Coop Mastercard

Med ett Coop Mastercard får du inte bara poäng i din Coop-affär när du handlar – du får poäng på varenda köp du gör med ditt kort. Dessa poäng kan du sedan använda i deras poängshop och byta ut mot antingen värdecheckar eller andra fina varor. Du får också upp till 55 dagars räntefri kredit på dina inköp, samt flera bra försäkringar.

Bonus & cashbacks

Du som vanligtvis handlar hos Coop känner troligtvis redan till deras poängtrappa. Denna ger dig ett visst antal poäng per krona som du handlat för hos Coop och hur många poäng du får beror på var i trappan du befinner dig. För varje tusenlapp du handlar för hos Coop flyttas du upp ett steg i trappan, och själva trappan ser ut såhär:

 • 1 – 1 000 kr = 0,5 poäng / krona
 • 1 001 – 2 000 kr = 1 poäng / krona
 • 2 001 – 3 000 kr = 2 poäng / krona
 • 3 001 – 4 000 kr = 3 poäng / krona
 • 4 001 – 5 000 kr = 4 poäng / krona
 • 5 001 kr och uppåt = 5 poäng / krona

Utöver denna poängtrappa får du 0,5 poäng för varje krona du handlar för med ditt kort hos alla andra aktörer som inte hör till Coop. För dina poäng kan du sedan plocka ut värdecheckar hos Coop, eller andra produkter från deras samarbetspartners.

Försäkringar

Med kortet följer flera bra försäkringar, vilka kommer att presenteras lite närmare nedan.

Kompletterande reseförsäkring

Om du väljer att betala minst 75 % av din resa med kreditkortet får du tillgång till en reseförsäkring som bland annat innefattar avbeställningsskydd, försenat bagage, försenat allmänt färdmedel, självrisk för hyrbil och självriskskydd. Denna försäkring inkluderar upp till tre medföljande resenärer, vilket inte måste vara familjemedlemmar.

Självrisken för hyrbil täcker kostnad för skada upp till 15 000 kr vilket är ett stort plus, då denna försäkring vanligtvis annars endast täcker kostnaden för självrisken.

Det ska dock poängteras att det är en kompletterande reseförsäkring då den är ett komplement till hemförsäkringens reseskydd eller annan separat reseförsäkring.

Köpskydd

Köpskydd är motsvarigheten till den så kallade drulleförsäkringen. Det innebär att försäkringen kan täcka stöld eller skada som uppstått till exempel från att du tappat något som gått i sönder. Värdet måste vara minst 750 kr och försäkringen gäller i 60 dagar efter köp. På så sätt slipper du lägga pengar på att teckna tilläggsförsäkringar.

Förlängd garanti

Denna försäkring ger dig ett års förlängd garanti på hemelektronik och vitvaror (upp till 3 år och belopp på 25 000 kr). Datorer, mobiltelefoner och kameror är dock exkluderade.

Prisgaranti

Om du köper en vara till en kostnad av minst 400 kr med ditt kort och därefter finner exakt samma vara minst 300 kr billigare inom 90 dagar får du tillbaka mellanskillnaden.

Kreditgränser & ränta

Kreditlimiten sätts individuellt och den maximala krediten som ges på Coop Mastercard är 100 000 kr. Årsräntan ligger på 15,95 % och den effektiva räntan vid utnyttjad kredit på 20 000 kr är 16,78 % med e-faktura. Du kan betala hela beloppet på en gång eller välja att dela upp betalningen. Betalas allt inom 55 dagar tillkommer ingen ränta.

Avgifter

Beroende på vad du tänkt använda kreditkortet till är det bra att veta vilka avgifter som kan tillkomma. Kreditkortet Coop Mastercard har en årsavgift på 295 kr och aviavgift på 29 kr. Det går dock att undvika aviavgiften genom att välja e-faktura.

Valutapåslag

Om du har tänkt handla med ditt kreditkort utomlands bör du känna till att det tillkommer ett valutapåslag på 1,75 % av köpesumman. Detta är en ganska standard procentsats och det finns både de aktörer som har ett högre, såväl som ett lägre, valutapåslag.

Uttagsavgift

Uttagsavgiften ligger på 1,50 % av det uttagna beloppet, eller lägst 35 kr.

Extrakort

Årsavgiften för ett extrakort är 95 kr. Då samlar ni ihop poäng tillsammans och alla transaktioner redovisas separat, men samlas på en och samma månadsfaktura.

Krav

För att beviljas ett Coop Mastercard ska du vara minst 20 år, ha en årsinkomst på minst 125 000 kr och du får inte ha några betalningsanmärkningar. Ytterligare ett ansökningskrav är att du är Coop-medlem, samt att du har BankID för underskriften.

Om Coop

Coop är idag en av de största svenska aktörerna inom dagligvaruhandeln med ungefär 650 olika Coop-butiker landet över. Förutom att vara en ledande aktör inom dagligvaruhandeln erbjuder de också flera olika finansiella lösningar för sina medlemmar, bland annat i form av kreditkort, lån och sparkonton.

Fördelar:
 • Reseförsäkring och köpskydd
 • 55 dagars räntefri kredit
 • Minst 0,5 poäng på allt du köper
Nackdelar:
 • Uttagsavgift
 • Valutapåslag

Villkor

 • Coop-medlem
 • Minst 20 år
 • Över 125 000 kr i årsinkomst
 • Inga betalningsanmärkningar

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden