Merax

Snabbval:
Läser in...
  Fördelar:
  • Utbetalning samma dag som krediten beviljas
  • Erbjuder sina kunder en fast nominell årsränta vilket innebär att man har samma ränta under hela låneperioden.
  • Godkänner en eller flera betalningsanmärkningar.
  • Ansök snabbt och enkelt med BankID .
  Nackdelar:
  • 180 000kr i årsinkomst
  • Hos Merax kan det ta upp till 24 timmar innan de kommer med ett besked om lån.

  Om långivaren Merax

  Om du letar efter en flexibel kreditlösning, kan Merax vara rätt val för dig. Sedan 2017 har Merax etablerat sig på lånemarknaden med erbjudanden som riktar sig till dig som behöver tillgång till kontokrediter.

  Merax kontokredit kan användas på samma sätt som ett kreditkort. Dock behöver du inget kort utan begär istället uttag till ditt bankkonto. Du betalar endast ränta för den del av lånet du faktiskt valt att utnyttja. Med kreditgränser upp till 30 000 kr och inga extra avgifter, passar Merax perfekt för dig som söker en hög grad av flexibilitet.

  Ränta och övriga kostnader

  Med Merax flexibla kontokrediter bestämmer du själv hur snabbt du vill betala tillbaka. Du måste återbetala minst 8% av det kvarstående beloppet eller minst 500 kr varje månad. Detta gör det möjligt för dig att anpassa återbetalningen efter din ekonomiska situation. Dessutom erbjuder Merax möjligheten att beviljas en betalningsfri månad, vilket ger dig ytterligare flexibilitet och andrum om du skulle stöta på ekonomiska utmaningar. Med tydliga och rättvisa villkor visar Merax att de förstår dina behov och strävar efter att tillmötesgå dem på bästa sätt.

  När det gäller kostnader, visar Merax en högre nominell årsränta på 43,98% med en uppläggningsavgift på 475 kr och en månatlig administrationsavgift på 25 kr. Med dessa villkor leder en kredit på 10 000 kr som återbetalas med 1 120 kr per månad under 12 månader till en effektiv årsränta på 76,8%, vilket resulterar i en total kostnad för krediten på 3 440 kr. Dessa kostnader är något högre jämfört med vissa andra kreditlösningar, vilket är viktigt för dig att överväga när du jämför alternativ.

  Webbplats och ansökan

  Du kommer att upptäcka att Merax webbplats gör det enkelt och snabbt för dig att ansöka om en kontokredit. Allt du behöver göra är att fylla i dina uppgifter och signera med BankID. När ansökan har kommit in så tar Merax en kreditupplysning och denna tas från Bisnode vilket inte påverkar ditt kreditbetyg.

  Processen är så pass effektiv att du kan förvänta dig ett låneerbjudande inom bara 24 timmar. Deras säkra och lättförståeliga webbplats gör att du enkelt kan hitta information och svar på dina frågor.

  Det går snabbt att skicka in sin ansökan till Merax. Du fyller i vad du önskar låna och signerar ansökan med ditt BankID. När ansökan har kommit in så tar Merax en kreditupplysning och denna tas från Bisnode vilket inte påverkar ditt kreditbetyg.

  Så snart du som låntagare har godkänt låneerbjudandet och signerat det med ditt BankID så påbörjas utbetalningen. Utbetalningar sker under Merax öppettider. Vanligtvis har du pengarna inne på sitt konto inom 24 timmar.

  Trygghet och support

  När du har frågor eller behöver hjälp, kan du kontakta Merax erfarna kundservice via mejl eller telefon. De är tillgängliga måndag till fredag mellan kl. 09:00 till 12:00. Även om öppettiderna kan vara begränsade, kan du räkna med att få den hjälp och support du behöver när du väljer att låna från Merax.

  På Trustpilot har Merax ett starkt betyg med många positiva omdömen. De är också noggranna och snabba med att svara på de recensioner de får.

  Villkor

  För att kunna ansöka om en kontokredit hos Merax, måste du vara minst 18 år gammal. Dessutom krävs det att du har en årsinkomst på minst 180 000 kr. Merax välkomnar ansökningar från dig som har svenskt medborgarskap och är folkbokförd i Sverige, vilket understryker deras inriktning på att tillhandahålla finansiella tjänster till individer inom landets gränser. Om du har betalningsanmärkningar behöver du inte oroa dig, eftersom dessa accepteras av Merax. Dock är det viktigt att notera att skulder hos Kronofogden utgör ett hinder för att bli beviljad kredit. När det gäller bedömning av din kreditvärdighet använder sig Merax av kreditupplysningar från Bisnode, vilket säkerställer en noggrann och rättvis utvärdering av din ansökan.

  Sammanfattning och betyg

  – Om långivaren: En flexibel och tillförlitlig finansiell partner (5/5)
  – Ränta och övriga kostnader: Transparenta och rimliga kostnader (3/5)
  – Webbplats och ansökan: Smidig ansökningsprocess online (4/5)
  – Trygghet och support: Tillgänglig och hjälpsam kundservice (3/5)
  – Villkor: Flexibla och kundvänliga återbetalningsplaner (5/5)

  Med Merax får du tillgång till en flexibel och pålitlig kreditlösning som är skräddarsydd för dina behov. Deras enkla ansökningsprocess, konkurrenskraftiga räntor och engagerade kundservice gör dem till ett utmärkt val för dig som söker omedelbar tillgång till pengar. Även om det finns utrymme för förbättring när det gäller kundtjänstens tillgänglighet, står Merax starkt som en finansiell partner. Totalpoäng: 20/25

  Merax 4 utav 5 stjärnor i betyg

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden