Trustly-lån – Flexibel utbetalning med Trustly

Hur mycket vill du låna?

Med ett Trustly-lån betalas pengarna ut direkt, vare sig det är på helgen eller på kvällen. Du som låntagare är alltså inte bunden av kundtjänstens eller bankens öppettider. Av denna enkla anledning har det blivit allt vanligare att långivare gör utbetalningar av sms-lån med Trustly.

Nedan ser du en topplista över de bästa långivarna som beviljar ett lån även om du har betalningsanmärkningar. Just nu så rekommenderar vi Ferratum inom snabblån. Hög beviljandegrad och snabba utbetalningar.

Lån anpassade för dig
Lån anpassade för dig

Jämför och ansök om sms-lån

Man söker sms-lån med Trustly

Vad är ett Trustly-lån?

Trustly är en betalmetod som förenklar e-betalningar genom sin teknik för direktutbetalning. Betallösningen används av flera olika branscher inom e-handel, men när det kommer till lån gör Trustly det möjligt för dig som låntagare att få pengarna direkt in på kontot genom omedelbara transaktioner.

Hur fungerar sms-lån med Trustly?

Om en kreditgivare av ett så kallat snabblån eller sms-lån använder sig av Trustly görs banköverföringen direkt efter det att du som låntagare har signerat din godkända ansökan med BankID. Det görs alltså ingen traditionell bankutbetalning som kan dröja flera bankdagar. Det innebär att du kan låna pengar, ofta från 1 000 kr och uppåt, och få dem direkt in på ditt konto.

Men för att en direktutbetalning ska vara möjlig krävs dock att kreditbolaget har ett avtal med den bank där låntagaren har sitt konto. Ofta finns sådana avtal med storbankerna (Nordea, Danske Bank, Swedbank, SEB och Handelsbanken). För mindre banker är väntetiden oftast längre.

Med ett Trustly-lån sker hela överföringsprocessen digitalt – direkt i mobilen, surfplattan eller datorn. Överföringar sker med samma säkerhetsåtgärder som hos vanliga banker, vilket innebär att person- och bankuppgifter hanteras på ett säkert sätt.

Viktigt att tänka på!

Sms-lån är en högkostnadskredit och även om utbetalningarna sker direkt, bör du alltid ägna tid åt att tänka igenom beslutet innan du ansöker om ett lån. Allt som lånas ska så småningom betalas tillbaka till ägaren, inklusive ränta och eventuella avgifter.

Det bästa är att göra en budget över lånekostnaderna så att du har råd med lånet.

Direktutbetalning 24/7

Direktutbetalningar dygnet runt är endast möjligt för redan godkända sms-lån. Det går alltså inte att ansöka om ett nytt lån och få det utbetalt med Trustly utanför långivarens öppettider.

Utbetalningar 24 timmar om dygnet, alla veckans dagar, kan egentligen bara göras i de fall då du som låntagare redan har fått ett kreditkonto, med en viss kreditgräns, godkänt hos ett kreditbolag. I sådana fall kan utbetalning från kreditkontot göras oavsett tid på dygnet – förutsatt att kreditgivaren använder sig av Trustly för utbetalningar.

Det finns dock ett undantag till regeln ovan. Det är om kreditgivaren samarbetar med Trustly och har automatisk handläggning av sms-lån. I sådana fall sker ingen manuell bedömning av en handläggare, och sms-lån kan då både beviljas och betalas ut under alla dygnets timmar.

Direktutbetalning av sms-lån

Behöver du ta ett sms-lån med direkt utbetalning?

Sms-lån med Trustly – helger & kvällar

Även om det i många fall inte är möjligt att ansöka om, och få ett sms-lån utbetalt, dygnet runt finns det många kreditgivare som har generösa öppettider. Därav är det ofta möjligt att ansöka om lån både kvällar och helger.

Om långivaren dessutom samarbetar med Trustly kan pengarna betalas ut direkt efter godkänd ansökan, eftersom det inte finns något krav på att banken måste vara öppen. Med ett Trustly-lån blir det alltså möjligt att få lånet utbetalt på helgen och på kvällen.


Ett exempel på en kreditgivare som handlägger lån på helgen är Smspengar som håller öppet lördag till söndag kl. 10:00 – 14:00.


Trustly-lån utan UC

Idag finns det många långivare som erbjuder Trustly-lån utan UC. Kreditupplysningen sker då istället hos alternativa företag som Creditsafe och Bisnode. Med ett sms-lån utan UC påverkas inte kreditvärdigheten hos UC AB, vilket kan vara fördelaktigt.

Det kan också handla om att den sökande har många kreditförfrågningar hos UC och vill förbättra chanserna till lån genom att använda en annan aktör. Med ett sms-lån med Trustly utan UC betalas lånet ut direkt utan att det påverkar kreditbetyget hos UC.

Du bör dock inte låna utan UC för att dölja att du har en bristande betalningsförmåga.

Långivare som använder Trustly

Vi har hittills nämnt två kreditgivare som erbjuder sms-lån med Trustly, men det finns många fler på marknaden. I vår jämförelselista över sms-lån hittar du långivare med direkt utbetalning till ditt konto. I de allra flesta fall innebär det att Trustly används för att möjliggöra betalningen.

För att filtrera kreditbolagen i listan kryssar du i rutan ”direktutbetalning”. Du kan också välja att endast visa de aktörer som har avtal med just din bank. Resultatet är de låneinstitut som har möjlighet att överföra pengar till vissa banker utan fördröjning, genom Trustlys teknik.

Jämför och ansök om Trustly-lån

Angelica kombinerar en akademisk bakgrund i företagsekonomi med en passion för privatekonomi och finans. Som tidigare frilansskribent har hon hjälpt flera företag med sin expertis och skrivfärdigheter, och hennes lösningsorienterade tillvägagångssätt gör henne till en ovärderlig tillgång för teamet på Sverigekredit.se.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden