ViaKredit

Snabbval:
Läser in...
  Fördelar:
  • Trygg långivare
  • Generös kundservice
  • Erbjuder ekonomisk rådgivning
  • Bra utbetalningstider
  Nackdelar:
  • Ej nya betalningsanmärkningar
  • Något undermålig information
  • Otydliga villkor

  Popularitet

  ViaKredit lanserades under 2016 och är således en ny tjänst på den svenska marknaden. Vi har därför ännu inte samlat in någon statistik från långivaren för att göra en bedömning kring popularitet. Vi uppdaterar informationen här när vi har tillräckligt mycket statistik att jämföra med andra långivare av kreditkonton.

  Godkända ansökningar

  Vi har ännu inte samlat in någon statistik kring godkända ansökningar. ViaKredit är något vilseledande när det gäller betalningsanmärkningar. För att förtydliga detta så får du ej ha betalningsanmärkningar som är nyare än 12 månader, men det går bra att ansöka om anmärkningarna är äldre än så. Deras äldre tjänst för smslån, ViaConto, godkänner dock en relativt stor andel ansökningar, så vi förväntar oss liknande resultat hos ViaKredit.

  Trygghet och Service

  ViaKredit ägs och drivs av ViaConto Sverige AB, som har erbjudit små krediter på den svenska marknaden sedan 2010. Vår erfarenhet av långivaren är mycket positiv och vi bedömer att de driver en mycket seriös och sund verksamhet på alla sätt och vis.

  Servicen hos ViaKredit är likvärdig de allra flesta långivare i branschen. Med generösa öppettider och utbetalningstider så finns ViaKredit till hands 6 dagar i veckan för ansökan, utbetalning och personlig service. Du kan även få ekonomisk rådgivning, vilket vi ser mycket positivt på.

  Villkor och Kvalitet

  Villkoren för att få en kredit beviljad hos ViaKredit är generösa och vettiga. Du måste vara 20 år, ha minst 120.000 kr i årsinkomst men du får inte ha några betalningsanmärkningar som är nyare än 12 månader. Oavsett om du har anmärkningar eller inte så kräver det att du uppfyller de grundläggande villkoren och att du inte har mängder av skulder sedan tidigare. Utöver det så måste du ha BankID, registrerat mobilabonnemang och ett svenskt bankkonto.

  Vi bedömer att ViaKredit håller en generellt hög kvalitet på sin tjänst och sitt hanterande av kunder. Hemsidan har dock mer att önska, speciellt beträffande information kring kostnader, ränteexempel och betalningsanmärkningar. I övrigt har vi inget att anmärka på.

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden