Selene Finans

Selene Finans

Info om Selene Finans

Ränteexempel

Belopp: 40.000 kr
Löptid: 5 år
Uppl-avgift: 495 kr
Aviavgift: 25 kr / mån
Ränta: 11,50%
Effektiv ränta: 14,10%
Månadskostnad: 916 kr
Att återbetala: 54.937 kr
(Information från långivaren)
Totalbetyg: 71/100
Popularitet Bra (14/20)
Godkända ansökningar Bra (14/20)
Prisnivå Bra (13/20)
Trygghet & service Bra (15/20)
Villkor & kvalitet Bra (15/20)
Förklaring av betyg

Utbetalningstider:
2-3 bankdagar

Kundtjänst:
Öppet vardagar 08:30 - 19:00
Öppet fredagar 08:30-16:00
Öppet lördagar Stängt
Öppet söndagar Stängt
Selene Finans AB
Box 4152
203 12 Malmö
Organisationsnr. 556726-1226
Selene Finans är från början ett populärt kreditbolag i Danmark som ännu inte slagit stort i Sverige men som visar fin statistik för andel godkända ansökningar på Sverigekredit. Långivaren är en trygg aktör med över 20 års erfarenhet.
Fördelar:
 • Godkänner många ansökningar
 • Bra hemsida och service
 • Tryggt Danskt kreditbolag
 • Bra lånekonfigurator
Nackdelar:
 • Godtar ej betalningsanmärkningar
 • Ej kundtjänst på helger
 • Ej populär än på Sverigekredit

Popularitet

Selene Finans är ett Danskt kreditbolag som verkligen växt bland våra användare på Sverigekredit. Det märks att fler och fler Svenskar känner sig trygga med varumärket, vilket vi också bekräftar att du kan göra.

Godkända ansökningar

Här får Selene Finans högsta betyg då de godkänner fler ansökningar än något annat kreditbolag som erbjuder privatlån. Vi är faktiskt riktigt imponerade över hur många som faktiskt ansöker och får sina lån beviljade, speciellt med tanke på att långivaren inte godtar betalningsanmärkningar.

Trygghet och Service

Selene Finans har hjälpt privatpersoner med lån i över 20 år så det är verkligen inga nybörjare i branschen. Som sagt ovan så är det ännu inte så många Svenskar som känner till kreditbolaget men på Sverigekredit kan vi varmt rekommendera deras tjänst och bekräfta att du är trygg med att låna hos Selene Finans.

Du kan få hjälp av kundtjänst alla vardagar men på helgerna håller de tyvärr stängt. Du kan däremot skicka en fråga till Selene Finans via e-post, så svarar de så snart de kan. Kundtjänsten är bra när den finns tillgänglig men vi ger ett litet minus för att de har stängt på helger.

Villkor och Kvalitet

Om man jämför med andra långivare av privatlån så har Selene Finans helt normala villkor för att du ska få låna pengar. Grundvillkoren är att du måste vara minst 18 år och Svensk medborgare samt att du ska ha en fast inkomst av tjänst eller annat. Selene kan även godta betalningsanmärkningar för belopp under 30.000 kr.

Hemsidan är tydlig och enkel samt att den erbjuder all tänkbar information som du kan behöva innan du väljer att ansöka om ett lån. Du kan läsa en enkel FAQ som ger svar på de vanligaste frågorna och se tabeller med priser, beräkningar och för betalningar. Vi ger plusbetyg för långivarens lånekonfigurator där du kan ställa in olika belopp och löptider för att se kostnader, månadsbetalning, ränta m.m. Den är mer komplett än hos de flesta långivare av privatlån.

Recension - Selene Finans
Betyg 71/100

Villkor

 • Fullständig Svensk adress
 • Minst 18 år gammal
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Fast, taxerad årsinkomst
 Betalningsanm.
 Utan UC
 Utbetalning helg

Legitimering

 • Underskrift
Avi-avgift: 25 kr
Uppl.avgift: 495 kr
Ansökningsavgift: 0 kr