Resurs Classic

Resurs Classic är ett lite enklare kreditkort helt utan årsavgift och med stora möjligheter att delbetala dina inköp. Kortet ges ut av Resurs Bank och är kopplat till MasterCard vilket gör det gångbart såväl nationellt som internationellt.

Dina inköp får du sammanställda på en månadsfaktura och du bestämmer om du vill betala hela beloppet eller dela upp din betalning. Krediten är flexibel och du kan betala in hela det utnyttjade beloppet när det passar dig, med upp till 60 dagars räntefri kredit.

Med Resurs Classic handlar du säkert på nätet med tjänsten 3D Secure. För extra trygghet får du även ett sms-kvitto varje gång ett köp över 500 kr genomförs. Kortet är contactless, vilket innebär att du bara blippar kortet vid köp under 200 kr. Du kan även koppla ditt kort till Apple Pay och Google Pay.

Bonus och cashback

Resurs Classic kommer inte med några bonusar eller cashbacks. Det är ett enkelt kort med bra delbetalningsalternativ och utan onödiga avgifter. Är du ute efter ett kort med fler förmåner bör du istället kolla in Resurs Gold eller Resurs World.

Försäkringar

Det är vanligt att kreditkort kommer med en kompletterande reseförsäkring när du betalar din resa med kortet men i det här fallet ingår inte några försäkringar alls.

Kreditgränser och ränta

När du ansöker om ett Resurs Classic och får din ansökan godkänd får du en kredit på 30 000 kronor att nyttja. På grund av den låga kreditgränsen kan det vara lättare att få sin ansökan beviljad för Resurs Classic än med andra kreditkort.

Den kredit du nyttjar kan du dela upp månadsvis och på så vis själv bestämma hur mycket du betalar. Det finns dock en lägsta gräns på belopp som måste betalas in varje månad. Räntan beräknas på hur du väljer att betala. Inom 60 dagar är det räntefritt och för längre avbetalning är den effektiva räntan antingen 21,25 % eller 27,46 %.

Räntefri delbetalning kan ske på enstaka köp med Resurs Classic i upp till 6 månader. Då betalas endast 39 kronor i aviseringsavgift och uppläggningskostnad på 97 kronor, vilket ger en effektiv ränta på 4,15 %. När du gör större inköp är detta därför betydligt billigare istället för att nyttja krediten och betala kreditkortsränta.

Avgifter

Resurs Classic har ingen årsavgift och ökar din flexibilitet när du behöver betala eller klara av räkningar du inte hade räknat med. Däremot har kortet både valutapåslag och uttagsavgift, vilket kan göra det till ett dyrt kreditkort att ha med på utlandsresan.

Valutapåslag

Valutapåslag sker när du tar ut pengar eller gör köp i ett land utanför Sverige. Då behöver Resurs Bank räkna om och växla dina uttagna pengar till svenska pengar. Det valutapåslag som gäller för Resurs Classic vid köp eller uttag är 1,97 %.

Uttagsavgift

Resurs Classic har en uttagsavgift på 2,97 % och en minsta kostnad på 35 kr.

Extrakort

Att ha ett extrakort till någon i familjen kan vara smidigt och du beställer det enkelt direkt på hemsidan. Ett extrakort debiteras med en engångsavgift på 50 kr och kan tecknas till personer över 13 år, vilket är en stor fördel eftersom de flesta kreditkortsutgivarna har en åldersgräns på 18 år.

Betala räkningar

En smidig lösning är att använda Resurs Classic kreditkort till att betala dina räkningar. Skulden behövs då inte betalas förrän nästa kreditkortsfaktura kommer, det vill säga upp till en månad senare. Det är bra om du kanske för tillfället inte har några pengar men måste betala en räkning. Därefter kan fakturan delbetalas över tid.

Kostnaden för att betala en räkning med kreditkortet är 1 % av räkningsbeloppet.

Aviavgift

Resurs Bank skriver ingenting om aviavgift specifikt, men de tar ut en administrativ avgift på 39 kr varje månad, något som kan likställas vid aviavgiften.

Krav

För att ansöka om ett Resurs Classic krävs att du är minst 18 år, har en fast månadsinkomst, inte har betalningsanmärkningar, samt är folkbokförd i Sverige.

Om Resurs Bank

Resurs Bank har flera kreditkort på marknaden och är verksamma i hela Norden. Fokusområdet är att skapa effektiva, säkra och smarta betalningslösningar och finansieringslösningar för både privatpersoner och företag. Resurs Bank är ledande inom konsumentkreditmarknaden i Norden och har idag cirka 6 miljoner privatkunder.

Fördelar:
 • Ingen årsavgift
 • 60 dagars räntefri kredit
 • Lätt att bli godkänd
 • Trygg e-handel
Nackdelar:
 • Ingen bonus
 • Inga försäkringar
 • Låg kreditgräns

Villkor

 • Du måste ha fyllt 18 år
 • Svensk medborgare
 • Fast månadsinkomst
 • Inga betalningsanmärkningar

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden