SEB

SEB

Info om SEB

Ränteexempel

Belopp: 100.000 kr
Löptid: 5 år
Uppläggningsavgift: 300 kr
Ränta: 4,98%
Effektiv ränta: 5,21%
Månadskostnad: 1886 kr
Att återbetala: 113.472 kr
(Information från långivaren)
Totalbetyg: 80/100
Popularitet Bra (15/20)
Godkända ansökningar Bra (14/20)
Prisnivå Mycket Bra (17/20)
Trygghet & service Mycket Bra (17/20)
Villkor & kvalitet Mycket Bra (17/20)
Förklaring av betyg

Utbetalningstider:
4 - 7 bankdagar

Kundtjänst:
Öppet vardagar 08:00 - 20:00
Öppet lördagar Stängt
Öppet söndagar Stängt
Skandinaviska Enskilda Banken AB (SEB)
Kungsträdgårdsgatan 8
111 47 Stockholm
Organisationsnr. 502032-9081
SEB är en av Sveriges största och tryggaste storbanker som funnits i 150 år. Utöver alla tänkbara tjänster för privat- och företagsekonomi så erbjuder SEB privatlån på upp till 350.000 kr till förmånliga villkor och låg ränta.
Fördelar:
 • Stor och trygg bank
 • Vettiga lånevillkor
 • Låga räntor och avgifter
 • Bra personlig kundservice
Nackdelar:
 • Lång utbetalningstid
 • Ej kundtjänst på helger

Popularitet

SEB är en av Sveriges storbanker men trots detta så är det förhållandevis få användare på Sverigekredit som väljer att ansöka hos långivare. En anledning kan vara att många känner till storbankernas höga krav.

Godkända ansökningar

Utav de få som väljer SEB så är det heller inte speciellt många som får sin ansökan godkänd. Storbankerna kräver som sagt i regel lite mer än de mindre kreditbolagen, vilket kan vara en anledning.

Trygghet och Service

SEB är en av Sveriges storbanker som funnits i inte mindre än 150 år och de har hjälpt miljontals nöjda kunder med lån, sparande och andra ekonomitjänster. All motivering kring tryggheten hos SEB är överflödig, långivaren är självfallet alltid ett tryggt och säkert val för alla, oavsett behov eller ekonomiska situation.

Servicen är även den i högsta klass med snabba svarstider, kompetent kundtjänst och möjlighet till personlig service samt banktjänstemän som hjälper till med alla sorters frågor och ärenden. Kundtjänsten finns tyvärr inte tillgänglig på helger, vilket är det enda som vi kan ge ett litet minus för.

Villkor och Kvalitet

För att få låna pengar hos SEB så krävs det att du är minst 18 år, inte har några betalningsanmärkningar samt att du har minst 180.000 kr i årsinkomst. Den maximala löptiden för lånet är 2-5 år kortare än hos flera andra långivare av privatlån men vi rekommenderar heller inte långa löptider då det är förenat med höga lånekostnader.

Kvaliteten hos SEB’s tjänster håller så klart toppklass. Utöver förmånliga lån så erbjuder de alla tänkbara tjänster för din ekonomi, både till privatpersoner och företag. Hemsidan är omfattande och informativ men den kan lätt uppfattas lite rörig och svårnavigerad. Detta är dock inte ovanligt att storbankernas hemsidor saknar användarvänlighet.

Recension - SEB
Betyg 80/100

Villkor

 • Lägsta ålder 18 år
 • Inte ha betalningsanmärkningar
 • Inga skulder hos Kronofogden
 • Minst 180.000 kr i årsinkomst
 Betalningsanm.
 Utan UC
 Utbetalning helg

Legitimering

 • Underskrift
Avi-avgift: 
Uppl.avgift: 300
Ansökningsavgift: