Extralånet

Snabbval:
Läser in...
  Fördelar:
  • Använder sig inte av kreditupplysning med UC
  • Går att söka även för dig med betalningsanmärkningar
  • Det tar bara en bankdag att få svar på din låneansökan
  • Efter att din ansökan godkänts tar det bara 1-2 bankdagar för pengarna att komma in på ditt konto
  Nackdelar:
  • Hög ränta
  • Du kan inte låna mer än 50 000 kr

  Om Långivaren

  Hos Extralånet är det möjligt för dig som kund att låna mellan 10 000 och 50 000 kr, även om du tidigare har haft betalningsanmärkningar. Deras fokus ligger på din nuvarande återbetalningsförmåga, snarare än din tidigare ekonomiska historik. Detta gör dem till ett attraktivt val för många som behöver en snabb finansiell lösning.

  Extralånet, som har varit aktivt sedan 2009, har byggt upp en solid erfarenhet inom olika områden av kreditgivning. De har ett rykte om att vara en pålitlig långivare och har lyckats hjälpa tusentals kunder genom åren. Deras tjänster sträcker sig från personliga lån till företagsfinansiering, och de har lyckats etablera sig som en stabil aktör på marknaden.

  Extralånet skiljer sig från traditionella banker genom sitt engagemang för att erbjuda krediter till en bredare allmänhet. De är kända för sin transparenta prissättning och för att inte ha dolda avgifter, vilket skapar en tydlig och rättvis upplevelse för dig som kund.

  Genom att följa Konsumentverkets och Finansinspektionens regler, säkerställer Extralånet att deras processer och tjänster är pålitliga och säkra. Deras fokus på kundens säkerhet och integritet, tillsammans med deras engagemang för ansvarsfull kreditgivning, gör dem till en långivare som du kan lita på för dina finansiella behov.

  Ränta och övriga kostnader

  Hos Extralånet tillkommer en nominell ränta på 24,95% och en effektiv ränta på 28,01%. Det finns inga dolda avgifter om du håller dig till återbetalningsplanen, men om du missar en betalning tillkommer en påminnelseavgift på 60 kr och en inkassoavgift på 180 kr. Räntan kan tyckas hög, men den kompenseras av företagets flexibilitet och tillgänglighet för låntagare med varierande kreditbakgrunder.

  Ränteexempel

  När du lånar hos Extralånet får du en nominell ränta på 27,95%. Det innebär att den totala effektiva räntan blir 31,82%. Det här räkneexemplet visar hur det ser ut: Om du lånar 30 000 kr med en återbetalningstid på 4 år, blir din månadskostnad 1 045 kr. Detta upprepas 48 gånger (motsvarande 4 år), vilket innebär att den totala summan du behöver återbetala är 50 160 kr. Denna summa inkluderar alla avgifter som är kopplade till lånet. 

  De enda avgifterna som tillkommer ett lån hos Extralånet utöver räntan är påminnelseavgift samt inkassoavgift om det är så att du slarvar med att betala tillbaka lånet. För att slippa detta, se därför till att du betalar tillbaka ditt lån så som det är tänkt. Vill du betala av ditt lån snabbare än vad som var tänkt? Då kan du göra det helt utan några extra avgifter.

  Det är viktigt att du som låntagare är medveten om att räntor och avgifter kan variera beroende på din individuella ekonomiska situation och kreditvärdighet. Därför är det alltid klokt att läsa igenom lånevillkoren noggrant innan du bestämmer dig för att acceptera ett låneerbjudande.

  Extralånets webbplats och ansökan

  Extralånets webbplats är utformad med användarvänlighet i åtanke, vilket gör den tillgänglig och enkel för dig att navigera. Deras sida har en ren och tilltalande layout, vilket bidrar till en behaglig användarupplevelse. En av de mest framträdande funktionerna på webbplatsen är deras omfattande FAQ-sektion, som erbjuder detaljerade svar på en mängd olika frågor. Detta gör det lätt för dig att snabbt hitta information och få svar på vanliga frågor utan att behöva kontakta kundtjänst.

  Dessutom är webbplatsen rik på information som ger dig en tydlig översikt över deras tjänster, villkor och processer. Denna öppenhet och transparens i informationen skapar en känsla av trygghet och förtroende. Även designmässigt är sidan både inbjudande och lätt att förstå, vilket gör din finansiella resa med Extralånet både enklare och mer tillfredsställande.

  Ansökningsprocessen hos Extralånet är både snabb och enkel, vilket gör det möjligt för dig att ansöka och få lånebesked med lätthet. De använder sig av digitala verktyg som BankID för snabb identifiering och säker hantering av din ansökan. Dessutom, efter att din kreditprövning är godkänd, sker utbetalningen av ditt lån smidigt och effektivt.

  Trygghet och support

  Extralånet erbjuder support via telefon och e-post. De är kända för att ha bra service och fokus på kundens säkerhet, vilket inkluderar användningen av krypterad datatrafik för att skydda dina uppgifter.

  Villkor

  Hos Extralånet kan du ansöka om lån om du är mellan 18 och 70 år gammal. För att vara berättigad till ett lån krävs att du har en stabil inkomst på minst 12 500 kr i månaden efter skatt. Det är också viktigt att du är svensk medborgare, har ett svenskt personnummer och är folkbokförd i Sverige. Om du har skyddad identitet eller en pågående skuld hos Kronofogden, kan du tyvärr inte få ett lån hos Extralånet. Däremot accepterar de ansökningar från dig som har betalningsanmärkningar, förutsatt att du uppfyller de övriga kraven. Kom ihåg att du även behöver ett BankID för att kunna genomföra ansökan.

  Extralånet använder Bisnode för kreditupplysningar, vilket är bra för dig som vill undvika att din kreditvärdighet påverkas negativt genom Upplysningscentralen (UC). Detta gör att Extralånet kan erbjuda lån till en bredare krets av personer, även till de som kanske haft ekonomiska utmaningar tidigare. Att ansöka om ett lån hos Extralånet är en process som är både smidig och tillgänglig för många.

  Sammanfattning och betyg

  • Om Långivaren: Tillgänglig och anpassningsbar (4/5)
  • Ränta och Övriga Kostnader: Högre ränta men utan dolda avgifter (3/5)
  • Webbplats och Ansökan: Snabb och användarvänlig (4/5)
  • Trygghet och Support: Pålitlig och säker (4/5)
  • Villkor: Flexibla men med inkomstkrav (3/5)

  Extralånet är ett utmärkt alternativ för dig som behöver ett mindre lån snabbt, speciellt om du har betalningsanmärkningar eller vill undvika att påverka din UC-kreditpoäng. Deras tillvägagångssätt och fokus på kundens behov gör dem till en attraktiv långivare på den svenska marknaden.
  Totalpoäng: 18/25


  Man som ska söka lån hos Extralånet

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden