Sms-lån utan UC

Hur mycket vill du låna?

Här nedan följer en lista med våra topp 10 sms-lån utan UC. Fortsätt till artikeln nedanför för att läsa mer om vad denna typ av lån innebär och vad du bör tänka på när du ansöker om ett sådant lån.

Sms-lån utan kreditupplysning via UC

Vad är sms-lån utan UC?

Du kanske har hört talas om lån utan UC eller om mikrolån utan UC. Sms-lån utan UC är egentligen bara en annan typ av lån med samma egenskap: kreditprövningen görs av ett annat företag än Upplysningscentralen.

Till att börja med kan vi klargöra att sms-lån är en typ av snabblån vars namn kommer från att man under 00-talet ansökte om dem genom att skicka ett sms till den långivare det gällde. Idag ansöker man dock om sms-lån på nätet med BankID.

Eftersom det är en typ av snabblån är det föga förvånande att syftet med sms-lån är att det ska hjälpa till vid akuta tillfällen då man behöver en mindre summa pengar som man också kan betala tillbaka snabbt. Tanken är alltså att själva låneprocessen ska vara kortvarig: det ska gå snabbt att ansöka om lånet, att få svar, att få in pengar på kontot och att betala tillbaka det.

På grund av upplägget kännetecknas sms-lånen vanligen av höga räntor och korta återbetalningstider. Det brukar också röra sig om lån på mindre summor pengar, till exempel på 3 000 eller 5 000 kr.

Vad är det då som gör sms-lån utan UC så speciellt? Det beror på att Upplysningscentralens kreditupplysningar påverkar din kreditvärdighet. Om det finns många kreditupplysningar registrerade på dig hos UC försämras din kreditvärdighet. Därför kan ett sms-lån utan UC vara att föredra.

Men är då sms-lån utan UC detsamma som ett sms-lån utan kreditupplysning? Nej, det är det inte. Det finns inte några sms-lån utan kreditprövning i Sverige eller några lån utan kreditprövning överhuvudtaget för den delen. Långivaren behöver nämligen alltid veta att du som låntagare kommer att kunna betala tillbaka pengarna. Annars vill de av förklarliga skäl inte låna ut några pengar till dig.

Dock är kraven i de flesta fall lägre när det kommer till sms-lån utan UC eftersom det i många fall går att få ett sms-lån utan UC med betalningsanmärkning. Få andra typer av lån erbjuder den möjligheten till sina låntagare. Sms-lån utan UC är därför ett bra alternativ för dig som har betalningsanmärkningar, men ändå behöver låna pengar.

Hur mycket kan jag låna utan UC?

Exakt hur mycket pengar du kan låna utan UC har att göra med vilken långivare det handlar om samt vad det rör sig om för typ av lån. För många sms-lån utan kreditupplysning med UC ligger maxbeloppet som du kan låna på 50 000 kr. Snabblån täcker som sagt oftast mindre summor pengar. För dig som vill låna större summor pengar finns det därför andra lån som är mer lämpliga och bättre att satsa på.

Utbetalningar

Som vi tidigare varit inne på utmärker sig många sms-lån utan UC bland annat genom det faktum att de har väldigt snabba utbetalningar. När din låneansökan väl blivit godkänd kan du i de flesta fall räkna med att pengarna kommer in på ditt konto inom 24 timmar, ofta ännu snabbare än så. Det finns även sms-lån utan UC med direkt utbetalning på helger.

Sms-lån utan UC

3 saker bankerna inte talar om när du lånar utan UC

Eftersom de traditionella bankerna inte erbjuder sms-lån utan UC finns det en del saker de medvetet väljer att inte nämna om du frågar dem om den här typen av lån. Detta handlar bland annat om följande:

1. Kreditupplysningar med UC påverkar din kreditvärdighet

När du lånar pengar från någon av de traditionella bankerna görs kreditupplysningen i de flesta fall med UC. Som vi tidigare nämnt är detta något som påverkar din kreditvärdighet negativt. Det är i sin tur något som de flesta bankerna väljer att inte tala om för dig som långivare.

2. De överdriver ofta räntan

En annan sak många banker har en tendens att göra när det gäller olika typer av snabblån utan UC är att överdriva hur hög räntan är. Som tidigare nämnt har dessa lån visserligen en tendens att ha högre räntor, men det enda sättet att veta vilken ränta du kan få är genom att kontakta långivarna.

3. De överdriver riskerna

Många traditionella banker som Swedbank och liknande överdriver riskerna med att ta sms-lån utan UC. Om du har koll på återbetalningstiden och är noggrann med att undersöka villkoren och kostnaderna innan du ansöker är det upp till dig att bedöma om du har råd att låna eller inte. Alla lån innebär risker, även storbankernas.

Sms-lån utan kreditprövning hos UC

Fördelar och nackdelar

Vi ska nu ta oss en titt på några av fördelarna och nackdelarna med sms-lån utan UC.

Fördelar

  • Snabba ansökningar, snabba svarstider och snabba utbetalningar
  • Det går att låna låga belopp
  • Man kan få sms-lån utan UC med betalningsanmärkningar
  • Sms-lån utan kreditupplysning med UC påverkar inte din kreditvärdighet

Nackdelar

  • Ofta höga räntor
  • Ofta korta återbetalningstider

FAQ

Vad är ett sms-lån utan UC?

Ett sms-lån utan UC är en typ av snabblån där kreditupplysningen görs med ett annat kreditupplysningsföretag än UC.

Varför är det bra att låna utan UC?

Att låna utan UC kan vara bra om du redan har flera kreditupplysningar registrerade hos UC eller om du bara vill behålla en god kreditvärdighet.

Finns det sms-lån utan kreditupplysning?

Nej, det finns inga långivare som lånar ut pengar utan att göra en kreditupplysning först. Oavsett vilken typ av lån det gäller behöver det alltid göras en kreditupplysning när du ansöker om ett lån.

Är sms-lån utan UC samma sak som sms-lån utan kreditupplysning?

Nej, det är det inte. Ett sms-lån utan UC innebär bara att kreditupplysningen utförs av ett annat kreditupplysningsföretag än UC.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden