen eller sent på kvällen. Du är alltså inte bunden av kundtjänstens eller bankens öppettider. Av denna enkla anledning har det blivit allt vanligare att långivare gör utbetalningar av smslån med Trustly.

I den här artikeln ska vi gå igenom vad ett lån med Trustly är, hur det fungerar, när det bör användas och vilka långivare som erbjuder det – så att du kan få pengarna utbetalda direkt!

Jämför och ansök om smslån med Trustly

Man söker smslån med Trustly

Vad är ett Trustly-lån?

Trustly är en betalmetod som förenklar e-betalningar genom sin teknik för direktutbetalning. Betallösningen används av flera olika branscher inom e-handel, men när det kommer till lån gör Trustly det möjligt för låntagare att få pengarna direkt genom omedelbara transaktioner.

På så sätt slipper du som låntagare vänta i timmar och ibland dagar för att få tillgång till ditt lån. Med ett Trustly-lån har du pengarna på kontot redan inom några minuter. Ett smslån med Trustly är därför ett utmärkt alternativ för den som är i behov av pengar omgående.

Hur fungerar smslån med Trustly?

Om kreditgivaren använder sig av Trustly är allt du behöver göra att signera din godkända låneansökan med BankID och vänta några minuter på att pengarna ska sättas in på ditt bankkonto. Det görs alltså ingen traditionell bankutbetalning som kan dröja flera bankdagar.

För att en direktutbetalning ska vara möjlig krävs dock att kreditbolaget har ett avtal med den bank där du har ditt bankkonto. Ofta finns sådana avtal till storbankerna (Nordea, Swedbank, SEB, Danske Bank och Handelsbanken). För mindre banker är väntetiden oftast längre.

Med ett Trustly-lån sker hela överföringsprocessen digitalt, direkt i din mobil, surfplatta eller på din dator. Överföringar via Trustly använder samma säkerhetsåtgärder som vanliga banker, så du behöver aldrig oroa dig för hur dina person- och bankuppgifter hanteras.

Viktigt att tänka på!

Smslån med Trustly är en högkostnadskredit och även om utbetalningarna sker direkt, bör du alltid ägna tid åt att tänka igenom beslutet innan du ansöker om ett lån. Allt som lånas ska så småningom återbördas till ägaren, inklusive ränta och eventuella avgifter.

Det bästa är att göra en budget över lånekostnaderna så att du har råd med lånet.

Direktutbetalning dygnet runt med Trustly

Direktutbetalningar dygnet runt med Trustly är endast möjligt för redan godkända smslån. Det går alltså inte att ansöka om nytt lån och få det utbetalt utanför långivarens öppettider.

Utbetalningar 24 timmar om dygnet, alla veckans dagar, kan egentligen bara göras i de fall då du redan har fått ett kreditkonto, med en viss kreditlimit, godkänt hos ett kreditbolag. I sådana fall kan du begära utbetalning från kreditkontot och få pengarna inom ett par minuter oavsett tid på dygnet – förutsatt att kreditgivaren använder sig av Trustly för utbetalningar.

Om du vill vara säker på att kunna täcka behovet av pengar oavsett tid på dygnet är därför det bästa sättet att ha ett kreditkonto redo i förebyggande syfte. Det fungerar precis som ett kreditkort där du har ett visst kreditutrymme som du kan använda dig av som extra buffert.

Det finns dock ett undantag till regeln ovan. Det är om kreditgivaren samarbetar med Trustly och har automatisk handläggning av smslån. I sådana fall sker ingen manuell bedömning av en handläggare, och smslån kan då både beviljas och betalas ut under alla dygnets timmar.


Ett exempel på en långivare med helautomatiserad handläggning är Fairlo som beviljar och betalar ut smslån med Trustly dygnet runt. 


För direktutbetalning av smslån med Trustly dygnet runt krävs alltså:

  • Att du fått ett smslån eller kreditkonto godkänt inom långivarens öppettider
    • Eller att kreditbolaget har helautomatiserad handläggning av smslån
  • Att kreditgivaren samarbetar med Trustly för utbetalningar till låntagare
  • Att långivaren har ett avtal med den bank där du har ditt bankkonto

Direktutbetalning av smslån med Trustly

Smslån med Trustly – helger & kvällar

Behovet av extra pengar kan även uppstå på helger och kvällar. Även om det oftast inte är möjligt att ansöka om, och få ett smslån utbetalt, dygnet runt finns det många kreditgivare som har generösa öppettider. Därav är det ofta möjligt att ansöka om lån både kvällar och helger, men håll koll på kreditbolagets öppettider så att de har tid att behandla lånet.

Om långivaren dessutom samarbetar med Trustly kan du få pengarna på kontot redan samma dag eller kväll, eftersom det inte finns något krav på att banken måste vara öppen. Med ett Trustly-lån blir det alltså möjligt att få pengar utbetalda på helgen och på kvällen.


Ett exempel på en kreditgivare som handlägger lån på helgen är Smspengar som håller öppet lördag till söndag kl. 10:00 – 14:00.


När bör jag låna med Trustly?

När du vill låna en mindre summa pengar kan ett smslån med Trustly vara rätt väg att gå. Det är just snabbheten, i kombination med säkerheten i tekniken, som lockar många att låna från kreditinstitut som erbjuder direktutbetalning med Trustly.

Om behovet skulle uppstå utanför bankens ordinarie öppettider kan du med ett Trustly-lån ändå få dina pengar utbetalda. Vid tecknandet av ett smslån med Trustly behöver banken inte vara inblandad i genomförandet av transaktionen, som vid traditionell banköverföring.

Vare sig du vill ansöka om ett smslån eller en kontokredit gör Trustly att du kan få pengarna utbetalda under alla dygnets timmar, vilket skapar en stor flexibilitet för dig som låntagare.

Trustly lån utan UC

Idag finns det många långivare som erbjuder Trustly lån utan UC. Kreditupplysningen sker då istället hos alternativa företag som Creditsafe och Bisnode. Ett smslån utan UC kan vara fördelaktigt när du behöver låna pengar men inte vill påverka din kreditvärdighet.

Det kan också handla om att du har många kreditförfrågningar hos UC och vill förbättra chanserna till lån genom att använda en annan aktör. Genom att ta ett smslån med Trustly utan UC kan du alltså få pengarna utbetalda direkt utan att du påverkar ditt kreditbetyg.

Du bör dock inte låna utan UC för att dölja att du har en bristande betalningsförmåga.

Långivare som använder Trustly

Vi har hitintills nämnt två kreditgivare som erbjuder smslån med Trustly, men det finns många fler på marknaden. I vår jämförelselista över smslån hittar du över 15 långivare med direkt utbetalning. I de allra flesta fall innebär det att Trustly används för att möjliggöra betalningen.

För att filtrera kreditbolagen i listan kryssar du i rutan ”direktutbetalning”. Du kan också välja att endast visa de aktörer som har avtal med just din bank. Resultatet är de låneinstitut som har möjlighet att överföra pengar till vissa banker utan fördröjning, genom Trustlys teknik.

För att direkt få tillgång till dina pengar bör du alltså söka om lån hos dessa bolag. Tänk dock på att se över långivarens öppettider och när nya lån beviljas för att undvika väntetid.

Jämför och ansök om Trustly-lån