Bank Norwegian

Bank Norwegian kreditkort är ett populärt resekreditkort som i samarbete med VISA ger dig generösa cashpoints som du kan använda för att köpa nya resor hos Norwegian. Kortet har ingen årsavgift eller uttagsavgift, oavsett om du är i Sverige eller utomlands.

I kortet inkluderas en reseförsäkring och ett avbeställningsskydd när du betalar minst 75 % av din resa med kortet. Mest poäng får du när du köper flygresor med kortet hos Norwegian, men även vanliga inköp, till exempel köp i matbutiken, ger dig cashpoints.

Bonus & cashbacks

När du använder ditt Bank Norwegian kreditkort får du cashpoints. Varje cashpoint motsvarar 1 norsk krona och du tjänar olika många poäng beroende på vad du köper.

När du köper resor hos Norwegian kan du få upp till 10 % av beloppet i cashpoints om du köper Flex-biljetter. Köper du istället Lowfare-biljetter är återbäringen 4 %. Norwegian har även en rad samarbetspartners, vilka ger dig 5 % cashpoints på köpesumman.

Övriga köp ger dig 0,5 cashpoints för varje spenderad krona, upp till 100 000 kronor per år. Köp av flygbiljetter hos andra aktörer än Norwegian ger dock inte några poäng.

Försäkringar

Om du betalar minst 75 % av din resa med ditt Bank Norwegian kreditkort ingår alltid en reseförsäkring och ett avbeställningsskydd. Om du brukar använda dig av hyrbil på semestern kan du även köpa till en självriskeliminering för 249 kronor per år. På så sätt slipper du självrisken om något skulle hända med hyrbilen och undviker en tråkig utgift.

Bank Norwegian kreditkort kommer också med en möjlighet att teckna ett betalskydd. Detta skydd hjälper dig om du till exempel skulle bli av med ditt jobb. Skyddet är på upp till 7 000 kronor i 6 månader och kostar 0,8 % av din totala kreditkortsskuld varje månad.

Kreditgränser och ränta

Krediten som ges på ett Bank Norwegian kreditkort är individuellt anpassad utifrån den sökandes betalningsförutsättningar. Det betyder att inte alla användare av kortet beviljas samma kredit. Den maximala krediten som kan fås på kortet är dock 100 000 kronor.

Avgifter

Om du betalar tillbaka hela din kreditskuld inom 45 dagar är kortet helt räntefritt. Undantaget är om du betalat räkningar med kortet då ränta på dessa löper från dag ett.

Skulle du behöva längre än 45 dagar på dig att betala skulden ligger månadsräntan på 19,99 %, vilket får räknas som en normal ränta för ett kreditkort. Om aviseringsavgiften, som tillkommer på varje betalning, inkluderas blir den effektiva räntan 21,93 %. Denna går dock enkelt att undkomma genom att välja e-faktura istället för pappersfaktura.

Valutapåslag

Ett Bank Norwegian kreditkort har ett relativt lågt valutapåslag, även om det finns de kreditkortsutgivare som har tagit bort det helt. Påslaget ligger på 1,75 %, vilket är en helt överkomlig siffra och ligger lägre än genomsnittet för de kreditkort som har ett påslag.

Uttagsavgift

Något som är riktigt bra med ett Bank Norwegian kreditkort är att de tagit bort uttagsavgiften helt och hållet – både i Sverige och utomlands. Det betyder att du kan ta ut pengar i bankomat när du vill och hur många gånger du vill, utan att någon extra kostnad tillkommer. Förutom ovan nämnda valutapåslag om du befinner dig utomlands.

Räkningsbetalning

När du betalar räkningar med ditt Bank Norwegian kreditkort är det exakt samma räntekostnad som vanliga inköp. Den enda skillnaden är att räntan löper från den dag du registrerar din betalning. Här gäller alltså inga betalningsfria dagar.

Krav

För att beviljas ett Bank Norwegian kreditkort ska du vara minst 23 år gammal och ha varit folkbokförd i Sverige sedan ett minimum om 3 år tillbaka. Du får inte vara arbetslös och du får heller inte ha några betalningsanmärkningar. En kreditupplysning tas alltid i samband med en ansökan för att avgöra betalningsförmågan hos den sökande.

Om Bank Norwegian

Bank Norwegian är en flexibel internetbank som grundades 2007. Syftet var att skapa en plattform för flygbolagets bonusprogram Norwegian Reward. Fem år senare lanserades kreditkortet även på svenska marknaden, följt av Danmark och Finland. Bank Norwegians mål är att förbättra kundupplevelsen med den senaste tekniken.

Fördelar:
 • Bra och tryggt för dig som reser mycket
 • Inga avgifter för kontantuttag
 • Upp till 10 % av biljettpriset i Cashpoints
 • Räntefria avbetalningar i 45 dagar
 • Ingen årsavgift
Nackdelar:
 • Poäng kan endast användas hos Norwegian
 • Endast Cashpoints på varuköp upp till 100 000 kr/år
 • Valutapåslag

Villkor

 • Minst 23 år fyllda
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Ha någon form av anställning
 • Folkbokförd i Sverige sedan minst 3 år tillbaka
Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden