Kreditlån utan inkomst

Hur mycket vill du låna?

Denna artikel ska handla om kreditlån utan inkomst. Är kreditlån någon du har hört talas om tidigare? Om inte är detta en typ av lån som passar bra för dig som behöver låna pengar men är osäker på exakt hur mycket du behöver låna. Om du tar ett kreditlån betalar du nämligen bara för den summa du använder.

Lånar du till exempel pengar till ett byggprojekt eller liknande, som du är osäker på hur mycket pengar det kommer gå åt till, och det visar sig att du inte behöver använda hela den summa du lånade, då behöver du bara betala för den summa du faktiskt tagit ut och använt. Den resterande summan kan du antingen spara för framtida behov, eller betala tillbaka till långivaren.

Ett annat intressant faktum med dessa lån är även det faktum att det går att få ett kreditlån utan inkomst – bland andra Lumify och Credifi har inga inkomstkrav. Nedan visas våra bästa kontokreditgivare.

Snabbval
Läser in...

  Går det verkligen att få ett kreditlån utan inkomst?

  Det kan låta konstigt att det går att få ett kreditlån utan inkomst. Varför skulle en långivare vilja låna ut pengar till dig om du inte har någon inkomst? Hur kan de förvänta sig att du ska kunna betala tillbaka pengarna om du inte har en inkomst? Svaren på dessa frågor kan handla om att du befinner dig i en mängd olika situationer.

  Vi kan dock börja med att konstatera att om du inte har några pengar överhuvudtaget på kontot, inte har någon form av ekonomisk ersättning från staten och inte heller förväntar dig att få in några pengar på ditt konto inom en överskådlig framtid, då kan det bli mycket svårt att få ett kreditlån utan inkomst.

  Dock finns det en mängd andra situationer då du kan få ett kreditlån utan inkomst. Det kan till exempel handla om att du har tillräckligt med pengar på ditt sparkonto. Om du har det kan långivaren se att det finns en chans att du kommer att kunna betala tillbaka pengarna trots att du inte har någon inkomst, och då kan det bli möjligt för dig att få ett kreditlån utan inkomst.

  Ett annat möjligt scenario som kan ge dig en chans att få ett kreditlån utan inkomst kan ha att göra med det faktum att du använder dig av en medsökande med god ekonomi. Genom att göra det har långivaren nämligen en försäkran om att din medsökande kan betala tillbaka pengarna om du själv inte är kapabel till det.

  Det kan också vara så att du kan få ett kreditlån utan inkomst, eller närmare bestämt ett kreditlån utan fast inkomst, om det är så att du har en oregelbunden eller sporadisk inkomst. Det kan du till exempel ha om du är säsongsarbetare eller arbetar som frilansare. Då kan långivaren se att det i alla fall finns en viss inkomst, något som i sin tur kan resultera i att de kan känna sig bekväma med att ge dig ett kreditlån utan inkomst.

  Sist men inte minst kan det, som tidigare nämnt, också handla om att du kan ha en annan typ av inkomst. Det kan alltså bland annat handla om att du får en typ av ekonomisk ersättning av staten. Vad för typ av ersättning detta kan vara kan förstås variera stort. Pension och A-kassa är två exempel.

  Kreditlån utan inkomst

  Är det en bra idé att ta ett kreditlån utan inkomst?

  Är det då verkligen en bra idé att ta ett kreditlån utan inkomst? Detta beror helt enkelt på hur din ekonomiska situation ser ut.

  Först och främst är det, som med alla typer av lån, alltid en bra idé att först och främst noga fundera över ifall det verkligen är nödvändigt att låna pengar eller inte. Anledningen till att man bör göra det handlar om att det, som bekant, kostar pengar att låna pengar. Att låna pengar då man egentligen inte behöver det är därför slöseri med pengar.

  För det andra bör du vara helt säker på att du verkligen kommer att kunna betala tillbaka pengarna innan du bestämmer dig för att ta ett kreditlån utan inkomst. Är du inte helt säker på att du kommer att kunna göra det? Då bör du undvika att låna pengar. Klarar du inte av att betala tillbaka de inom den återbetalningstid som gäller kan det nämligen resultera i allvarliga ekonomiska svårigheter för dig. Det kan börja med påminnelseavgifter och sedan gå vidare till betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden. Det är något som kan försämra din kreditvärdighet allvarligt och göra det närmast omöjligt för dig att få ytterligare lån.

  Är du verkligen i behov av att låna pengar och är helt säker på att du kommer att kunna betala tillbaka de? Då kan det däremot vara en bra idé att ta ett kreditlån utan inkomst. Se dock till att tänka igenom det hela noggrant först så att du inte tar några förhastade beslut.

  Ansök hos Lumify

  Kreditlån utan inkomst

  Hur ser det ut när det kommer till ränta och lånesumma?

  Hur ser det då ut när det kommer till ränta och lånesumma för ett kreditlån utan inkomst? Som vi tidigare har varit inne på tar långivaren av förklarliga skäl en större ekonomisk risk när det kommer till sådana lån än vad som är fallet med lån för dig som har en inkomst.

  Tyvärr är detta också något som speglar sig i räntan och lånesumman. Med andra ord får du räkna med en hög ränta när det kommer till dessa lån samtidigt som du i de flesta fall inte kommer ha möjlighet att låna några större summor pengar. Det är helt enkelt priset du får betala för att få möjligheten att kunna ta ett kreditlån utan inkomst. I många fall kan det också vara så att du inte har någon lång tid på dig att betala tillbaka ett kreditlån utan inkomst.

  Ansök hos Credifi

  Kreditlån utan inkomst

  Fördelar och nackdelar

  Fördelar

  • Det är en fördel att det ens går att få ett kreditlån utan inkomst.
  • Dessa lån kan vara det enda alternativet för dig som saknar fast inkomst och behöver låna pengar.

  Nackdelar

  • Dessa lån brukar ha en hög ränta.
  • Du brukar inte kunna låna några större summor pengar när det kommer till kreditlån utan inkomst.
  • De brukar ha en kort löptid.
  Kreditlån utan inkomst

  FAQ

  Vad är ett kreditlån utan inkomst?

  Ett kreditlån är en typ av lån som passar bra för dig som är osäker på exakt hur mycket pengar du behöver låna. Det är det eftersom du bara betalar för den del av lånet du verkligen använder dig av. Ett kreditlån utan inkomst är ett sådant lån som även du som saknar fast inkomst kan ansöka om.

  Varför erbjuder långivarna kreditlån utan inkomst?

  Det kan låta konstigt att en långivare skulle erbjuda ett kreditlån utan inkomst med tanke på den risk de tar. På grund av just den risk de tar kan de i sin tur dock begära en högre ränta, mindre lånesummor, och korta löptider. Detta är några av skälen till att de erbjuder lån av denna typ.

  Bör jag ta ett kreditlån utan inkomst?

  Du bör bara ta ett kreditlån utan inkomst om det verkligen är nödvändigt och du är helt säker på att du kommer att kunna betala tillbaka det utan några problem.

  Kreditlån utan inkomst