KlickLån

Snabbval:
Läser in...
  Fördelar:
  • Enkel ansökan online
  • Låna till vad du vill
  • Fast ränta / flexibel löptid
  Nackdelar:
  • Inga öppettider för kundtjänst
  • Tar ut en uppläggningsavgift

  Om Långivaren

  KlickLån, en del av Thorn Svenska AB, erbjuder lån mellan 10 000 och 40 000 kr helt utan säkerhet för dig som privatperson. Deras flexibla återbetalningstid, som sträcker sig från 12 till 84 månader, möjliggör låga månadskostnader, även om det innebär en högre total lånekostnad över tid. KlickLån står under Finansinspektionens tillsyn, vilket ger dig som låntagare en extra trygghet.

  Ränta och övriga kostnader

  KlickLån erbjuder lån med en bunden årsränta som varierar mellan 9,84 % och 26,88 %. Den effektiva räntan ligger mellan 13,86 % och 32,49 %. Dessa räntor reflekterar den totala kostnaden för lånet, vilket inkluderar både ränta och eventuella avgifter.

  Ett representativt exempel är ett lån på 90 000 kr till en ränta på 21,60 % över en löptid på 84 månader. Med 84 avbetalningar på 2 100 kr var, en uppläggningsavgift på 595 kr (som läggs till lånesumman) och en administrativ avgift på 19 kr per månad vid autogiro (annars 45 kr), blir den effektiva räntan 24,59 %. Det totala beloppet som ska återbetalas blir 177 992 kr.

  För mindre lån varierar din månadskostnad mellan 824 kr och 1 022 kr. Den maximala effektiva räntan hos KlickLån är 32,49 %. Administrationsavgiften på max 19 kr per månad tillkommer utöver ditt månadsbelopp.

  KlickLåns ränte- och avgiftsstruktur är tydlig och transparent, vilket gör det lätt för dig att förstå den totala kostnaden för ditt lån

  Webbplats och ansökan

  Att ansöka om lån hos KlickLån är enkelt och görs online. Efter att ha fyllt i ansökningsformuläret och genomgått en kreditupplysning hos UC, får du snabbt ett låneerbjudande via e-post. För att acceptera erbjudandet behöver du bara signera det med ditt BankID.

  Trygghet och support

  KlickLåns kundservice är tillgänglig på vardagar för att hjälpa dig med eventuella frågor eller funderingar kring din låneansökan. Du kan nå dem via telefon eller mejl, Vi kan tyvärr inte hitta vilka om det gäller några specifika öppettider då det inte anges på deras webbplats.

  Villkor hos Klicklån

  När du ansöker om ett lån hos KlickLån finns det några grundläggande villkor som du behöver uppfylla. Först och främst måste du vara minst 20 år gammal. Det är också viktigt att du har en stadig inkomst, även om det specifika inkomstkravet inte är exakt angivet. Även om det är oklart om svenskt medborgarskap är ett krav, måste du vara folkbokförd i Sverige.

  Om du har tidigare betalningsanmärkningar är det ingen dealbreaker hos KlickLån – de accepterar ansökningar från individer med sådana anmärkningar. Däremot, om du har en pågående skuld hos Kronofogden, kommer din ansökan inte att bli godkänd.

  Vad gäller kreditupplysningen, använder KlickLån sig av Upplysningscentralen (UC) för att bedöma din kreditvärdighet. Detta innebär att en UC-förfrågan kommer att registreras i samband med din låneansökan.

  Sammanfattning och betyg

  • Om Långivaren: Flexibelt och säkert (4/5)
  • Ränta och Övriga Kostnader: Fast ränta, men högre total kostnad (3/5)
  • Webbplats och Ansökan: Enkel och snabb (4/5)
  • Trygghet och Support: Tillgänglig, men öppettider oklara (3/5)
  • Villkor: Inga skulder hos kronofogden accepteras (3/5)

  KlickLån står ut som ett flexibelt alternativ på lånemarknaden, särskilt för de som söker mindre lån utan säkerhet. Med enkel onlineansökan och snabba utbetalningar är de ett attraktivt val för många låntagare, trots något högre totalkostnad och strikta lånevillkor. Totalpoäng: 17/25


  Klicklån recension 4 av 5 stjärnor

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden