Freedom Finance

Snabbval:
Läser in...
  Fördelar:
  • Samarbetar med flera stora och välkända banker/låneföretag
  • Kostnadsfri tjänst
  • Freedom Finance gör bara en slagning mot UC
  • Del av Zmarta Group, en stor aktör inom privatekonomi i Norden
  Nackdelar:
  • Ingen direktutbetalning eftersom Freedom Finance bara förmedlar lån

  Om långivaren

  Freedom Finance är en av Sveriges ledande låneförmedlare, med snart 20 års erfarenhet av att förmedla lån till svenskar. De startades som Bolåneservice 1999, och bytte namn till Freedom Finance efter fyra år. Idag har företaget utvecklats och har kontor i både Norge och Finland. Freedom Finance är ett välkänt och etablerat varumärke som ägs av Zmarta Group, vilket ytterligare stärker dess position på marknaden. De samarbetar med flera ledande banker, inklusive Santander Bank, Norwegian Bank och Wasa Kredit, och skickar låneansökningar till 30 olika banker & långivare för att ge låntagarna så många alternativ som möjligt. De erbjuder en mängd olika lån, inklusive billån, privatlån och samlingslån.

  Ränta och övriga kostnader

  De erbjuder lån upp till 600 000 kronor, med en ränta som också bestäms individuellt. En särskild fördel med Freedom Finance är att de inte tar ut några avgifter för uppläggning av lånet eller för utskick av avier. Därför betalar låntagaren endast av lånet inklusive ränta.

  Låna 180 000 kronor upplagt på 10 år (120 delbetalningar) med rörlig ränta på 5,95% (effektiv ränta på 6,11%). Totalt belopp att betala blir 239 262 kronor, vilket motsvarar 1 994 kronor i månaden. Ingen avi- eller startavgift.

  Webbplats och ansökan

  Ansökan om lån hos Freedom Finance är digital, vilket ger enkel tillgänglighet och personlig service. En ansökan skickas till 35 olika banker för att ge låntagaren så många alternativ som möjligt. Pengar kan betalas ut inom tre dagar efter godkänd ansökan, vilket underlättar snabb tillgång till finansiering.

  Du kan ansöka om lån hos Freedom Finance dygnet runt direkt via deras hemsida. Lånemäklaren erbjuder en praktisk lånekalkylator där du kan beräkna kostnader för olika typer av lån, som privatlån, billån och samlingslån. Du behöver bara mata in önskat lånebelopp och återbetalningstid så ger kalkylatorn dig en beräknad månadskostnad. Därefter kan du själv bestämma om du vill gå vidare med din ansökan eller inte.

  Om du väljer att gå vidare kommer en kreditprövning att genomföras. Därefter kommer en handläggare att kontakta dig inom 24 timmar för att presentera dina lånealternativ. Det lån du väljer kommer sedan att skickas hem till dig för signering, och när denna är mottagen betalas pengarna ut inom 3 till 5 vardagar. Om långivaren godkänner BankID som legitimeringsalternativ kan hela processen gå snabbare.

  Trygghet och support

  Freedom Finance kännetecknas av personlig service och tillgänglighet. De har över 200 medarbetare på kontoren runt om i Skandinavien, vilket ger en stark stödstruktur för kunderna. Dessutom genomgår du endast en kreditkontroll hos UC, och du får svar från flera olika banker på samma gång, vilket ger en säker och effektiv process.

  På Trustpilot har över 8 000 kunder lämnat sina omdömen och Freedom Finance har ett starkt positivt betyg.

  Villkor

  För att kunna ansöka om ett lån hos Freedom Finance finns det några grundkrav som måste uppfyllas. Du behöver vara minst 18 år gammal och ha en årsinkomst på minst 100 000 kronor. Det är också viktigt att du inte har några aktiva skulder hos Kronofogden. Slutligen krävs det att du har en fast bostad i Sverige.

  Villkoren hos Freedom Finance är förmånliga och samtidigt sunda. Du kan ansöka om ett lån trots att du har betalningsanmärkningar och ändå ha god chans att bli beviljad, under förutsättning att din ekonomi är stabil i övrigt. Freedom Finance samarbetar med ett 20-tal stora banker och kreditbolag som ställer olika krav, vilket gör att de nästan alltid kan presentera ett förslag som passar dig.

  Sammanfattning och betyg

  • Freedom Finance, ägt av Zmarta Group, är en erfaren låneförmedlare med ett starkt varumärke i Sverige och kontor även i Norge och Finland. (5/5)
  • De erbjuder lån upp till 600 000 kronor med individuell ränta, och tar inte ut avgifter för lånuppläggning eller aviutskick. Exempel på ett 10-årigt lån finns. (5/5)
  • Ansökan görs digitalt på Freedom Finances webbplats, med lånekalkylator och möjlighet att få utbetalning inom tre dagar. En ansökan skickas till 30 olika långivare. (5/5)
  • De erbjuder personlig service och stark kundsupport, och har starka positiva omdömen på Trustpilot. (4/5)
  • Du måste vara minst 18 år, ha en årsinkomst på minst 100 000 kronor, ingen aktiv skuld hos Kronofogden och en fast bostad i Sverige. De accepterar ansökningar även dig med betalningsanmärkningar, givet stabil ekonomi i övrigt. (4/5)

  Med 20 års erfarenhet, ett starkt varumärke, och breda lånemöjligheter, är Freedom Finance en pålitlig och uppskattad låneförmedlare. Poäng 23/25.

  Freedom Finance positiva kundomdömen: en hand trycker på fem stjärnor på en skärm, symbol för högt kundbetyg.

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden