Enkelfinans

Snabbval:
Läser in...
  Fördelar:
  • Jämför lån för att hitta det billigaste erbjudandet
  • Svar från upp till 38 långivare
  • Låneansökan tar en minut
  Nackdelar:
  • Bara ett varumärke av enklare och inte en egen låneförmedlare
  • Dåligt med information på hemsidan

  Enkelfinans erbjudande

  Som ett av enklares varumärken är tjänsten som Enkelfinans erbjuder alltså sammanbunden med enklare. Ansökan görs via Enkelfinans hemsida, men det är enklare som gör själva förmedlingsjobbet.

  Tjänsten går ut på att förenkla låneansökningar för kunder genom att en låneansökan når ut till flertalet långivare. På så sätt kan kunden enkelt jämföra de tillgängliga erbjudandena hos låneförmedlaren och välja det lån som är mest förmånligt.

  Att ansöka via Enkelfinans hemsida går på bara någon minut – du fyller i lånebelopp, återbetalningstid, väljer lånesyfte och anger personlig information såsom sysselsättning, civilstånd, personnummer och kontaktuppgifter.

  Produkter och räntor

  Den vanligaste låneprodukten hos Enkelfinans är privatlån, men det går även att ansöka om samlingslån och billån. Alla tre är lånetyper utan säkerhet – det vill säga att det ställs ingen säkerhet för lånet förutom att du måste uppfylla lånevillkoren, vilket innebär att du måste ha en fast inkomst. Inkomsten blir på så sätt säkerheten för långivaren, samt för dig själv.

  Räntor och avgifter bestäms av varje enskild bank eller långivare. Det slutgiltiga erbjudandet med kostnaderna specificerade får du först efter att du gjort en ansökan. Deras aktuella ränteexempel är följande:

  Annuitetslån under 5 år på 150 000 kr. En rörlig ränta på 4,30 % och en uppläggningskostnad på 495 kr ger en effektiv ränta på 4,53 %. Totalt belopp att återbetala blir 167 465 kr. Fördelat på 60 avbetalningar blir månadskostnaden 2 783 kr.

  Samarbetspartners

  Genom enklare finns 38 banker och långivare anknutna – det betyder att din ansökan hos Enkelfinans når ut till ett stort antal aktörer som skickar sina erbjudanden till dig inom 24 timmar. Det är alltså enklare som gör själva låneförmedlingen.

  Bland de långivare som enklare samarbetar med kan nämnas ICA Banken, Lunar, Nordax Bank, Thorn, Santander Consumer Bank, Nstart, Bank Norwegian, Svea, Collector Bank, Komplett Bank, BROCC, Lån & Spar Bank, samt Coop.

  Trygghet och service

  Eftersom Enkelfinans egentligen är en del av enklare är det alltså enklare som man måste vända sig till för service. Det framgår inte mycket på Enkelfinans egen hemsida, vilket är ett minus, men enklare har en kundservice som är tillgänglig på vardagar under kontorstider.

  När du har skickat in en ansökan via Enkelfinans tas en kreditupplysning av UC AB, tidigare Upplysningscentralen. Villkoren för tjänsten framgår på enklares hemsida, där just informationen om kreditupplysningen inte är särskilt tydlig. Där står att om en samarbetspartner har ett avtal med ett annat kreditupplysningsföretag kan det även tas en kreditupplysning av ett annat företag också. Däremot fasthåller de på raderna nedanför att det bara tas en kreditupplysning per ansökan.

  Villkor

  • Du är över 18 år.
  • Du är folkbokförd och skriven i Sverige sedan minst ett år tillbaka.
  • Du har en regelbunden inkomst från arbete eller pension.
  • Du har en årsinkomst på minst 120 000 kr.
  • Du har varit skuldfri från Kronofogden i minst sex månader.

  Om Enkelfinans

  Enkelfinans är en del av Enklare Ekonomi Sverige AB, ett företag registrerat på Skeppargatan i Stockholm som grundades 2014. Sedan starten har företaget gjort över 500 000 jämförelser åt privatkunder. De har vuxit till att numera ha över 120 anställda.

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden