Merax

Hur mycket vill du låna?

Merax är en ny långivare på marknaden som lanserades år 2017. Hos Merax så kan du som privatperson låna allt från 5 000 kr upp till 30 000 kr. Oavsett lånesumma är den effektiva räntan 29,3% och man ansöker enkelt via deras hemsida och identifierar sig med BankID.

Det finns andra alternativ på marknaden som vi rekommenderar. Se vår topplista nedan.

Merax har funnits som en aktör på lånemarknaden sedan 2017. De erbjuder höga kontokrediter utan några extra avgifter.

Merax kontokredit kan användas på samma sätt som ett kreditkort. Dock behöver man inget kort utan begär istället uttag till sitt bankkonto. Man betalar endast ränta för den del av lånet man faktiskt valt att utnyttja.

Merax tjänster

Merax erbjuder kontokrediter till privatpersoner på mellan 5 000 kr och 30 000 kr. Då det är en kontokredit så är löptiden flexibel och låntagaren betalar tillbaka i sin egen takt.

Den minimibelopp som måste återbetalas varje månad är dock på 5 % av det kvarstående beloppet eller minst 500 kr.

Enkel ansökan

Det går snabbt att skicka in sin ansökan till Merax. Man fyller i vad man önskar låna och signerar ansökan med sitt BankID. När ansökan har kommit in så tar Merax en kreditupplysning och denna tas från UC. När Merax utvärderat låntagarens återbetalningsmöjligheter så skickas ett låneerbjudande ut inom 24 timmar från ansökningstillfället.

Räntor och avgifter

Merax har en nominell ränta på 25,95 % och denna är fast, det vill säga att den kommer ej att ändras under låneperioden.

Merax tar ej ut några övriga avgifter i form utav till exempel aviavgifter eller någon uppläggningsavgift. Den effektiva årsräntan blir 29,3 %.

Utbetalning av lån

Så snart låntagaren har godkänt låneerbjudandet och signerat det med sitt BankID så påbörjas utbetalningen. Utbetalningar sker under Merax öppettider. Vanligtvis har man pengarna inne på sitt konto inom 24 timmar.

Allt som allt med ansökan och utbetalning av pengar kan det ta upp till tre dagar innan man får tillgång till sitt lånade belopp.

Kundservice

Merax har en erfaren kundservice som jobbar med att godkänna lån, hjälpa till med ansökningar och svara på frågor. Man kan enkelt kontakta Merax kundservice genom mejl eller telefon.

Meraxs medarbetare finns på plats på måndag till fredag mellan kl. 09:00 till 12.00.

Utforska Sveriges lånelandskap med oss, din pålitliga jämförelsetjänst. Med 20,000 användare varje månad och över 30 års samlad erfarenhet, hjälper vi dig hitta de bästa lånen och ger insikter om budgetering och investeringar. Starta din väg mot smartare ekonomiska beslut.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden