Trustly lån – Flexibel utbetalning med Trustly

Hur mycket vill du låna?

Med ett Trustly-lån betalas pengarna ut direkt, vare sig det är på helgen eller på kvällen. Låntagaren är alltså inte bunden av kundtjänstens eller bankens öppettider. Av denna enkla anledning har det blivit allt vanligare att långivare gör utbetalningar av smslån med Trustly.

Nedan ser du en topplista över dem bästa långivarna som beviljar ett lån även om du har betalningsanmärkningar. Just nu så rekommenderar vi Ferratum inom snabblån. Hög beviljandegrad och snabba utbetalningar.

Jämför och ansök om smslån med Trustly

Man söker smslån med Trustly

Vad är ett Trustly-lån?

Trustly är en betalmetod som förenklar e-betalningar genom sin teknik för direktutbetalning. Betallösningen används av flera olika branscher inom e-handel, men när det kommer till lån gör Trustly det möjligt för låntagare att få pengarna direkt genom omedelbara transaktioner.

Hur fungerar smslån med Trustly?

Om en kreditgivare använder sig av Trustly görs banköverföringen direkt efter det att låntagaren har signerat sin godkända ansökan med BankID. Det görs alltså ingen traditionell bankutbetalning som kan dröja flera bankdagar.

För att en direktutbetalning ska vara möjlig krävs dock att kreditbolaget har ett avtal med den bank där låntagaren har sitt konto. Ofta finns sådana avtal till storbankerna (Nordea, Danke Bank, Swedbank, SEB och Handelsbanken). För mindre banker är väntetiden oftast längre.

Med ett Trustly-lån sker hela överföringsprocessen digitalt, direkt i mobilen, surfplattan eller datorn. Överföringar via Trustly använder samma säkerhetsåtgärder som vanliga banker, vilket innebär att person- och bankuppgifter hanteras på ett säkert sätt.

Viktigt att tänka på!

Smslån med Trustly är en högkostnadskredit och även om utbetalningarna sker direkt, bör du alltid ägna tid åt att tänka igenom beslutet innan du ansöker om ett lån. Allt som lånas ska så småningom återbördas till ägaren, inklusive ränta och eventuella avgifter.

Det bästa är att göra en budget över lånekostnaderna så att du har råd med lånet.

Direktutbetalning med Trustly 24/7

Direktutbetalningar dygnet runt med Trustly är endast möjligt för redan godkända smslån. Det går alltså inte att ansöka om nytt lån och få det utbetalt utanför långivarens öppettider.

Utbetalningar 24 timmar om dygnet, alla veckans dagar, kan egentligen bara göras i de fall då låntagaren redan har fått ett kreditkonto, med en viss kreditlimit, godkänt hos ett kreditbolag. I sådana fall kan utbetalning från kreditkontot göras oavsett tid på dygnet – förutsatt att kreditgivaren använder sig av Trustly för utbetalningar.

Det finns dock ett undantag till regeln ovan. Det är om kreditgivaren samarbetar med Trustly och har automatisk handläggning av smslån. I sådana fall sker ingen manuell bedömning av en handläggare, och smslån kan då både beviljas och betalas ut under alla dygnets timmar.


Ett exempel på en långivare med helautomatiserad handläggning är Fairlo som beviljar och betalar ut smslån med Trustly. 


Direktutbetalning av smslån med Trustly

Smslån med Trustly – helger & kvällar

Även om det i många fall inte är möjligt att ansöka om, och få ett smslån utbetalt, dygnet runt finns det många kreditgivare som har generösa öppettider. Därav är det ofta möjligt att ansöka om lån både kvällar och helger.

Om långivaren dessutom samarbetar med Trustly kan pengarna betalas ut direkt efter godkänd ansökan, eftersom det inte finns något krav på att banken måste vara öppen. Med ett Trustly-lån blir det alltså möjligt att få lånet utbetalt på helgen och på kvällen.


Ett exempel på en kreditgivare som handlägger lån på helgen är Smspengar som håller öppet lördag till söndag kl. 10:00 – 14:00.


Trustly lån utan UC

Idag finns det många långivare som erbjuder Trustly lån utan UC. Kreditupplysningen sker då istället hos alternativa företag som Creditsafe och Bisnode. Med ett smslån utan UC påverkas inte kreditvärdigheten hos UC AB, vilket kan vara fördelaktigt.

Det kan också handla om att den sökande har många kreditförfrågningar hos UC och vill förbättra chanserna till lån genom att använda en annan aktör. Med ett smslån med Trustly utan UC betalas lånet ut direkt utan att det påverkar kreditbetyget hos UC.

Du bör dock inte låna utan UC för att dölja att du har en bristande betalningsförmåga.

Långivare som använder Trustly

Vi har hitintills nämnt två kreditgivare som erbjuder smslån med Trustly, men det finns många fler på marknaden. I vår jämförelselista över smslån hittar du över 10 långivare med direkt utbetalning. I de allra flesta fall innebär det att Trustly används för att möjliggöra betalningen.

För att filtrera kreditbolagen i listan kryssar du i rutan ”direktutbetalning”. Du kan också välja att endast visa de aktörer som har avtal med just din bank. Resultatet är de låneinstitut som har möjlighet att överföra pengar till vissa banker utan fördröjning, genom Trustlys teknik.

Jämför och ansök om Trustly-lån