GF Money

Snabbval:
Läser in...
  Fördelar:
  • Direktutbetalning till bank
  • Enkel och tydlig hemsida
  • Flexibel återbetalningstid
  • Lån utan UC
  Nackdelar:
  • Godtar ej betalningsanmärkning
  • Kostnad för låneupplägg

  Om Långivaren

  GF Money är en populär kreditgivare med en modern produkt som går ut på att du som låntagare, likt ett kreditkort, får tillgång till ett kreditkonto med pengar som du fritt kan använda dig av. Därefter betalar du endast för summan du faktiskt använder.

  GF Money har etablerat sig som en betrodd kreditgivare i Norden, känd för sin flexibla kreditlösning som liknar ett kreditkort. Denna moderna finansiella produkt ger kunderna tillgång till ett konto med pengar som kan användas efter behov, vilket ger en betydande frihet och kontroll. De är aktiva i Sverige, Finland och Danmark och har blivit ett populärt val för de som behöver extra kapital, exempelvis för renoveringar eller oväntade utgifter.

  Ränta och övriga kostnader

  Ett konkret exempel på lån hos GF Money (uppdaterat den 2023-06-27) visar på kostnadsstrukturen. För en utnyttjad kredit på 15 000 kr över 12 månader blir den totala återbetalningen 19 588 kr, vilket innebär en genomsnittlig månadskostnad på 1 632 kr. Detta lånexempel inkluderar en effektiv årsränta på 68.62%, med en rörlig nominell årsränta på 42.50%. 

  Till de räntebaserade kostnaderna läggs en uppläggningsavgift på 280 kr, en uttagsavgift på 95 kr samt en månadsavgift på 45 kr. Detta exempel förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 månadsavgifter. Denna prisstruktur ger en tydlig bild av de totala kostnaderna för ett lån hos GF Money och bör noggrant övervägas innan man tar ett beslut.

  Webbplats och ansökan

  GF Moneys webbplats är användarvänlig och informativ, vilket underlättar ansökningsprocessen för låntagare. De erbjuder enkel tillgång till kontokrediter med en snabb och effektiv ansökningsprocess. Kunder kan enkelt fylla i sina uppgifter online och få snabbt besked om deras kreditansökan.

  Trygghet och support

  GF Money är en trygg och pålitlig kreditgivare, med tillstånd från Finansinspektionen och en stabil närvaro på marknaden. Deras hemsida erbjuder utförliga svar på vanliga frågor och tydliga exempel på lånekostnader. Dessutom garanterar deras integritetspolicy säker hantering av personuppgifter och ansökningar. Kundtjänsten är lättillgänglig via telefon och chatt, vilket ger en extra trygghet för kunderna.

  Villkor

  För att ansöka om en kontokredit hos GF Money finns det vissa villkor som måste uppfyllas. Först och främst krävs det att du är minst 18 år gammal, vilket är standardåldern för att ingå i ett finansiellt avtal i Sverige.

  Ett inkomstkrav gäller också för potentiella låntagare. Detta säkerställer att du har en stabil ekonomisk grund att stå på, vilket är avgörande för att kunna hantera ett lån ansvarsfullt. Även om det inte är klart om svenskt medborgarskap är ett krav, är det nödvändigt att ha varit folkbokförd i Sverige de senaste två åren. Detta krav hjälper GF Money att säkerställa att låntagaren har en bevisbar ekonomisk historia och närvaro i landet.

  GF Money godkänner inte ansökningar från personer med betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden. Dessa kriterier är viktiga för att upprätthålla en ansvarsfull kreditgivningspraxis och säkerställa att låntagare inte är överbelastade med skulder.

  När det kommer till kreditupplysningar använder GF Money Creditsafe istället för Upplysningscentralen (UC). Detta val kan vara fördelaktigt för dig som låntagare, då det inte påverkar din UC-kreditvärdighet.

  Dessa villkor från GF Money reflekterar deras strävan att erbjuda ansvarsfulla och hållbara kreditlösningar till sina kunder, samtidigt som de uppfyller de rättsliga och regulatoriska kraven.

  Sammanfattning och betyg

  • Om Långivaren: Erfaren och kundcentrerad (4/5)
  • Ränta och Övriga Kostnader: Högre räntor och avgifter (3/5)
  • Webbplats och Ansökan: Användarvänlig och effektiv (3/5)
  • Trygghet och Support: Tillförlitlig och tillgänglig (3/5)
  • Villkor: Strikta men rättvisa (3/5)

  GF Money framstår som en pålitlig och flexibel kreditgivare i Norden, uppskattad för sin förmåga att erbjuda anpassningsbara kreditlösningar. Deras engagemang för kundtillfredsställelse och säkerhet gör dem till ett attraktivt val för dem som söker finansiell flexibilitet. Totalpoäng: 16/25


  GF Money recension - 4 av 5 stjärnor

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden