INGO-kort

Hur mycket vill du låna?

INGO-kort är ett kreditkort som kan användas till bensin och andra typer av drivmedel på samtliga INGO-bensinstationer i både Sverige, Danmark och Norge. Just detta kort ska vi i denna artikel ta oss en mer ingående titt på.

Hitta ditt perfekta kreditkort

Det finns olika typer av INGO-kort

Det finns tre olika typer av INGO-kort. Dessa är INGO-kort privatperson, INGO MasterCard, samt INGO-kort företag & enskild firma. De olika korten skiljer sig åt på en mängd olika sätt och vis. Vi börjar med att ta oss en titt på INGO-kort privatperson.

Precis som namnet antyder är INGO-kort privatperson ett kort som vänder sig till just privatpersoner. Det gäller inte bara på INGO-bensinstationer i Sverige, Danmark och Norge, utan även på Circle K i samma länder. Med detta kort får du en faktura en gång i månaden. En av dess stora fördelar är att det inte tillkommer några årsavgifter.

En annan typ av kort är INGO MasterCard. Även när det gäller detta kort tillkommer det inte några årsavgifter. Det går att använda överallt, du har möjlighet till att dela upp betalningen när du använder dig av det, det ingår en feltanksförsäkring med kortet, och du har räntefri kredit på det i upp till 45 dagar.

Sist men inte minst har vi INGO-kort företag & enskild firma. Som det framgår av namnet är detta ett kort för företag, däribland enskilda firmor. Även med det här kortet får du en faktura en gång per månad när du använder dig av det. Det tillkommer inte heller några kortavgifter samtidigt som det går att använda i Sverige, Norge och Danmark.

INGO-kort

Fördelar och nackdelar med INGO-kort privatperson

Några av fördelarna och nackdelarna med INGO-kort privatperson har vi redan tagit oss en titt på, men låt oss summera de igen.

Fördelar

 • Det tillkommer inte några årsavgifter till detta kort.
 • Det gäller inte bara på INGO-stationer, utan även på Circle K.
 • Det går att använda på samtliga INGO-bensinstationer och Circle K-butiker i både Sverige, Norge och Danmark.

Nackdelar

 • Det går bara att använda till drivmedel.
 • Det går bara att använda på INGO-bensinstationer och Circle K.
 • Det tillkommer en avgift på 35 kr om du vill ha en pappersfaktura.

Fördelar och nackdelar med INGO MasterCard

Hur ser det då ut med för- och nackdelar med INGO MasterCard? Det ska vi nu undersöka.

Fördelar

 • Inte heller när det gäller detta kort tillkommer det några årsavgifter.
 • Det går att dela upp betalningen med detta kort.
 • Kortet fungerar överallt.
 • Det ingår en feltanksförsäkring med kortet.
 • Det ger dig upp till 45 dagars räntefri kredit.

Nackdelar

 • Det tillkommer en avgift för uttag av kontanter.
 • Det tillkommer även valutaväxlingspåslag.

Fördelar och nackdelar med INGO-kort företag & enskild firma

Det har nu blivit dags att lista fördelar och nackdelar med INGO-kort företag & enskild firma.

Fördelar

 • Det tillkommer inga som helst kortavgifter till detta kort.
 • Du kan använda det i Sverige, Norge och Danmark.

Nackdelar

 • Det går inte att använda i andra länder än Sverige, Norge och Danmark.
 • Även när det gäller detta kort tillkommer det en avgift på 35 kr för dig som vill ha en pappersfaktura.

Sammanfattning av INGO-kort

Oavsett vilken typ av INGO-kort det gäller finns det alltså både för- och nackdelar med korten, precis som med alla andra kreditkort alltså. Är du en flitig användare av INGO-stationer och Circle K? Då kan det dock utan tvekan vara värt att satsa på något av de kort som INGO erbjuder.

För att spara pengar när du använder dig av INGO-kort rekommenderar vi dig att använda e-faktura. Då slipper du att betala den avgift som tyvärr tillkommer för dig som istället väljer pappersfaktura. Att använda e-faktura är dessutom smidigare på många sätt och vis även i övrigt.

Niklas har en gedigen bakgrund inom ekonomi. Tack vare sin erfarenhet inom såväl banksektorn som retailbranschen, startups och väletablerade företag så har han skaffat sig en bred kunskapsbas inom ekonomi och finans. Att ha arbetat med såväl privatpersoner som företag har gjort att han fått ett brett perspektiv på hur behovet av finansiella lösningar ser ut från olika kunders perspektiv. Vidare har Niklas ett gediget intresse för värdepappersmarknaden. Att ständigt hålla sig uppdaterad om de senaste nyheterna är en självklarhet för honom. Denna breda kunskapsbas har sedan legat till grund för det Sverigekredit.se är idag.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden