Bank Norwegian

Bank Norwegians VISA-kort är ett populärt kreditkort perfekt för resor. Du väljer själv om du vill samla cashpoints som du kan använda för att köpa resor hos Norwegian, eller om du istället vill ha cashback att betala av din kreditskuld med. Kortet har ingen årsavgift eller uttagsavgift, oavsett om du är i Sverige eller utomlands.

I kortet inkluderas en reseförsäkring och ett avbeställningsskydd när du betalar minst 50 % av din resa med kortet. Mest poäng får du när du köper flygresor med kortet hos Norwegian, men även vanliga inköp som kläder eller matvaror ger poäng.

Bonus och cashback

När du använder ditt Bank Norwegian-kort får du antingen intjänade cashpoints eller cashback. Du väljer själv vilket du föredrar.

Cashpoints

Det här är Norwegians egen valuta som kan användas för att antingen helt eller delvis betala flygbiljetter och olika tillval som incheckat bagage eller platsreservationer. Varje cashpoint motsvarar 1 norsk krona.

Ju mer du handlar med ditt kreditkort, desto fler cashpoints tjänar du in. Du får en återbäring på 0,5 % för alla vanliga inköp du gör, till exempel i matbutiken eller hos frisören. 

Betalar du dina Norwegian flygbiljetter med kreditkortet tjänar du extra mycket cashpoints. Du får 4 % i cashpoints för Lowfare-biljetter och hela 10 % för Flex-biljetter. 

Dessutom kan du online-shoppa genom Norwegians Reward eShop för att bättra på poängsamlandet ytterligare, där ger köp hos butikerna mellan 1,5 – 18 % i cashpoints.

Du samlar cashpoints på köp upp till 100 000 kronor per år. Köp av flygbiljetter hos andra aktörer än Norwegian ger dock inte några poäng. Inte heller valutaköp, kontantuttag eller betalning av räkningar.

Cashback

Föredrar du att istället få pengar tillbaka och använda dessa för att betala av din kreditskuld, då är det cashback du ska välja. Du får 0,5 % i återbäring på varuköp i Sverige, en cashback motsvarar 1 svensk krona.

Du får cashback på köp upp till 100 000 kronor per år. Köp av flygbiljetter hos andra aktörer än Norwegian ger dock inte någon återbäring. Inte heller valutaköp, kontantuttag, betalning av räkningar eller varuköp utomlands.

Försäkringar

Norwegians resekort kommer med två inkluderade försäkringar och valet att köpa till ytterligare fyra stycken.

Kompletterande reseförsäkring

Betala minst 50 % av din resa med ditt Norwegian-kort så täcks du av deras reseförsäkring som kompletterar din hemförsäkring och inkluderar följande:

 • Avbeställningsskydd 
 • Transportförsening
 • Bagageförsening
 • Självriskskydd
 • Evakuering
 • Reseolycksfall

Dagligvaruförsäkring

Även denna försäkring är inkluderat i ditt kort när du använder det till att handla dagligvaror, det vill säga köp i livsmedelsaffärer. Skulle du bli arbetslös, sjukskriven eller permitterad så ger försäkringen en engångsersättning motsvarande en månads konsumtion av dagligvaror, upp till 10 000 kr.

Tandvårdsförsäkring

Det här är en tilläggsförsäkring som kostar från 237 kr per månad. Ingen hälsobedömning krävs vid tecknandet av försäkringen och den täcker sådant som:

 • Undersökning
 • Bedövning
 • Röntgen
 • Behandling av tandlossning
 • Fyllningar (inkl. kronor)
 • Mindre kirurgiska ingrepp, till exempel utdragning av tänder

Betalskydd

Den här tilläggsförsäkringen kostar dig 0,72 % av ditt utestående saldo på kreditkortet. Har du 10 000 kr i utestående saldo kostar försäkringen dig 72 kr den månaden. Har du däremot inget utestående saldo så betalar du heller ingenting för försäkringen.

Det här är en försäkring som hjälper dig och din familj exempelvis om du skulle bli sjuk, arbetslös, genomgå en separation eller gå bort. Upp till 10 000 kr i månaden betalas ut i max 12 månader om du blir arbetslös eller sjukskriven med minst 50 %.

