Spara pengar med kreditkort

Många förknippar kreditkort med höga kostnader och räntor. Så länge du betalar av dina kreditkortsräkningar i tid så tillkommer inga kostnader. Många kreditkort har dessutom fördelar som gör att du kan tjäna eller spara pengar. Kreditkort kan därför vara ett bättre alternativ än ett vanligt bankkort.

PLånbok med många kreditkort

Olika kort till olika ändamål

Det finns kreditkort som lämpar sig extra bra till olika sorters köp, och så finns det kreditkort som ger dig samma förmåner oberoende på vad du köper. Vill du spara extra mycket är det bästa alternativet att ha flera olika kreditkort.

Det är många kedjor som har sina egna kreditkort som ger extra bra förmåner när du handlar hos just dem. Exempelvis matbutiker där du får en del tillbaka på alla köp du gör hos dem.

Bensinstationer är ett annat exempel. De ger dig några öre billigare bensin per liter. Om du åker mycket bil inom jobbet drar bensinkostnaderna snabbt iväg. Då kan det vara värt att ansöka om ett kreditkort hos den bensinmacken som du använder mest.

Många kreditkort erbjuder även kampanjer. Som till exempel att du får dubbel återbäring under en månads tid. Kan du planera dina köp så att du handlar mycket under denna tiden så är det ytterligare ett bra sätt att spara lite extra pengar.

Den negativa följden av att ha flera kreditkort är att det blir många olika räkningar att betala. Känner du att du har tid att betala flera räkningar istället för en så är detta det alternativet som du kan spara mest pengar på. Ett alternativ är såklart att välja E-faktura eller autogiro. Dessa alternativ brukar dessutom göra att aviavgiften blir billigare.

Ansök om kreditkort

För dig som bara vill ha ett kort

Gillar du att sköta alla köp via ett kort så finns det pengar att spara även på det sättet. Även om det är många fördelar med att ha flera olika kort så kan det även kännas jobbigt, och det passar inte alla. Kanske kör du över områden där du behöver kunna tanka på flera olika bensinstationer. Då passar ett kreditkort med samma återbäring på alla dina köp bättre.

Det finns kreditkort som ger din återbäring i olika former.

Du kan få pengar utbetalade till dig varje månad eller så sätts pengarna in på en fond du valt. Om du har tänkt att ha återbäringen från ditt kreditkort som ett sparande så lämpar det sig väldigt bra att få det avsatt i fonder.

Fonder har för det mesta en stadig tillväxt, vilket betyder att dina pengar kommer att växa och bli ännu större. Tillväxten i fonder är lägre än i aktier, men tillväxten är betydligt stadigare och har en lägre risk.

Spara hundralappar i månaden

Vissa kreditkort erbjuder dig återbäring på upp till 2 % på alla dina köp. Det innebär att du får 200 kronor som en bonus, om du spenderar 10 000 kronor per månad med ditt kreditkort. Om du sedan väljer att dessa pengar skall placeras i fonder så kommer de med största sannolikhet att växa till sig och bli värda ännu mer.

Om du är en person som har svårt att spara själv så är detta ett perfekt sparande eftersom du inte behöver göra något annat än att handla som vanligt, sedan sköter kreditkortet resten.

Medlemskort utan kredit

Alla butikskedjor erbjuder inte kreditkort men de flesta har medlemskort som du kan skaffa för att få olika förmåner. Det kan handla om rabatter på specifika varor, unika rabattkoder eller bonuscheckar när du har handlat för en viss summa.

Dessa medlemskap går självklart att kombinera med ditt kreditkort. Du kan första dra ditt medlemskort som ger dig de fördelarna som just det medlemskortet ger. Sedan betalar ditt köp med ditt kreditkort som ger återbäring. På så sätt kan du kombinera flera erbjudanden och spara mer pengar.

Se till att betala i tid

Det finns stora pengar att spara genom att använda dig av ett kreditkort när du gör dina köp. Ett vanligt betalkort ger dig aldrig samma förmåner som ett kreditkort gör. Men det som kreditkortsutgivaren hoppas på är att du ska missa någon betalning, och på så sätt kan de ta betalt för ränta. Det är så de tjänar sina pengar och har råd att ge ut så mycket förmåner.

Så länge du ser till att betala dina räkningar i tid så slipper du att betala ränta och kan på så sätt tjäna en massa pengar på ditt kreditkort. Tänk också på att inte spendera över dina tillgångar bara för att krediten finns där. Det är alltid bättre att endast använda dig av så mycket pengar som du har, så att du är säker på att du kan betala tillbaka i tid för att slippa räntan.

Ytterligare en av fördelarna med ett kreditkort är dock just det att du har en extra säkerhet ifall du skulle få en oförutsedd utgift. Ibland händer saker som gör att man behöver extra pengar och då är det bra att krediter och lån finns. Om räntan är hög på det kreditkort du har så kan det vara ett bättre alternativ att ta ett smslån för att ha pengar till den oväntade utgiften.

Skaffa kreditkort nu

Niklas har en gedigen bakgrund inom ekonomi. Tack vare sin erfarenhet inom såväl banksektorn som retailbranschen, startups och väletablerade företag så har han skaffat sig en bred kunskapsbas inom ekonomi och finans. Att ha arbetat med såväl privatpersoner som företag har gjort att han fått ett brett perspektiv på hur behovet av finansiella lösningar ser ut från olika kunders perspektiv. Vidare har Niklas ett gediget intresse för värdepappersmarknaden. Att ständigt hålla sig uppdaterad om de senaste nyheterna är en självklarhet för honom. Denna breda kunskapsbas har sedan legat till grund för det Sverigekredit.se är idag.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden