Lendo

Snabbval:
Läser in...
  Fördelar:
  • Jämför upp till 40 olika långivare
  • Populär låneförmedlare med fina omdömen
  • Ansökan tar 2 minuter
  • Kräver bara en kreditupplysning
  Nackdelar:
  • Kan dröja 24h innan alla låneerbjudanden inkommit
  • Kreditupplysning hos UC

  Om låneförmedlaren

  Lendo är både välkända och populära bland svenska folket. De har funnits på den svenska marknaden sedan 2007 och har sedan dess blivit en av Sveriges största låneförmedlare.

  Hos Lendo kan du jämföra privatlån, bolån och hopbakslån och få erbjudanden från upp till 40 olika banker och långivare. Du kan ansöka om lån mellan 10 000 – 600 000 kr med en återbetalningstid på 1 – 15 år, och det krävs bara en enda kreditupplysning från UC.

  Bland Lendos alla samarbetspartners återfinns bland andra dessa: Ikano Bank, SEB, Swedbank, Santander, ICA Banken, Resurs, och Nordax Bank. Lendo är en del av Schibsted, de är även verksamma i Norge och Danmark.

  Ränta och övriga kostnader

  Då Lendo samarbetar med många olika banker och långivare så varierar räntor och avgifter dem emellan. Räntespannet för privatlån ligger dock mellan 2,95 och 29,95 %.

  Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5,69 %. Ett lån på 200 000 kr kostar då 1 905 kr/månad (144 avbetalningar), total kostnad blir 274 411 kr. (2021-10-15)

  Webbplats och ansökan

  Lendos hemsida är tydlig och informativ. Du hittar enkelt information om privatlån, bolån och samlingslån. De använder sig av en säker anslutning och du hittar information om cookies och personuppgifter i deras footer längst ner på sidan.

  Ansökningsprocessen är enkel och tar bara ett par minuter. Du fyller i ansökningsformuläret steg för steg. Du börjar med att ange hur mycket du vill låna och fortsätter sedan med dina personuppgifter. Till slut signerar du ansökan med BankID.

  Utbetalningstiderna skiljer sig mellan de olika långivarna. En del använder sig helt digitala lösningar vilket tillåter snabb utbetalning. I de fall som ett fysiskt skuldebrev skickas ut till dig så kan en utbetalning ta 2-5 arbetsdagar efter att banken i fråga fått tillbaka det underskrivna skuldebrevet från dig.

  Trygghet och support

  Lendos kundtjänst har öppet 7 dagar i veckan och kan nås via telefon, e-post eller ett formulär via deras hemsida.

  De har en hög poäng på Trustpilot och de svarar på alla kommentarer de får.

  Villkor

  För att ansöka om ett privatlån via Lendo behöver du vara minst 18 år. Du måste vara folkbokförd och skriven i Sverige sedan minst ett år tillbaka. Du behöver dessutom ha en årsinkomst från arbete eller pension på minst 110 000 kr. Du får inte ha någon skuld hos Kronofogden och om du tidigare haft en skuld så måste det ha gått minst 6 månader sedan denna betalades av.

  Om du har betalningsanmärkningar så kan du ansöka om att låna högst 150 000 kr. Din årsinkomst måste uppgå till minst 120 000 kr. I övrigt gäller samma villkor som ovan.

  Lendo använder sig av kreditupplysningsföretaget UC.

  Sammanfattning och betyg

  • Lendo är en av landets största låneförmedlare med många år i branschen. De samarbetar med hela 40 stycken banker och långivare, och har stort förtroende bland kunderna. (5/5)
  • Med många långivare att jämföra emellan och en lägsta ränta på 2,95 % är chansen till ett lån med bra villkor stor. Tydliga räkneexempel finns. (5/5)
  • Med en tydlig ansökan som inte tar mer än ett par minuter och som endast kräver en kreditupplysning kan vi inte ge annat än högsta betyg. (5/5)
  • Lendos kundtjänst finns tillgänglig alla dagar i veckan för att ta hand om sina kunder, deras höga poäng hos Trustpilot visar att de är uppskattade av låntagarna. (5/5)
  • Kraven för att ansöka om lån via Lendo sticker inte ut utan är sedvanliga krav för en låneförmedlare av privatlån. (5/5)

  Sammanfattningsvis är Lendo en mycket populär och omtyckt låneförmedlare med en snabb och enkel ansökningsprocess. Poäng 25/25.

  Lendo tar hem högsta betyg

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden