Thorn

Thorn

Info om Thorn

Ränteexempel

Belopp: 10.000 kr
Löptid: 5 år
Ränta: 9,90%
Effektiv ränta: 12,63%
Månadskostnad: 223 kr
Att återbetala: 13.315 kr
(Information från långivaren)
Totalbetyg: 81/100
Popularitet Bra (14/20)
Godkända ansökningar Bra (16/20)
Prisnivå Bra (14/20)
Trygghet & service Mycket Bra (18/20)
Villkor & kvalitet Mycket Bra (19/20)
Förklaring av betyg

Utbetalningstider:
Ca två dagar från godkänd ansökan.

Kundtjänst:
Öppet vardagar 08:00 - 18:00
Öppet lördagar 10:00 - 16:00
Öppet söndagar Stängt
Thorn
Vretenvägen 13A
171 54 Solna
Organisationsnr. 556136-8480
Det stora uthyrningsföretaget Thorn erbjuder inte bara elektronik för uthyrning och avbetalning utan även tre olika lån på upp till 100.000 kr. Thorn är inte populärast av alla långivare av privatlån men de godkänner en stor andel ansökningar.
Jämför Thorn med andra långivare
Fördelar:
  • Trygg och känd långivare
  • Godkänner många ansökningar
  • Erbjuder låneskydd
  • Bra service och kundtjänst
Nackdelar:
  • Hög ränta på 9,9%
  • Undermålig hemsida

Popularitet

Thorn är ganska genomsnittliga i popularitet hos Sverigekredit men det finns förmodligen en logisk förklaring till det. Varumärket är välkänt men förknippas främst med sin uthyrning av elektronikprodukter. Detta kan styrkas av att systerbolaget Leasy är mer populärt men erbjuder exakt samma tjänst som Thorn.

Godkända ansökningar

När det kommer till godkända ansökningar så imponerar Thorn med fantastisk statistik som visar att en mycket stor andel av de som väljer långivaren får sina ansökningar godkända. Faktum är att över 20% av alla som besöker Thorn får en godkänd låneansökan, vilket är bland den högsta siffran som vi noterat på Sverigekredit.

Trygghet och Service

Thorn är förstås ett mycket tryggt företag då det funnits i många herrans år på den Svenska marknaden. Vi kan inte ge annat än högsta betyg för tryggheten när det kommer till Thorn, speciellt då de också är bekräftade av våra användare med ett flertal varumärken och tjänster.

Servicen är bra hos Thorn, speciellt med tanke på att de har en stor kundtjänstavdelning som finns tillgänglig 6 dagar i veckan på generösa tider. Det går alltid lätt och snabbt att komma i kontakt med långivaren och ärenden hanteras professionellt. Deras kundtjänst är kanske inte så personlig men den fyller sin funktion och hjälper snabbt när det behövs.

Villkor och Kvalitet

Thorn’s tjänst räknas som ett privatlån och inte ett snabblån, vilket gör att villkoren för lånen är helt motiverade. Med ett maxbelopp på 50.000 kr och en löptid på upp till 6 år så krävs det lite hårdare villkor än hos långivare av snabblån. Det är även normalt i dessa fall att inte godta betalningsanmärkningar.

Thorn är rakt igenom ett kvalitativt bolag som bedriver en minst sagt seriös verksamhet. Tjänsten är smidig och hanteringen är professionell. Man kan dock önska mer av deras hemsida med låneerbjudandet då den innehåller väldigt lite information.

Recension - Thorn
Betyg 81/100

Villkor

  • Minst 18 år gammal
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Fast inkomst
 Betalningsanm.
 Utan UC
 Utbetalning helg

Legitimering

  • E-legitimation (BankID)
Avi-avgift: 39 kr
Uppl.avgift: 495 kr
Ansökningsavgift: 0 kr