Självriskförsäkring för hyrbil

Den här tilläggsförsäkringen kostar dig 349 kr per år och kan vara bra om du har för vana att hyra bil. Ofta ingår en bilförsäkring vid bilhyrande men självrisken om något skulle hända är i regel dyr. Med denna försäkring täcks självrisken med upp till 20 000 kr. 

ID-stöldförsäkring

För 149 kr per år får du denna tilläggsförsäkring som hjälper till att täcka kostnader som kan uppstå om du skulle bli utsatt för ID-kapning.

Identitetsstöld har tyvärr blivit ett växande problem och kan orsaka stora problem om någon exempelvis skulle beställa prylar eller ta lån i ditt namn. Denna försäkring täcker kostnader för exempelvis juridisk hjälp och inkomstbortfall.

Kreditgränser och ränta

Krediten som ges på ett Bank Norwegian kreditkort är individuellt anpassad utifrån den sökandes betalningsförutsättningar. Det betyder att inte alla användare av kortet beviljas samma kredit. Den maximala krediten som kan fås på kortet är 100 000 kronor.

Avgifter

Om du betalar tillbaka hela din kreditskuld inom 45 dagar är kortet helt räntefritt. Undantaget är om du betalat räkningar med kortet då ränta på dessa löper från dag ett.

Skulle du behöva längre än 45 dagar på dig att betala skulden ligger månadsräntan på 19,99 %, vilket får räknas som en normal ränta för ett kreditkort. Om aviseringsavgiften, som tillkommer på varje betalning, inkluderas blir den effektiva räntan 21,93 %. Denna går dock enkelt att undkomma genom att välja e-faktura istället för pappersfaktura.

Valutapåslag

Ett Bank Norwegian kreditkort har ett relativt lågt valutapåslag, även om det finns de kreditkortsutgivare som har tagit bort det helt. Påslaget ligger på 1,75 %, vilket är en helt överkomlig siffra och ligger lägre än genomsnittet för de kreditkort som har ett påslag.

Uttagsavgift

Något som är riktigt bra med ett Bank Norwegian kreditkort är att de tagit bort uttagsavgiften helt och hållet – både i Sverige och utomlands. Det betyder att du kan ta ut pengar i bankomat när du vill och hur många gånger du vill, utan att någon extra kostnad tillkommer. Förutom ovan nämnda valutapåslag om du befinner dig utomlands.

Extrakort

Norwegian erbjuder inga extrakort. Däremot är det möjligt att öppna ett familjekonto hos Norwegian Reward för att samla cashpoints tillsammans. 

Betala räkningar

När du betalar räkningar med ditt Bank Norwegian kreditkort är det exakt samma räntekostnad som vanliga inköp. Den enda skillnaden är att räntan löper från den dag du registrerar din betalning. Här gäller alltså inga betalningsfria dagar.

Aviavgift

45 kr vid pappersfaktura, 0 kr vid e-faktura.

Krav

För att beviljas ett Bank Norwegian kreditkort ska du vara minst 23 år gammal och ha varit folkbokförd i Sverige sedan ett minimum om 3 år tillbaka. Du får inte vara arbetslös och du får heller inte ha några betalningsanmärkningar. En kreditupplysning tas alltid i samband med en ansökan för att avgöra betalningsförmågan hos den sökande.

Om Bank Norwegian

Bank Norwegian är en flexibel internetbank som grundades 2007. Syftet var att skapa en plattform för flygbolagets bonusprogram Norwegian Reward. Fem år senare lanserades kreditkortet även på svenska marknaden, följt av Danmark och Finland. Bank Norwegians mål är att förbättra kundupplevelsen med den senaste tekniken.

Fördelar:
 • Bra resekort med bonus
 • Inga avgifter för kontantuttag
 • Ingen årsavgift
 • Välj mellan cashpoints och cashback
 • Räntefritt i upp till 45 dagar
Nackdelar:
 • Ingen bonus vid köp hos andra flygbolag
 • Endast cashpoints/cashback på köp upp till 100 000 kr/år
 • Valutapåslag

Villkor

 • Minst 23 år gammal
 • Någon form av anställning
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Folkbokförd i Sverige sedan minst 3 år

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden